Batranul neajlov

Locuri bune pe balti, garle, rauri, lacuri, Dunare, Delta si, de ce nu, Marea Neagra

Batranul neajlov

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 27th, 2008, 11:01 am

acest topic este despre neajlov, despre speciile de pesti care traiesc in el precum si 'animalele' care traiesc pe langa el :( aici ma refer la oamenii care isi bat joc de natura,
pt cine cunoaste locuril de pe neajlov sigur cunosc si gramezile 'simbolice' de peturi si gunoaie.
eu pescuiesc pe neajlov exclusiv dupa clean care in ultimul timp a inceput sa se inputineze foarte mult, cea ce ma face sa cred ca este foarte braconata, sau lipsa de respect al ceror care da pe acest rau care odata era frumos... acum arata ca o groapa de gunoi abandonata.

puteti sa scrieti technici de abordare, la ce si cum dati sfaturi utile, etc...

va rog frumos celor care da pe neajlov ,discutiile despre locurile uitate de lume unde poti avea putina liniste sa le discutati pe privat, ca macar acele locuri sa scape de 'bestii'
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Re: Batranul neajlov

Mesajde Gerula pe Octombrie 27th, 2008, 11:32 am

O sa-ti dau cateva sfaturi legate de echipament, cu precizarea ca am pescuit destul de mult pe Neajlov intr-o vreme, si ca aplicand metodele astea am redus spectaculos "gaurile" pe care orice partida de soiul asta le face in trusa.

1. Firul de pe tambur trebuie sa fie un textil gros. Eu folosesc Ripcord SI, care are o culoare de camuflaj (verde cu negru). Evident, la capat pui un leader de vreo 2 m de fluorcarbon, de care legi naluca. Avantaj: cand rupi, pierzi doar leaderul si naluca, nu 15-20 de metri de fir.

2. Foloseste pe cat posibil voblere cu o singura ancora, iar in loc de inele despicate foloseste Luresaver : http://www.cabelas.com/prod-1/0017232316517a.shtml

Cele de 6lbs sunt exact ce trebuie, daca mergi pe vobler cu o singura ancora ai cam 80% sanse sa recuperezi naluca din agatatura. Trebuie sa te obisnuiesti sa verifici pozitia luresaverului inainte de fiecare aruncare, altfel, la agatatura, risti sa lasi si inelul odata cu ancora.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde blinker pe Octombrie 27th, 2008, 4:33 pm

Salut,

Am vreo sansa sa gasesc Luresaver in Romania, sau ceva asemanator?
blinker
membru nou

Mesajde Gerula pe Octombrie 27th, 2008, 4:37 pm

Eu mi-am cumparat prin nea Jean un stoc acoperitor acum doi ani. Nu stiu sa fi inceput intre timp sa le importe cineva, dar ar trebui verificat, pe mine nu m-a mai interesat subiectul, mi-am luat sa-mi ajunga :lol: . Pot sa zic ca am facut o economie enorma cu ele. Atentie insa, pe voblere cu 2 ancore le pui cam degeaba, ba chiar maresti paguba (sunt destul de scumpe). Cand se agata ambele ancore, forta necesara pentru a desface simul;tan cele doua inele depaseste rezistenta firului, daca dai cu fineturi.
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 27th, 2008, 4:54 pm

sant si eu intresat daca gasiti pe undeva sa-mi dati si mie de veste:)
eu pana acum foloseam in loc de ochet un fir mai subtire decat linia facut in nod rapala...
dar ar fi mult mai comod asa si mai sigur.. :D
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 28th, 2008, 7:55 pm

Luresaver ca idee pt cele care sa tina cam 10kgforta sa zicem pescuitul greu au la gipo unele de 4mm diametru care am fct eu proba si undeva intre 9-11kg se desfac...

