Pescuit pe Sena

Locuri bune pe balti, garle, rauri, lacuri, Dunare, Delta si, de ce nu, Marea Neagra

Re: Iesirile forumistice

Mesajde Jedi pe August 25th, 2009, 12:11 pm

Gerula scrie:Apropo de asta cu caldura :lol: , pe mine m-a uimit cat de racoare putea fi pe apa, intr-o zi insorita de August. N-au fost mai mult de 28 de grade nici in miezul zilei, cand a stat si vantul.

La noi, in perioada asta, te coceai in barca.

Apropo de barca:
..E la nivel de Florida Key Fishing Guide. :clap:
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde tudor pe August 25th, 2009, 3:11 pm

Pai barca e din Florida facuta pentru "flats". Vezi la Carolina skiff ! E echipata ca orice barca de ghidaj !
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe August 25th, 2009, 11:57 pm

Pai de aia am si zis Florida. :D :D :D ...Ca in emisiunile din Florida vezi multe funduri ' flats " nu ? :mrgreen:
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe August 26th, 2009, 9:55 am

Uite si la ce a luat Tudor crapul ala :D
Ataşamente
naluca.JPG
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Pescuit pe Sena

Mesajde Gerula pe August 29th, 2009, 9:27 am

Hai c-am ajuns acasa :D , si o sa incerc sa adun diversele postari si fotografii referitoare la acest subiect in topicul asta.
Gerula
Site Admin

Re: Pescuit pe Sena

Mesajde Gerula pe August 29th, 2009, 10:49 am

Aici se vad bine plombs palette, bibanii si pescarul de pe Sena. :D Singularul nu e intamplator, intr-o duminica de pescuit( de pe la 10 la 6 seara stat efectiv pe apa) si multi kilometri parcursi, am mai intalnit o singura barca in care se afla o lanseta :lol: .

Practic, Tudor are raul ala la dispozitie :D .
Ataşamente
bibani.JPG
bibi.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe August 29th, 2009, 12:21 pm

Ai ajuns la vre-un magazin pana la urma ?
Asta ca sa stiu daca au ajuns plomb palette si in Romania. :D
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe August 29th, 2009, 4:38 pm

Nu, din pacate am constatat ca Frank e la mama naibii, mult dincolo de Vincennes, si n-am avut cand sa ajung, insemna sa pierd cateva ore. O sa incerc sa comand de aici.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe August 30th, 2009, 11:38 pm

Iesire astazi, ca in orice duminica. Pasagerul un bun pescar de salau la silicoane sau "mort manié" ! Il stiu de mult si ne intelegem bine.
La peste mort s-a prins numai un mic mustacios cand era lanseta lasata doar cu pestele putin sub apa, pescarul cautand ceva prin geanta... era sa piarda lanseta ! :P
Imagine

Cautat somn la clonc, slab de tot. A luat niste cleni frumosi la vobler la captul insulei unde am mancat si cu Gerula :

Imagine

Bibani de toate taliile am prins fara numar asa ca nu se pun.
Pana la urma am constatat ca tot trageau niste pesti mai mari decat bibanul insa se dezagatau. Iata ce erau :

Imagine
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe August 30th, 2009, 11:44 pm

Inseamna ca tot mustacioase de-astea erau si la ultimul pod, cand am avut rateurile alea.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe August 30th, 2009, 11:51 pm

Se poate ...
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Septembrie 2nd, 2009, 9:49 am

Eu raman la parerea ca daca ai da mai sus de Paris ar fi si mai mult peste, si capturi mai mari. Oricat s-ar obisnui pestele cu vapoarele, cand trece cate o magaoaie de-aia cum am prins noi la sfarsit, e clar ca activitatea de hranire este perturbata. Bine, nu ma refer la biban, care cred ca pune botul si daca dai cu dinamita prin preajma :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Septembrie 2nd, 2009, 6:47 pm

Te inseli. Cunosc multi pescari care pescuiesc in amonte. Vapoare sunt si acolo, sunt si mai multi pescari si nu prinde peste nici mai mult nici mai mare. Si sa pierd 3 ore pe drum la fiecare iesire nu prea imi place.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Septembrie 2nd, 2009, 8:33 pm

Nu te contrazic in privinta capturilor, ca n-as avea cum :D , dar na, cine stie ce pricepere au aia de dau acolo :D .

