Canalele din zona Bistret

Locuri bune pe balti, garle, rauri, lacuri, Dunare, Delta si, de ce nu, Marea Neagra

Canalele din zona Bistret

Mesajde pupu pe Iulie 14th, 2009, 11:11 pm

Am plecat vineri cu mai multe masini spre Bistret , un coleg e din zona, eu ,cu gandul la rapitori, ei la crap. Am ajuns in jur de ora 6 si am gasit Dunarea crescuta f.mult. Dupa ce a trebuit sa parcurgem vreo 8 km pe un drum imposibil nu am putut sa trecem digul cu masina pentru ca era inundat , a trebuit sa caram tot calabalacul in spinare prin apa pana la locul unde am asezat corturile. In seara aia eu nu am plecat nicaieri, ei au aruncat lansetele in Dunare . A doua zi am plecat in recunoastere si am incercat un canal f. aproape de dig ,biban si stiuca mica ,inceppuse sa ploua marunt,am mai mers si am dat de o intersectie cu alt canal unde se vedea multa albitura ,am inceput sa iau cateva la kil , apoi au intrat cateva mai frumoase si cand sa plec, caci ploaia incepuse destul de tare am mai luat una de 3-3,5 kg.Am fugit repede spre locul de campare , ceilalti nu au luat nimic la Dunare ,am facut gratar in ploaie ,am baut si am intrat in cort, apoi a inceput furtuna care a tinut toata noaptea. Dimineata ploaia a scazut in intensitate si am dat o fuga la canal , doua bucati la juma de kil , apoi gaura de vreo ora , si ploaia s-a intetit , am fugit spre corturi si am hotarat sa plecam imediat caci Dunarea tot crestea iar apa pe care trebuia sa o traversam ne ajungea pana la fund. Cu chiu cu vai am carat bagajul la masini si la o fosta statie de pompare ne-am schimbat si am pregatit ceva de mancare. Problema era ca nu mai puteam pleca ,drumul era varza, am anunta familiile ca nu se stie cand putem iesi . Ploaia s-a oprit pe la ora unu si am inceput sa tragem sperante dar cei de la statie ne-au spus ca nici cu tractorul nu putem iesi, am mai vorbit cu un cioban care a spus ca am avea o sansa pe langa dig, spre urmatoarea statie de pompare dar sunt in total 17 km. Pamantul e f.nisipos si trage destul de repede apa, pe la 4,30 am hotarat sa riscam. Am mers destul de bine pana la prima baltoaca ,celelalte masini au trecut ,Kangoo-ul meu nici impins caci se umplea de noroi imediat intre cauciuc si contraaripi, am hotarat sa lasam Renaultul la statie si sa continuam cu celelalte trei masini ,o Octavia si doua Forduri. Am mers 6-7 km prin iarba f. innaita si apoi a inceput dezastrul caci am dat de pamant , unul din Forduri care e o duba mare de transport si Octavia au ramas inpotmolite de 5-6 ori fiecare, dar ne-am impins si ne-am tras cu chinga ,celalalt Ford parca tranzit ii zice (e un pic mai mare ca kangoo-ul) nu s-a impotmolit decat o data (cu toate ca soferul nu prea le avea), super masina pe noroi. Dupa 3 ore de chin am ajuns la sosea , in tot acest timp am observat mai multe canale si in special unul care merge pana la BIstret si ma gandesc ca cineva stie mai bine zona si ne poate da ceva indicatii, caci cu tot ghinionul asta cu ploaia as vrea sa mai trec pe acolo ca zona pare interesanta. O sa incerc oricum din nou prin septembrie .

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Re: Canalele din zona Bistret

Mesajde Gerula pe Iulie 15th, 2009, 9:14 am

Bravo pentru capturi :D .

Nu cunosc zona, dar, apropo de noroaie, parerea mea e ca, in cazul masinilor cu tractiune fata, diferenta o fac cauciucurile, in proportie de 90% (asta exceptand situatiile de genul celei de la Kangoo-ul tau, cand te limiteaza decisiv caroseria). Dar, daca ai garda suficient de inalta, mai ramane un 10% de la primele doua rapoarte ale cutiei, in rest sunt numai cauciucurile.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde pupu pe Iulie 15th, 2009, 7:19 pm

Numai Octavia si Kangoo-ul meu aveau cauciucuri noi , eu am mai mers cu un transit din ala mic si in afara faptului ca motorul nu are turbo tinuta de drum e excelenta dar nu am crezut ca se poate comporta atat de bine pe asa noroaie. Eu am facut motocros in tinerete si iti spun ca a fost un traseu al groazei ,unul dintre amici a recunoscut azi ca s-a tinut atat de strans de scaun incat il dor si acum mainile, imi pare rau ca din cauza tensiunii nu am filmat traseul caci aveam camera la noi iar fotografii am facut abia spre sfarsit. Oricum nu regret nimic mai ales ca am putut vedea o mare parte din zona (cred ca a fost mortala innainte de 89) si tot trag speranta ca cineva a mai fost pe acolo. Spre sfarsitul lui august sau in septembrie vreau sa mai ajung o data acolo.

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iulie 15th, 2009, 10:41 pm

Nu ma refer la faptul ca sunt noi sau nu cauciucurile, ci la profil. Un profil special pentru noroi face diferenta si la un 4x4 cu reductor. Acum sigur ca o berlina cu tractiune fata n-o sa aiba cauciucuri Mud, dar una e sa fie incaltata cu ceva de vara si alta-i sa aiba ceva mai potrivit pentru situatia respectiva. Se cunoaste imediat.

Oricum, bine ca erati multi si puteati impinge fiecare masina cand ramanea impotmolita.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde pupu pe Iulie 16th, 2009, 8:31 pm

Toate masinile aveau cauciucuri de vara,intradevar a fost bine ca am fost multi, imi pare rau ca a plouat atat si nu am putut sa incerc si alte locuri . Aia de la statie ziceau ca nu merge stiuca dar cand au vazut ce am prins, au bagat si ei plase ,din pacate nu am putut sa ma feresc sa nu ma vada.Oricum am reusit sa imi fac o parere despre locurile de acolo si cum am spus o sa ma mai duc .

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Mesajde pupu pe August 9th, 2009, 6:31 pm

Am fost pe Tataru cu unul dintre baieti cu care am fost pe canalele de la Bistret, care e din zona,mi-a spus ca dupa ce au vazut stiucile prinse de mine cei de la statie (sau ce dracu o fi aia) au bagat curent si au scos cu sacii.

Numai bine....
pupu
trecut prin multe

Înapoi la Unde pescuim