pt pescuitul ultra eu mai nou folosesc capetele de la arcul de pix care tin intre 2-3kgf sper sa va fie de ajutor....si fara multe ancore infipte prin copaci
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde mayer_maryus pe Noiembrie 3rd, 2008, 9:07 am

am ajuns duminika pe cateva locuri care in trecut promiteau cate un cleanishol de 8-900gr, acum este pustiu....
stukarii de duminika fac legea pe rau brazdeaza si strecoara apa, cleanul nemaiavand liniste (daca o mai fi) in locurile
parca rupte din aceasta lume, cu o apa cristalina stralucind de lingurile pierdute ale stucarilor in copacii scufundati :evil:
un alt loc care din pacate trebuie sa-l uit... :(
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde ShokTu pe Noiembrie 3rd, 2008, 3:08 pm

Duminica pe neajlov cu apa cristal am prins cativa clenisholi 12 - 13 cm iar inainte de plecare unu mai rasarit la 40 de cm, ca idee un clean la salmo hornet de 3 cm floating, si inca vre-o 2 la salmo tiny + cel mare tot la tiny neajlovul mai are multe secrete si pesti de "calibru mare" trebuie doar sa pescuiesti :)
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 3rd, 2008, 3:18 pm

Are Neajlovul si somn, e drept nu mult, dar are.
Gerula
Site Admin

Mesajde ShokTu pe Noiembrie 5th, 2008, 1:33 pm

Am vazut somn prins acolo nu extraordinar de mare cam 3 k, iar cine l-a prins mi-a spus si ceva povesti + faptul ca baiatul lui cu o seara inainte a scapat un somn caruia nu i-a scos decat capul din apa si a cedat firul de 0.40 cu care dadea, dar deh multe povesti din astea peste tot :oops:
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde mayer_maryus pe Noiembrie 6th, 2008, 12:33 pm

somn este dar mult mai jos dupa gropane, de la padurea spanzuratilor (acum am botezat-o) pana la delta, acolo e apa mai mare..
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 10th, 2008, 4:17 pm

Ai fost pana la urma sambata dupa-amiaza pe Neajlov? Ceva rezultate?
Gerula
Site Admin

Mesajde ShokTu pe Noiembrie 11th, 2008, 7:18 am

Duminica dimineata cativa clenishori ceva de genu lansam aveam urmarire sau ciupituri foarte fine ori il aveam pt sedinta foto :) apa f mica si se cam vedea ce se intampla, am luat vre-o 3 cat lingura si 2 mai punctabili, in restul zilei pauza totala totala :(
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 12th, 2008, 11:34 am

Cam in ce zona ati dat?
Gerula
Site Admin

Mesajde ShokTu pe Noiembrie 12th, 2008, 3:08 pm

Dimineata am fost singurel in zona calugareni unde imi fac veacul de obicei :), in week-endul asta cu un amic voi incerca zona iepuresti sper sa iasa macar un clenishol doi de test :)
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde mayer_maryus pe Noiembrie 12th, 2008, 3:43 pm

ShokTu scrie:Dimineata am fost singurel in zona calugareni unde imi fac veacul de obicei :), in week-endul asta cu un amic voi incerca zona iepuresti sper sa iasa macar un clenishol doi de test :)

cine este amicul? ai deja planuri fcte ?
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde ShokTu pe Noiembrie 12th, 2008, 4:30 pm

Marius, stii ca esti binevenit oricand :) daca vrei sa mergi cu cea mai mare placere, chiar daca ma incurci mai mult cu voblerele tale uriase si cu clenisholii care ii prinzi tu :D ( a se intelege ca ma face de rahat ca prinde mai mult ) :)

Acum serios, vreau sa incerc zona respectiva daca vrei sa vii stii unde ma gasesti :)
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 13th, 2008, 8:18 pm

Mai ca m-as baga si eu, dar inca nu stiu daca am timp.
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Noiembrie 14th, 2008, 8:12 am

eu sambata si duminil am program recreativ...:)) :doh:
din pacate sant exclus din orice plan cu apa...
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde ShokTu pe Noiembrie 14th, 2008, 9:36 am

Deja suntem 3 in echipa, se mai joineaza careva? :D
ShokTu
trecut prin multe

Următorul

Înapoi la Unde pescuim