TOTZI AM TRECUT PRIN ASTA...

Stilul cu care toti am inceput, desi putini mai recunosc

Re: TOTZI AM TRECUT PRIN ASTA...

Mesajde dadylures pe Noiembrie 20th, 2008, 10:37 pm

Salut Radu, intradevar, pescuitul statzionar ca si toate celelalte stiluri are caracteristicile lui. Este o arta pescuitul in general.
Este o arta sa pescuiesti si cu artificila ela fel ca si cu viermisor.
Dar fiecare pescar se simte atras mai mult de catre o anume latura. Personal pescuiesc cu o placere deosebita atat cu rubeziana cat si cu voblerul.
Pescuitul la pluta pe mine m-a fascinat si am intrat, zic eu, destul de adanc in dedesubturile acestei splendide arte...
Gerula, sunt convins ca am avut dreptate. Dar nu pt. a avea dreptate am postat ceea ce am postat. Am facuo o anume apreciere si atat.
Considrr ca cei ce au discutzii comune se vor intzlnii si vor discuta civilizat absolut orice e in legatura cu damblaua lor...in rest numai de bine....
dadylures
trecut prin multe

Mesajde radu_bug pe Noiembrie 22nd, 2008, 1:24 pm

am spart gheatza :D . am fost pe alt loc adanc de peste 5 m cu varga de 7m , linie de 0.13 si carlig de 18 pe forfac de 0.10 cu vermisor. bag doi bulgaroi de nada amestecata cu ceva mamaliga , taratze, argila si nada de scobar , cu vermi in interior si peste 15 min am tras primul scobar. buba mare e ca locul are multe agatzaturi . am rupt cateva carlige . am mai prins 2 scobari , iar 2 carlige . pluta de vreo 3 gr a trebuit sa o supralestez si sa o aduc cit mai aproape de varful vergii din cauza ca se intorcea curentul si o baga la fund . practic eu nu vedem momentul cind musca scobarul ci vedem doar cind pleca cu carligul in gura adica se intepa singur. cit m-am sucit eu pe acolo sa schimb carlige a venit si ploaia care s-a transformat in lapovitza , malul abrupt s-a inmuiat si aproape ca nu mai puteam iesi de acolo . pin la urma am reusit dar ne-am facut ca porcii . am ramas deci cu 3 scobari frumusei , intre 25-30 cm , fugaritzi de ploaia care ne-a udat pina la :orcs-buttshake: ce tehnica ar trebui aplicata in astfel de zone cu agatzaturi pt a nu pierde asa multe carlige ? :think:
radu_bug
membru nou

Mesajde didel_pro pe Noiembrie 22nd, 2008, 1:47 pm

Intimplator s au nu la noi in tara sunt 4 anotimpuri .Iarna in general la pluta,rar la spinn ,primavara ,la rind ,vara asisderea ,toamna la fel.Dar in toate perioadele se poate pescui cu rezultate din cele mai bune :"la pluta"!!!
PS............inca nu am pus niciodata ,la pluta un vobler!!.........dar nu se stie!!??
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde radu_bug pe Noiembrie 22nd, 2008, 3:00 pm

didel_pro scrie:Intimplator s au nu la noi in tara sunt 4 anotimpuri .Iarna in general la pluta,rar la spinn ,primavara ,la rind ,vara asisderea ,toamna la fel.Dar in toate perioadele se poate pescui cu rezultate din cele mai bune :"la pluta"!!!
PS............inca nu am pus niciodata ,la pluta un vobler!!.........dar nu se stie!!??

ceva mai concret daca se poate , cu mai mult continut . din ce ai zis nu am inteles aproape nimik . :?
radu_bug
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 27th, 2008, 1:15 pm

Dady, poate ne dai niste lectii tip "primii pasi" despre pescuitul la rubeziana, e un stil pe care pana acum n-am avut ocazia sa-l incerc, si cred ca in situatia mea mai sunt destui.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde didel_pro pe Noiembrie 27th, 2008, 2:14 pm

