O iesire la pescuit in Canare

Locuri bune pe balti, garle, rauri, lacuri, Dunare, Delta si, de ce nu, Marea Neagra

O iesire la pescuit in Canare

Mesajde SF pe Noiembrie 15th, 2008, 8:24 pm

Am vazut ca unii isi fac , sau cel putin incearca sa-si faca concediul intr-o locatia care sa contina si pescuit , intr-o masura mai mare sau mai mica . Is curios de preturile care le platiti , si pe ce ?
Tin minte ca intr-o vreme aparea un anunt a lui Iliuta Goean , pt. o vacanta in Delta , la vremea respectiva , am calculat cu vreo 150-200 euro in plus de caciula , aceasi perioada in Insulele Canare , avion including , licenta de pescuit , mai putin barca si ghid , insa tinind cont de unele particularitati , nici nu ai nevoie asa mare ca in Delta . Nu stiu acuma , insa acum doi ani un apartament in Graciosa se inchiria cu 50 de euro pe zi ( bucatarie , dus , aragaz plus cuptor la discretie -- important pt. gatit capturile ) , la 4 persoane vinea 12,50 de caciula . Avantaju teribil care il ai , din punctu meu de vedere , ca poti pescui in jurul insulei absolut unde vrei si la ce ora vrei , avantaj pe care il ai in putine locuri de apa dulce , unde tot timpu esti ingradit de tot felu de faze obtuze .
Daca scazi transportu ( nici ala nu-i scump daca cumperi din timp ) rezulta ca iesi la un pret bun , comparat cu cei in tara .

Evident , renunti la cumparat bilete prin agentii , hoteluri unde sa-ti duca bagaju , mai mininci un meniu , mai faci o mincare , dejun la pat daca ti-l faci singur :lol: , sau in Delta is chestii frecvente fitele astea :lol:
SF
hârşit în rele

Re: o iesire

Mesajde Gerula pe Noiembrie 15th, 2008, 8:26 pm

Stai asa ca asta nu-i tot. In Delta jaful al mare nu-i la cazare, ci la transport si inchiriere barci.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Laurentiu pe Noiembrie 20th, 2008, 4:48 pm

21 iunie a.c.
vacanta 7 zile in delta= pret de turcia all inclusive...si 200 de euro bani de buzunar.

ne-au luat inclusiv bani de butelia la care am facut 2 mamaligi..si bani de congelator
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde SF pe Noiembrie 20th, 2008, 11:40 pm

Cit ii ala pret de Turcia :D
SF
hârşit în rele

Mesajde Laurentiu pe Noiembrie 21st, 2008, 12:01 pm

SF scrie:Cit ii ala pret de Turcia :D

la turci dadema 600 de oiro..delta m-a costat 800
Laurentiu
trecut prin multe

Mesajde SF pe Noiembrie 23rd, 2008, 12:12 am

Ma , ma gindesc ca macar ai prins peste cumsecade , ca daca nu ai luat , ii grav :lol: . 800 de persoana ?
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 23rd, 2008, 9:56 pm

SF, in mod clar ce zici tu acolo e mult mai rentabil decat o excursie la pescuit in Delta, si foarte probabil ai mult mai multe sanse sa dai pe mal si niste pesti ceva mai rasariti.

DPDV practic eu vad trei probleme majore:

1. Costul transportului cu avionul
2. Transportul sculelor necesare cu avionul
3. (si probabil cel mai important) Lipsa totala de intelegere a consoartelor vizavi de o excursie la pescuit in Spania :lol: :lol: :lol: . Cu Delta s-au obisnuit, dar cu Spania ... :mrgreen:. Si nici nu cred ca ideea unei vacante tip el pe barca la peste, ea pe plaja cu copilul/copiii ii surade vreunei femei normale :lol:.
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Noiembrie 24th, 2008, 12:21 am

Ma , daca o femeie normala alege Delta in locu unei plaje , fi sigur ca ceva nu-i in regula :D El nu da din barca , pt. ca nu merita ;) Bine , asta-i teorie , adevaru-i ca s-o facut mai scumpe biletele de avion , care in teoreie ar trebui sa fie mai ieftine , dar citeva companii si-au redus zborurile :evil: Acum 2 ani am vazut bilete Bucuresti -Canare cu 300-400 euro dus-intors ,luat cu trei luni inainte, de aia atunci cind am facut calculu imi parea ieftin , comparativ cu ce se ofera prin Delta . M-am uitat acuma si-s cam scumpe ii drept . Un zbor Spania -India luat de un coleg anu trecut , numai dus 700 euro , in conditia in care India nu-i asa aproape .

