http://www.texascoastgeology.com/passes/rollover.html
Acest canal artificial facut in cea mai ingusta portiune a peninsulei Bolivar,are lungimea de 487m., latimea de 60m si leaga ROLLOVER BAY de Golful Mexic.Latitudine 29 grade N si orientat pe directia nord-sud.A fost facut special pt. a asigura migrarea pestilor din Rollover Bay in Golful Mexic si invers,precum si a mari salinitatea din Rollover Bay.
Desi stiam de distrugerile din satul GILCHRIST(unde e situat canalul) am ramas f. dezamagit vazand realitatea,adica din cca. 200 de case a ramas doar una singura in picioare,restul fiind duse de ape.
Podul peste care trece soseaua canalul,desi din beton armat a fost rupt jumatate(partea nordica),ramanand in functiune doar un sens de circulatie.Am facut niste poze si veti putea vedea ce s-a intamplat .

Poza facuta in 8 aprilie 2008.

Poza facuta in 13 nov.2008(puteti s-o comparati cu prima si vedeti diferenta)

Nu e concurs ci o zi normala de pescuit,30 nov.2007 cu pescari americani pescuind la calcan cu peste viu(e locul cel mai bun(honey hole)

Vara cand aici e f. cald o umbrela iti tine un pic de umbra.Cladirile ce se vad pe partea cealalta a canalului(partea estica) au fost luate de ape din pacate.

Zona cu apa f. iute datorita fluxului ,unde daca sti poti prinde pastrav de mare.

21 DEC.2007,observati ce iute e apa datorita fluxului.Cladirile de pe partea cealalta au disparut si locul arata ca in poza urmatoare.

21 dec.2007,prietenul meu TOMMY,cel mai bun pescar localnic pescuind la pastrav de mare.Cladirile de pe partea cealalta exceptand casa din stanga cu acoperis albastru(ce ati vazut-o in primele poze)au disparut.

28 martie 2007,pastravi de mare la jig.Cladirile de pe partea cealalta au disparut ramanand doar palmierii...
"De-asa vremi se -nvrednicira cronicarii si rapsozii"',nu avem ce face natura intotdeauna a fost deasupra noastra sa ne bucuram ca macar existam si ...pescuim!!
Jean Scurtu