Eu pescuiesc des la pluta.Sa fiu mai explicit:dupa mine cea mai buna pluta este din pana de paun!In functie de grosimea penei se poate lesta si pentru crap si pentru sabioara.De la rosioara in sus merg numai pe plumb culisant.Mai folosesc pentru viu plute facute din buret de "slapi",iar pentru sheffild,plute facute din "pai " de baut suc.Ingeniozitatea fiecaruia dintre noi,pentru o cauza nobila afacut sa devenim mici inventatori daca pot sa spun asa.
Lacul morii:iarna ,spinn ,pina ingheata apoi ,pluta si dandineta (marmusca).
primavara,spinn ,pluta si sheffild.
vara ,la fel+lanseta
toamna, toate cele de mai sus
Dunare:in toate anotimpurile ,toate cele de mai sus.
Dupa mine,drillul la o teava de 7 m, cu un el de 2-4 kg,este ca 2 liniute de "nandrolon"(nu mutu).
Cele mai tari bete pe care le am avut erau facute din 5 buc ,cotor-piper,2 buc-trestie rosie,2 buc-zahar ,aveam 4 buc dar nu foloseam decit 2maxim 3.
In concluzie, imi place mult sa pescuiesc la teava.
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde dadylures pe Noiembrie 27th, 2008, 6:12 pm

Servus Gerula. Nu crezi ca ar insemna prea mult sa trecem de la acest nivel de pescuit" plute din talpa de slap" la pescuitul cu rubeziana?
Eu consider rubeziana o scula destinata pescuitului de inalta fidelitate, aplicata numai in conditziile corespunzatoare.
Pot sa ma gandesc sa scriu cateceva si despre acest pescuit, dar lasa-ma sa-mi treaca acest soc... deocamdata... multzumesc pt intzelegere.
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 27th, 2008, 6:26 pm

Dady, pana la urma asta-i una din frumusetile pescuitului, ca poate fi practicat de oricine si la orice nivel :D. Poti sa dai si cu o nuia de alun, pluta facuta din talpa de slap si o rama pusa in boldul folosit pe post de carlig. Dupa mine, tocmai asta e utilitatea unui asemenea forum, ca pune alaturi oameni care pescuiesc la cel mai inalt nivel cu oameni pentru care pescuitul e strict un hobby, si care pot astfel invata de ce pluta cu chila de otel e mai buna decat aia din pai de baut suc :D. Sigur, mai e si detaliul ca probabil costa de cateva sute de ori mai mult ;).

Am remarcat de mult ca in cercurile pescarilor de spinning pescuitul stationar a ajuns sa fie considerat cu cateva trepte mai jos decat spinningul si flyfishingul. Dupa parerea mea, aceasta perceptie gresita se datoreaza in buna masura si faptului ca pescarii buni de stationar nu prea deschid gura sa spuna ce stiu, iar publicul larg ajunge sa confunde stationarul cu infigerea unei rame in carlig.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Noiembrie 27th, 2008, 6:27 pm

Servus Dady,ai perfecta dreptate pescuitul este pe "undeva "o arta.Rubensiana este apogeul tevi,DAR!!!???....conteaza nu cu ce dai ci ce ii dai si mai ales cum ii prezinti "snitelul".Eu am spus cum pescuiesc eu,nu te obliga nimeni sa copiezi ceva e treaba ta.Eu, in nemernicia mea, voi continua sa pescuiesc, atunci cind este cazul, cu aceeasi pluta din talpa de "slap".
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde dadylures pe Noiembrie 27th, 2008, 7:21 pm

Avetzi perfecta dreptate cand spunetzi ca pe un site se intalnesc extremitatzi. Dar cred ca nu s-a creat un cadru propice pt a purta o discutzie la un nivel atat de elevat. Este ca si cum m-as apuca sa beau de unul singur o bautura si aia proasta de parca ar trebuii sa ma inbat neaparat...nu credetzi ca atunci cand e de baut parca si bautura e mai buna cand e bauta intr-o anumita atmosfera? Parca si daca te inbetzi intr-o atmosfera anume itzi e mai bine...nu? scuzatzi comparatzia.
ATENTZIE!!! CONSUMUL DE ALCOOL DAUNEAZA GRAV SANATATZI !!!
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 27th, 2008, 7:26 pm