Depinde si ce asteptari are unu . Transportu sculelor nu-l vad asa nasol , io am adus 2 bete care treceau de 1 m desfacute , si o intrat in pret , cum nu am depasit greutatea . Doua mulinete in bagaj plus 3 cutii de voblere :lol: . Deci in pretu biletului . Cind am facturat , betele erau in tub , am intrebat unde pe unde intra , specificind ca-s fragile , m-au trimis la o usa , acolo o tanti mi-o lipti un biletel pe tub si asta o fost tot . Tubu l-am primit de la un amic care tot asa o plecat in august in vacanta , tub home-made :) , dar uite ca o servit . Tubu l-am scurtat , ala o dus bat de 3 m in doua cu el , deci cam 1, 65 o avut initial ( pe capete lipsea destul pina la capetele batului , pt. orice o fi ) . Normal , daca umbli cu tot felu de dichisuri , gen grip , mincioc sau ce o fi nustiu :lol: Ala o dus in tub si harpon pt. vinatoare submarina .
Inafara de haine ce altceva vrei sa duci ? Duci cu tine 30 de kile de haine :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 24th, 2008, 12:43 am

Nu mai, n-ai inteles :lol:. Ideea era ca daca dispari asa vreo 4 zile in Delta se inghite, dar ia incearca sa dispari vreo 5-6 in Canare... :lol: :lol: :lol:

Cu transportul din pacate cam asta e tendinta, cu cat se reduce traficul cu atat cresc preturile. Singura gaselnita e sa te lipesti de o agentie care are charter pe destinatia respectiva si nu-l umple.
Gerula
Site Admin

Mesajde Laurentiu pe Noiembrie 24th, 2008, 10:09 am

SF scrie:Ma , ma gindesc ca macar ai prins peste cumsecade , ca daca nu ai luat , ii grav :lol: . 800 de persoana ?

800 cu muiere cu tot...inclusiv barca....vbarcagiu...
bine, fara momeala....
peste...mrrrrr
2 avati la 1 si 2 kile...dus inapoi la mama lui
o partida reusita la biban cu twistere mici...
canci dintosi sau dintoase...
o moaca la un kil juma si cam atata
baietii au dat in ciortan...scandal cu eliberatul adolescentilor
una peste alta...scump..al draku... da' locul e minunat
Laurentiu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 24th, 2008, 10:31 am

Barca+barcagiul sunt marea jecmaneala, scorurile sunt undeva peste 50 de euro pe zi. In rest, cazarile sunt pe linia preturilor romanesti din turism. Nu stiu cum se sta pe pontoanele alea plutitoare, eu am stat la Gaina (complex Cormoran) si era foarte OK.
Gerula
Site Admin

Mesajde Laurentiu pe Noiembrie 24th, 2008, 10:39 am

Gerula scrie:Barca+barcagiul sunt marea jecmaneala, scorurile sunt undeva peste 50 de euro pe zi. In rest, cazarile sunt pe linia preturilor romanesti din turism. Nu stiu cum se sta pe pontoanele alea plutitoare, eu am stat la Gaina (complex Cormoran) si era foarte OK.

japca fara ancora......
Laurentiu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 24th, 2008, 10:40 am

Fii mai explicit :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Laurentiu pe Noiembrie 24th, 2008, 10:51 am

hai, mai Adi, ce naiba...
e jecmaneala pe fata....zau asa.
cand mi-au zis aia ca trebuie sa platim curentul electric ptr lada frigorifica si butelia de aragaz, mi s-a urcat sangele la cap...
nu din motive de suma...ci de principii...
Laurentiu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 24th, 2008, 11:08 am

Laurentiu scrie:cand mi-au zis aia ca trebuie sa platim curentul electric ptr lada frigorifica si butelia de aragaz, mi s-a urcat sangele la cap...

