Pescuit in Corfu

Locuri bune pe balti, garle, rauri, lacuri, Dunare, Delta si, de ce nu, Marea Neagra

Pescuit in Corfu

Mesajde Gerula pe Iulie 2nd, 2009, 1:03 pm

Prima informatie, gasita acum 5 minute, in timp ce cautam pe net un magazin cu scule de pescuit (bolduirea imi apartine :D :lol: ):

"What is the Fishing in Corfu Like?

To be honest - not brilliant. The locals normally fish with nets and even in the over fished Mediterranean it is surprising the amount they catch.

Part of the fun of fishing while holidaying on Corfu is working out your APF. Basically you sit on the end of the jetty or rocky outcrop with a hefty supply of Amstel beers in 500ml bottles. Your APF is the Amstels consumed Per Fish!

Of course it may be interesting to visit each bay and work out an average APF for each of them to add to this site. Other interesting variations are APKg (Amstels per Kg of fish). You may of course use any unit of measurement - 'Bottles of Retsina' is another common one!

Now it is a common fact that other members of your family find fishing boring. So one advantage of fishing from a jetty while on holiday is you will be left in peace all day to calculate your APF. Another surprising bonus is many onlookers will tell their children to :"Don't go near the person fishing - as it will scare the fish" Evening during peak season with crowded beaches - you will often find you have the jetty all to yourself! On several occasions we have spotted people sitting on the end of a jetty holding a piece of bamboo - with no line or tackle - trying to impersonate a genuine 'fishing person' so as to enjoy the above mentioned benifits. We feel this is unfair and anyone caught will be banned from the site!"
Ataşamente
pescuit in Corfu.jpg
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Pescuit in Corfu

Mesajde Gerula pe Iulie 2nd, 2009, 9:56 pm

Questul dupa articole de pescuit a fost de senzatie.

Intai am intrebat la hotel: cred ca aveam mai multe sanse daca intrebam de droguri, s-au uitat aia cu ochi mari la mine. :lol: Apoi am plecat cu masina spre zona de hipermarketuri din orasul Corfu: canci. Un Carrefour la ei e cam a zecea parte din cat e unul la noi, si nici vorba de articole de pescuit. Din fericire, imediat dupa ce am zis plin de obida "baga-mi-as in carrefour-ul vostru", o pere che aflata la vreo 10 metri s-a intors spre mine, iar tipul m-a intrebat amabil "dar ce cautati?" :D
Eu, fara prea mare speranta: "sunteti de mai multe zile aici?
El: "pai... lucram in Corfu"
Eu: "Stiti, vreun magazin de scule de pescuit mai bazat?"
El: "Da, dar e cam ascuns, pe niste stradute"
Eu (deja cu speranta): "Nu-i [problema, ma descurc, sunt cu masina"
El: "{indicatii elaborate rau}

Rezultatul: dupa vreo 10 minute am ajuns la fix, un magazin realmente bazat, in care eram singurul clirent non-grec :D

Preturi: un pic mai mari ca la noi, dar nu jaf, gen un Nexave 4000 front break 60E cu linie gratis in valoare de 9 euro (mi-a dat-o de pe raft).

Asa ca m-am echipat si in seara astra deja am dat in octopusi :D
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iulie 8th, 2009, 11:51 am

In linii mari, situatia e cam asa: aici pana si coiotul ala din desenele animate ar prinde ceva :lol: :lol: :lol:

Dimineata, daca intri in apa pana la genunchi si arunci bucati de paine in apa, incepe sa fiarba de pesti de 20-30 cm, plus chistocii aferenti. Deci distractia e garantata.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Iulie 9th, 2009, 9:21 pm

Pai nu-i rau pana la urma. Poate mai vedem si niste poze cu pestii. :mrgreen:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iulie 10th, 2009, 8:55 pm

O sa umplu maine dimineata un juvelnic si-l pozez. :D
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iulie 11th, 2009, 9:41 pm

Din ciclul "lenea e cucoana mare" :lol: azi am facut ochi pe la 9. Evident ca nu s-a mai pus problema de umplut juvelnice, dar, in schimb, am reusit sa-mi bat consistent precedentul record la salema pescuit-marin-f17/sarpa-salpa-salema-crima-si-pedeapsa-d-t477.html#p11598 :D

Voi reveni :D
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iulie 13th, 2009, 2:11 pm

Ieri am fost in Sidari iar azi am vanat caracatite. Totusi n-am rezistat sa nu moi carligele in apa cateva minute, si am prins piticanii de-astea (bream) :

Se pare ca furtuna de asta noapte a alungat bancurile de salema, asa ca a inceput sa mai intre si altceva, dar sincer, caracatitele sunt mult prea apetisante :lol: .
Ataşamente
bream.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iulie 15th, 2009, 11:01 am

Azi dimineata am reusit sa-mi pun pozele cat de cat in ordine, asa a galeria de Salema contureaza acum cat de cat peisajul descris de mine pe acest topic.
download/file.php?id=323&mode=view

pescuit-marin-f17/sarpa-salpa-salema-crima-si-pedeapsa-d-t477.html#p11635

In rest, ramane ca la tura urmatoare sa ma ocup de bream (la spartul targului am avut un rateu monumental, cu inel smuls, ruptura, tot tacamul)

Asta in conditiile in care, in general, se prindeau bream de genul asta, grupa mica:
Ataşamente
bream1.JPG
Gerula
Site Admin

Înapoi la Unde pescuim