In Romania ,cu exceptia a foarte putine locuri, toate malurile erau accesibile chiar si in interiorul oraselor..Drumuri de acces peste tot, mai bune sau mai rele....posibilitate de parcat fara probleme,aproape peste tot..Booon...Aici e tare frustrant.Am senzatia ca sint soarecul din labirint care merge dupa cascaval

...Toate malurile sint terenuri private iar unde nu-i proprietate si esti aproape de riu sau lac , ca prin minune drumu e flancat de santuri adinci sau parapeti..M-am plimbat de-a lungul anilor foarte mult pe o raza de vreo 150 km in jurul Montrealului si peste tot e problema asta.Azi am mers mai bine de jumate de ora pe ambele maluri ale unui riu apetisant,foarte incet ,special pentru ochit viitoare locuri dar am vazut doar vreo 3 locuri pentru lasat masina, care nici alea nu pareau destinate opririlor..Partea proasta e ca deja am lasat mult in spate ultimul orasel si tot gaseam case ciorchine ,toate pe malul apei...Sint curios daca in alte tari europene sau SUA e setea asta de a fi cool sau legea permite ocuparea malului?