Comparatia cu bautura e buna :D . Eu nu vad ce om normal va continua sa bea "coniac" Unirea daca apuca sa guste unul frantuzesc original, si-si poate permite pretul :D . Totul e sa i se dea ocazia sa-l guste ;).
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Noiembrie 27th, 2008, 7:29 pm

Referitor la tratarea unei anume partzi a pescuitului cu o anume superioritate, pot spune ca o gandire de genul " spinningul este superior celorlalte stiluri de pescuit" este o exprimare pe care o potzi gasii la participantzii la o discutzie care inca nu au invatzat NIMIC despre pescuit...
Pescuitul este o pasiune care reprezinta o arta in a o manifesta indiferent de stilul de pescuit adoptat.
Eu ce sa spun? pescuiesc cu mare pasiune la musca, cu artificiale, ba, mai mult, le mai si fac, pescuiesc foarte mult cu rubeziana, cu fixa, cu matchul, cu bologneza, imi place tot ce e dinamic in pescuit. Si cei ce practica pescuitul la fund au calitatzile lor.
Nu cred ca un pescar care cunoaste pescuit sportiv poate avea o atitudine de genul mai sus amintit.
dadylures
trecut prin multe

Mesajde dadylures pe Noiembrie 27th, 2008, 7:33 pm

Si asta e un mod de a pune in valoare o discutzie...sa conpari doua bauturi de valori cert diferite, valori calitative, gustative sau valoare comerciala...
Astept sa gasesc atmosfera in care pot " lua cuvantul"... nu ca profesor, a nu se interpreta, ca sa-mi enuntz cateva pareri strict personale asupra acestui stil de pescuit.
dadylures
trecut prin multe

Mesajde didel_pro pe Noiembrie 27th, 2008, 9:53 pm

Pentru mine,nu este nici o diferenta intre un coniac frantuzesc si palinca ,dar la pescuit este, cu totul altceva.Nu am facut cursuri de pescuit,nu am fost decit la un singur concurs de casting acum fro 45-46 de ani, dar, cred ca ma descurc.Fiecare, crede, ca un anumit stil de pescuit la deprins indeajuns de bine si chiar il avantajaza ,dar, perfectiune nu exista.Pentru marea majoritate dintre noi, pescuitul este un hoby si atit.Eu nu am dat sfaturi nimanui si intimplator, nu accept sfaturi de la nimeni. Ramin intotdeauna un posedat de pescuit, atit cit stiu eu.
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 27th, 2008, 10:00 pm

Didele, aici cred ca gresesti. Toti mai avem de invatat cate ceva, indiferent de varsta, experienta samd.
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Noiembrie 27th, 2008, 10:02 pm

Didel, este f bine daca potzi sa fi posedat de pescuit atat cat doresti... inseamna ca vorbim de ceva controlabil. Ei uite ca la unii posedarea asta e deja incontrolabil... este adevarat posedare...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde didel_pro pe Noiembrie 27th, 2008, 10:20 pm

Nu, m ati inteles gresit.Sunt, foarte receptiv si sa va, spun pluta din slap, am vazut o la niste, prahoveni, pe ialomita ,mi a placut, am facut una, a mers si.....................dar!?........tie iti place fotbalul, mie rugby ,lui tenis dar:tie si lui nu le place rugbyul ,l au incercat dar nu au afinitati sa il practice.Eu am invatat si o sa invat tot timpul dar numai ce imi place, s au imi este de folos.Daca, v am suparat,sorry.Miine, plec cu treaba la calarasi si prognoza nu este ce imi doresc ,sunt c am agitat.
Toleranta ,este ......................pentru mine.
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 27th, 2008, 10:24 pm

Aha, acum cred ca am inteles, tu vroiai sa spui ca esti mai degraba adeptul stilului "popular", fara prea multe fineturi?
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Noiembrie 28th, 2008, 5:21 am

Da frate, prefer, palinca!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde dadylures pe Noiembrie 28th, 2008, 6:22 am

Didel, drum bun... cu prognoza poate rezolv ceva. Nu este o problema. E suficient sa vrei.
Lasa palinca dupa... bea si pt mine una...mica.
Am convingerea ca nu o sa stai departe de apa la Calarasi... fit intins... mai vorbim dupa...
dadylures
trecut prin multe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Stationar