Totusi pe sub podurile din centrul Parisului nu pot trece magaoaie ca aia de mai avea un pic si-ti suia barca pe peridoc, daca ne prindea din urma.
Cu alea 3 ore nu stiu ce sa zic, totusi duminica dimineata traficul era foarte subtire, din ce-am vazut eu.

Pe de alta parte e adevarat ca, prinzand bine si acolo, nu prea ai motive sa faci un efort suplimentar. Atata doar ca probabil ala prins in amonte e si comestibil :D , asta apropo si de ce discutam cu marfa asfixiata din galantarele magazinelor.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Septembrie 2nd, 2009, 9:10 pm

Adevarul este ca, cu cat mai in aval cu atat mai mari navele, in Normandia care este la 40 de minute de casa, pe Sena intra si cele maritime. Sena este foarte larga si daca esti langa mal, pe barca, fenomenul este foarte ciudat. Apa se retrage si stai pe pamant cu barca. Ce se intampla ? Te uiti spre larg si vezi nava. Ai inteles. 10 secunde mai tarziu vine un val ca lumea care-ti baga si apa in barca, te si scutura bine, si te poate arunca in copacii de pe mal. Dar pestele nu e afectat de loc de asta. :D
Cat despre faptul ca pestele este consumabil sau nu asta nu conteaza penru mine.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Septembrie 3rd, 2009, 1:05 am

Ar trebui sa fie, doar ti-am zis cum e cu toxinele eliminate de aia morti prin asfixiere si vanduti in magazine. ;)

Nu e cioaca, vezi aici http://www.jbc.org/cgi/reprint/76/3/623.pdf si citeste puctul 4 de la concluzii (Summary, la sfarsit)
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Septembrie 3rd, 2009, 9:17 pm

Te cred cu toxinele. Insa oricum, cu sau fara toxine, cu sau fara metale grele, eu nu omor pestii. La fel ca si la golf pun toate migiile la loc in galeata. La pescuit e mai misto pentru ca mingiile cresc. ;)
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Septembrie 3rd, 2009, 11:56 pm

Zi cinstit ca ti-e mila sa-i dai la cap :D .

Adevarul e ca, daca esti mai milos din fire, e absurd sa-l lasi sa mierleasca in juvelnic in chinuri groaznice, macar iei din supermarket unul omorat de altii. Dar calitativ vorbind carnea de peste omorat imediat si fara chinuri nu se compara cu carnea de peste asfixiat. Macar cand vrei sa mananci un salau ar trebui sa retii.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Septembrie 4th, 2009, 2:58 am

Am ramas putin socat cind un nene mai in virsta dadea de pamint niste bibani grasi ( nu avea la indemina ceva bun de dat la cap ). Dar asa-i fair-play in cazul pestilor doriti a se retine.Trebuie doar sa-ti faci putin curaj si sa o faci ferit de ochi milostivi. :D
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Septembrie 4th, 2009, 9:48 am

Asta cu datul de pamant e cam brutala. Dar oricum e mai umana decat sa-l lasi sa se sufoce cine stie cate minute, in timp ce tu te uiti "milos" in alta parte.

Oricum, Tudor nu prea are dileme de-astea, in zona in care pescuieste el (pe Sena in aval de Paris) ar trebui sa fii cam kamikaze sa duci pestele acasa. Au ei statii de epurare mult mai bune ca ale noastre, dar totusi...
Gerula
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde pescuim