pescuit in romania

Locuri bune pe balti, garle, rauri, lacuri, Dunare, Delta si, de ce nu, Marea Neagra

pescuit in romania

Mesajde SF pe Octombrie 26th, 2008, 8:42 pm

Vad pe diverse forumuri multa lume care se plinge de lipsa de capturi , ape braconate , lipsa pesti , etc. Ii chiar asa de acuta treaba , chiar ii greu sa iei un peste in Romania :(
Io si in apa sarata am perioade de max. 2 saptamini ( anu trecut am avut vreo 3 saptamini negre rau :lol: :x )cind nu-i vad coada , ii drept ca alteori mai compenseaza :) . Au pescarii din tara alte pretentii cind ies pe mal , ca incep sa nu mai inteleg :shock: , sau chiar greu sa iei un peste ?
SF
hârşit în rele

Re: pescuit in romania

Mesajde Jedi pe Octombrie 27th, 2008, 4:32 am

Cu durere in glas,afirm ca am avut poate 20-30 de iesiri in jurul orasului,in care n-am prins nimic.Iar toti pescarii cu care am mai vorbit pe maluri,aveau juvelnicele goale.Ciudat subiectul asta cu densitatea pestilor.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Octombrie 27th, 2008, 10:04 am

Despre care oras e vorba?

Pe langa Bucuresti problema nu e ca nu se prinde, ci doar ca n-au mai prea ramas balti care sa tina peste mare. Cresterea intensiva a fitofagului, cu implicit navodire periodica, dublata de localnicii care braconeaza cu toate metodele imaginabile, au dus la disparitia pestelui mare.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jedi pe Octombrie 27th, 2008, 1:08 pm

Montreal.Inca un fenomen care ma descumpaneste: pe riurile sau baltile din Romania,vedeam avatii rapind,auzeam stiuca la maluri cum pleoscaie si primavara cirduri de puieti.Dar aici in fluviu NIMIC . Iar povestile ca in trecut totul era mai al naibii ,aud peste tot.O fi jale in Romania dar nu cred ca in alte locuri din lume e floare la ureche.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde kuintautti pe Octombrie 27th, 2008, 2:36 pm

io pescuiesc in renolandia pe unde apuc... riuri , lacuri , marea Baltica... aici e apa multa si peste este cite odata f mult (exceptie facind salmonidele ! )adunat la un loc ( cind se inmulteste. Singurele specii de pesti protejate sint dupa cite stiu io somonul si pastravul .)
Chestia e ca tre sa sti unde si cind ca nu este festival peste tot si continuu, cel putin in jurul capitalei e f greu de dat peste capturi record

In ultimi ani parca sa schimbat clima in asa masura ca nu mai stiu unde si cind... sincer ! sint f derutat ! o barca mai serioasa ar face minuni...
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde claudiu fiu pe Octombrie 27th, 2008, 8:51 pm

Salut forumul!-e prima postare :)
mai e peste si in romanica...dar mai asa,pe locuri inaccesibile pe rauri si balti mai ferite si nu prea mari
in schimb in dunare si delta asistam la scadere drastica si continua de peste.
eu inca mai prind cate ceva chiar pe langa casa.....dar din an in an mai putin
claudiu fiu
membru nou

Mesajde Jean Scurtu pe Octombrie 30th, 2008, 10:42 am

Probabil ca nu mai e peste in Romania ca pe vremea cand eram eu copil,dar daca acum nu ar fi nu ai vedea la galeria foto atatea capturi fotografiate,unele chiar adevarate trofee.
Aici unde pescuiesc eu desi sunt destui pesti vezi multi pescari ce prind mai nimc toata ziua.Anul trecut pescuind la calcan la ROLLOVER PASS am pescuit la jig avand la cca.5m de mine un pescar negru ce pescuia cu pestisor viu cu doua bete.Cu chiu cu vai desi pescuia cu momeala vie ,a reusit sa prinda toata ziua doi calcani de cate 14inch(limita minima de retinere a acestui peste),iar eu am prins maximul admis zilnic de 10 calcani,toti peste 14 inch.si am scapat peste 20 .Negrul mi-a spus ca nu a vazut pe nimeni sa prinda atatia calcani la jig,dar eu i-am explicat ca el arunca montura cu pestisor in apa si astepta sa-l gaseasca calcanul,iar eu arunc la distanta mare si nu mereu in acelas loc,astfel avand sanse mai mari sa gasesc eu calcanii ce vor ataca sau nu jig-urile mele.
Nu i-am mai spus ca in apa limpede e una sa pescuiesti cu fir gros si alta cu fir subtire, leader tot subtire fluorocarbon si jig mic.Pestele era mofturos nu ataca orice si nu va mirati ca am scapat peste 20 de calcani,deoarece eu pescuiam cu doua jig-uri in tandem de 1/8oz.carligele fiind nr.6 sau 4.Pescarii americani ce pescuiesc aici la jig pescuiesc cu jig-uri 1/4-1/2oz. si carligul 3/0 sau mai mare si e normal ca sa aiba mai putine atacuri deoarece calcanul nu e copil de tigan sa manance ce-i dai.
Daca pescuiam cu jig-uri mai mari scapam mai putini pesti dar numai daca as fi avut trasaturi.Calcanul are gura f. osoasa,greu penetrabila de catre carlig si de multe ori am pierdut calcani in momentul cand era langa mal si ma aplecam sa iau minciocul,dar neglijand sa mentin tensiunea din bat .Calcanul era intepat superficial sau datorita faptului ca tineam batul tensionat nu putea scuipa jig-ul desi nu era intepat,decat cand micsoram tensiunea in bat fara sa-mi dau seama incercand sa-mi iau minciogul.

Ce am vrut sa subliniez e ca si aici ca si in Romania sunt pescari ce au simtul apei ,stiu obiceiurile pestilor,stiu ce trebuie facut la momentul respectiv si de aceea prind peste,iar alti prind mai putin.In locul in care am pescuit la calcan ,pe acest canal cand am pescuit prima data(pescuiam tot cu FIRELINE 4LB+leader fluorocarbon),un pescar american mi-a spus ca acolo nimeni nu pescuieste cu fir mai subtire de 15lb.La sfarsitul zilei eu aveam peste si el nu desi pescuiam pt. prima data in acel loc.
Repet si aici ce am mai spus-o mai demult pe alte forum-uri,ca medie pescarii romani sunt mai buni decat cei americani si stiu vorbesc.Ati putut vedea ca si la concursul de bass din Italia,campionat mondial pe echipe ,romanii nu s-au facut de ras ,au iesit pe locul IV desi vazuse bass-ul doar in poze si in flime,iar renumitul superpescar,mare campion, americaunul GARY YAMAMOTO ,specializat pe bass nu a facut mare lucru.

Insa si la mine s-a intamplat de multe ori sa nu prind peste sau sa prind f. putin,ba chiar o zi intreaga sa nu am nici un atac si asta mai mult ca sigur deoarece erau f. putini pesti in zona respectiva.

Iar daca numai e destul peste in apele de acasa sa nu ne miram gandinu-ne la braconajul facut cu cele mai diverse metode,dupa 1989,de multe ori sub obladuirea organelor de paza ce erau cot la cot cu ei.Daca braconajul va fi redus la minim, tinand cont ca multe ape nu mai sunt asa poluate ca pe vremea impuscatului putem fi siguri ca populatia piscicola se va redresa,dar pana foamea conduce societatea e cam greu.

S-auzim numai de bine,

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Înapoi la Unde pescuim