ROLLOVER PASS, TEXAS

Locuri bune pe balti, garle, rauri, lacuri, Dunare, Delta si, de ce nu, Marea Neagra

ROLLOVER PASS, TEXAS

Mesajde Jean Scurtu pe Noiembrie 15th, 2008, 10:04 am

Pt. ca am tot amintit de locul meu preferat de pescuit de pe mal,Rollover Pass,Texas si pe care l-am revazut doar alaltaieri ,13 nov.2008 ,pt. prima data dupa dezastrul produs de uraganul IKE o sa va dau un site ca sa puteti vedea ,daca va intereseaza,cum arata acum dupa trecerea uraganului si cum arata inainte:

http://www.texascoastgeology.com/passes/rollover.html

Acest canal artificial facut in cea mai ingusta portiune a peninsulei Bolivar,are lungimea de 487m., latimea de 60m si leaga ROLLOVER BAY de Golful Mexic.Latitudine 29 grade N si orientat pe directia nord-sud.A fost facut special pt. a asigura migrarea pestilor din Rollover Bay in Golful Mexic si invers,precum si a mari salinitatea din Rollover Bay.
Desi stiam de distrugerile din satul GILCHRIST(unde e situat canalul) am ramas f. dezamagit vazand realitatea,adica din cca. 200 de case a ramas doar una singura in picioare,restul fiind duse de ape.
Podul peste care trece soseaua canalul,desi din beton armat a fost rupt jumatate(partea nordica),ramanand in functiune doar un sens de circulatie.Am facut niste poze si veti putea vedea ce s-a intamplat .

ImagineImagine

Poza facuta in 8 aprilie 2008.

ImagineImagine

Poza facuta in 13 nov.2008(puteti s-o comparati cu prima si vedeti diferenta)

ImagineImagine

Nu e concurs ci o zi normala de pescuit,30 nov.2007 cu pescari americani pescuind la calcan cu peste viu(e locul cel mai bun(honey hole)

ImagineImagine

Vara cand aici e f. cald o umbrela iti tine un pic de umbra.Cladirile ce se vad pe partea cealalta a canalului(partea estica) au fost luate de ape din pacate.

ImagineImagine

Zona cu apa f. iute datorita fluxului ,unde daca sti poti prinde pastrav de mare.

ImagineImagine

21 DEC.2007,observati ce iute e apa datorita fluxului.Cladirile de pe partea cealalta au disparut si locul arata ca in poza urmatoare.

ImagineImagine

ImagineImagine

21 dec.2007,prietenul meu TOMMY,cel mai bun pescar localnic pescuind la pastrav de mare.Cladirile de pe partea cealalta exceptand casa din stanga cu acoperis albastru(ce ati vazut-o in primele poze)au disparut.

ImagineImagine

28 martie 2007,pastravi de mare la jig.Cladirile de pe partea cealalta au disparut ramanand doar palmierii...

"De-asa vremi se -nvrednicira cronicarii si rapsozii"',nu avem ce face natura intotdeauna a fost deasupra noastra sa ne bucuram ca macar existam si ...pescuim!!

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Re: ROLLOVER PASS, TEXAS

Mesajde Jedi pe Decembrie 14th, 2008, 2:39 am

21 decembrie si mister Tommy e in tricou.Not bad. E cu scula de baitcasting?
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Înapoi la Unde pescuim