Scrumbia pe Dunare

Locuri bune pe balti, garle, rauri, lacuri, Dunare, Delta si, de ce nu, Marea Neagra

Scrumbia pe Dunare

Mesajde Gerula pe Mai 13th, 2009, 3:30 pm

Umbla vorba ca a inceput sa mearga bine. Taicanoe, Bigdaddy, puteti confirma?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Scrumbia pe Dunare

Mesajde didel_pro pe Mai 13th, 2009, 6:20 pm

Rar ff rar se prinde scrumbie la naturale s au artificiale pe dunare!,vorba unui lipovean:"e un caz ciudat sa dea la bat"!Eu unul am vazut o singura data prinsa una la viermi,cind se dadea la oblete, pentru momeala.Dar poate isi schimba gusturile!?
La plasa este altceva ,din informatile care le am ,c am putina pina acum..........dar nu se stie, mai este timp!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 13th, 2009, 8:12 pm

Unii ziceau ceva de dat la taparina.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Mai 14th, 2009, 2:53 am

merge si nu merge.chiar in seara asta la o2 a ajuns un prieten de la pristol(un sat pe dunare) si nu a luat decat 2 bucati care au si ajuns pe gratar.weekendu trecut a fost cu cortul si nu a mers decat sambata dimineata(a luat 2 kg).in schimb vineri seara au prins cu zecile de kilograme.acuma e cum vrea sa traga.anul trecut se prindea dimineata cam 2-3 ore tragea de rupea.anul asta are toane mai multe.din info care le-am adunat recomand sa se foloseasca ace cat mai mici pe taparine.o comparatie:se prinde mai bine cu ace de 6 decat cu cele de 4,dar mai mici prin severin nu se gasesc.daca gasiti sa incercati si cu ace mai mici.alta recomandare ar fi pentru cei maniaci cu pescuitul la somn.acum 2 saptamani un alt prieten a scapat un somn cam la 10 kile dand dupa scrumbie.a fost adus pana la mal dar din cauza echipamentului slab a scapat.in loc de plumb in capatul liniei multi localnici folosesc oscilante foarte grele(peste 30 de grame).se poate sa fac si eu o iesire cu cortul weekendul acesta la scrumbie si o sa ofer mai multe detalii atunci!
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe Mai 14th, 2009, 8:01 am

Cred ca ii incearca gandul si pe unii de pe-aici :D

Taicanoe, tu ai facut vreo iesire?
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Mai 14th, 2009, 12:56 pm

k sa urce asa sus pana la taicanoe tre sa treaca de 2 baraje ;)
PS azi fac o iesire
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde taicanoe pe Mai 14th, 2009, 2:50 pm

N-am mai fost de 2 ani mai jos de PF2, asa ca nu prea mai stiu cum arata scrumbia :D ... cand aveam mai mult timp am ajuns si pe la Calafat de cateva ori ... acum doar ceva informatii de anul trecut - mergea binisor la taparina cu pana alba pe carlige de 2 si de 4.(taparine Linea Efe luate de la Arrow - sau ceva tot cu pana alba de la Mim-Team)
Acum n-am PG pe Mehedinti si nici chef sa-mi pun nu am pentru ca anul asta din pacate nu am prea ajuns la pescuit ... muuult mai rar decat anul trecut.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Mai 14th, 2009, 3:37 pm

Mersi oricum, informatia cu magazinele in care se gasesc taparine utilizabile la scrumbie e folositoare :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Mai 15th, 2009, 2:41 pm

asa este,taparine de la lineaffe sunt 6 ace pe o taparina si alea alb si verde.anul asta a tras mai bine la carlige mai mici nr6.plumb am folosit de 30-40-50 de grame,lanseta cat mai lunga cel putin de 30 metri recomand.
aseara am luat in 2 ore doar 7 scrumbii dintre care cea mai mare avea in jur de 400 de grame.in rest si cei care au stat mai mult nu au luat mai mult de 10 bucatele.merg si azi sa vad poate are mai mult chef.sper sa ajung sa iau si o oscilanta grea deoarece ieri atacau niste monstrii fix in bancul de scrumbie.noi info mai pe seara!
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Mai 15th, 2009, 8:32 pm

" lanseta cat mai lunga cel putin de 30 metri recomand"

Eu inca nu am vazut o lanseta de 30m.!!!si nici nu cred ca o sa vad vreodata.Poate ai vrut sa spui o lansare de min im 30m. ,nu lanseta.!!!

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde BygDaddy pe Mai 15th, 2009, 9:45 pm

scuze am vrut sa zic lanseta de 3 m! :lol: in ceea ce priveste lansarile cred ca minim 50 de metri
PS m-am intors de la o tura la scrumbie.pe seara a mers foarte slab.din informatiile adunate de la alti pescari care au stat toata ziua a mers foarte bine intre ora 7 si ora 10.aveam de gand sa ma duc si maine dar este sambata si deja au venit o gramada de masini care raman peste noapte deci maine o sa fie foarte multi.din pacate nu toti stiu sa si lanseze si nu am chef sa ma aleg cu un ac in ochi asa ca mai bine zic pass.
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde BygDaddy pe Mai 27th, 2009, 4:53 pm

pe cine intereseaza despre scrumbie in jud MH am aflat de la cei care nu sunt exilati fortat ca se prinde scrumbie "in draci".cate 3-5 kg de fiecare :?
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Mai 27th, 2009, 5:05 pm

Buna asta :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iunie 1st, 2009, 10:33 am

BygDaddy, care mai e situatia? Mai merge?
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Iunie 3rd, 2009, 2:40 pm

nu zic nimik ;) da merge cum sa nu mearga mai ales ca toti pe care ii stiu nu raspund la telefon(acolo nu e semnal :D )
BygDaddy
hârşit în rele

Înapoi la Unde pescuim