:lol:

Intrebarea cam la asta se referea, la alte detalii despre jecmaneala.
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Noiembrie 24th, 2008, 8:11 pm

Pai inseamna ca nu ai prea prins , plus faza de urcat singele la cap , urita treaba ! :evil:
SF
hârşit în rele

Mesajde Laurentiu pe Noiembrie 25th, 2008, 10:11 am

SF scrie:Pai inseamna ca nu ai prea prins , plus faza de urcat singele la cap , urita treaba ! :evil:

partea ca nu prea am prns...nu e f importanta..ca doar nu ma duceam dupa pesti....ci la pescuit
la banii aia ..cumparam o lada frigorifica noua plina cu fileu de jalo si pene de somn...
Laurentiu
trecut prin multe

Mesajde didel_pro pe Noiembrie 25th, 2008, 11:03 am

1. Cine nu a vazut DELTA ,pierde (parerea mea care nu se pune) 10 ani din viata!
2. Eu am mers pe toate 3 dar pe sfintu din 76 pina in 04 macar 1 data ,apoi a intervenit "cetatenii" multi si c am rai .Am ajuns la capat si am considerat ca nu se merita(c am la fel daca nu mai bine prind pe DUNARE).
3. Scorurile, noi le am dus sus ,am devenit (uni) mai potenti, asa ca" unde merge suta merge si mia".
4. Dupa mine ca sa acoperi o suprafata mai mare, este bine de mers cu cortul,sa ai motorul tau(eventual barca),si sa inchiriezi numai barca,asa costurile sunt rezonabile.
5. Nu toate locatiile dau pe dinafara cu stelele(matragune,margarete etc)dar ce ma doare ca :indiferent cine esti, localnicii, nu te duc intr un loc bunicel, sa nu spun bun.
6. Am pescuit mult afara insa eu am o vorba"ROMANIA este cea mai frumoasa tara din lume ,in plus are DUNARE si DELTA" la care, uni prieteni, imi spun,"pacat ca este locuita " .Eu unul nu cred ca este asa,incet, incet sper din toata inima, pentru baietii,mei (care si ei sunt pescari)sa se schimbe in bine.
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde SF pe Noiembrie 25th, 2008, 1:00 pm

Pentru peisaj merita orice colt din tara , si poate Delta mai mult . Poti avea rateuri si-n paradis ( Oceanu Indian :lol: ) , sint care au venit de la tropice si o prins vreme nasoala , deci canci .
Insa nici nu te simti furat ca-n tara .

Era vorba si despre o iesire in Suedia , acum vreo patru ani , si tot pe acolo se invirtea , vreo 700-800 , ii drept ca de caciula , si perspectivele is altele .

Daca scazi drumu ( si nu-i diferenta mare , pt. ca faci km in plus ii normal sa fie mai scump ) ii mai rentabil sa mergi in alta parte , raportu pret-perspective de a prinde peste ii mai avantajos . Depinde si ce cauti , ies din discutie "bordelurile" , adica baltile sau bucatile de riu in care se baga peste la greu ca sa prinda ala de da o suma considerabila .

Am doi prieteni spanioli care odata la doi ani urca sus , catre cercu polar , vara binenteles , stau cite doua luni la cite o cabana parasita sau cort , pleaca din Spania cu masina prin Franta si urca-n sus pina unde vor . Nici nu cred ca tre sa spun , tipii is slabuti la pescuit , au insa capturi care te lasa masca , somoni , pastravi , stiuci , bibani , in mare cod sau un fel de calcan , ziceau ca trece si o saptamina pina dau de cite un om pe acolo , nici dracu nu vine sa-ti ceara socoteala . Inchiriaza o barca dintr-un punct , o pun pe masina si merg pe unde au chef , cu harta pe genunchi .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 25th, 2008, 1:10 pm

iti dai seama ca o chestie de-asta ar tenta pe oricine, dar aproape ca as face pariu ca oamenii aia n-au neveste si copii. Sau ma rog, poate au, dar abia asteapta alea sa-i vada plecati de acasa :lol: :D .
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Unde pescuim