TOTZI AM TRECUT PRIN ASTA...

Stilul cu care toti am inceput, desi putini mai recunosc

Re: TOTZI AM TRECUT PRIN ASTA...

Mesajde dadylures pe Noiembrie 7th, 2008, 6:54 am

vorbim despre plute.
Daca vorbim despre plute atunci astea trebuie sa pluteasca si inca foarte mult, adica sa aiba o capacitate portanta foarte mare. Cauta sa folosesti materiale cu portantza f mare sau cat mai mare posibila. pluta in cazul nostru trebuie sa fie f usoara. Altfel montajul merge rau in apa, apare inertzia "plutei" si scoate din functionare idea de normal.
Asa ca daca te gandesti putzin potzi realiza din poliuretan tubat cu un plastic subtzire pe mijloc, poliuretanul e f usor si nu suge apa. in tub inpanezi firul. Cel mai bun material ramane pluta de tisa. este usor, si are flotabilitatea cea mai buna , nu influentzeaza inertzial montajul.
Nu stiu daca am fost intzeles.
Daca-mi dai o adresa persoanal de meil trimit ceva poze sa intzelegi cum trebuie verificata flotabilitatea si stabilitatea plutei pt ca montajul sa functzioneze precis... nu tot ce pluteste se poate folosii ca si pluta...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 7th, 2008, 9:51 am

Dady, le poti pune chiar aici, in interiorul postarii. Uite aici cum se procedeaza: viewtopic.php?f=7&t=31
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde dadylures pe Noiembrie 7th, 2008, 10:45 am

dadylures
trecut prin multe

Mesajde dadylures pe Noiembrie 7th, 2008, 12:59 pm

Gerula, am incercat ce ziceai tu dar nu am reusit, poate nu am intzeles, dar vad ca m-am rescurcat pana la urma....
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 7th, 2008, 1:01 pm

Ca sa se poata in felul in care am zis eu, poza trebuie sa aiba rezolutia maxima de 800x600 si dimensiunea maxima de 128k. Asa caum ai facut tu merge la orice dimensiune, pentru ca poza nu e incarcata pe serverul care tine forumul.
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Noiembrie 7th, 2008, 1:18 pm

http://img366.imageshack.us/my.php?imag ... 398hq5.jpg
http://img234.imageshack.us/my.php?imag ... 400vd0.jpg
http://img126.imageshack.us/my.php?imag ... 395vs9.jpg
http://img126.imageshack.us/my.php?imag ... 392kt6.jpg
Cateva plute cu baricentrul sub corpul plutei. Sunt constructzii cu mare stabilitate, dar nu fac parte din clasa celor speciale pt rezistentza sporita la vant. Acelea au baricentrul mai coborat.
Acest exemplu va este de folos pt ca atunci cand cumparatzi plute sa le punetzi in echilibru pe deget astfel vetzi vedea unde este situat baricentrul plutei respective. Daca este o pluta buna se va comporta ca cele din poza.
Asta inseamna ca pluta este facuta dintr-un material foarte flotabil,si ne mai spune ca materialul din care e facuta este f usor, baricentrul situat sub corpul plutei, ne spune ca pluta va avea o verticalizare rapida, o stabilitate mare, ceea ce inseamna ca atat pe vant cat si sub actziunea curentului apei, pluta va sta vertical si va lucra la parametrii pt. care a fost construita.
dadylures
trecut prin multe

Mesajde radu_bug pe Noiembrie 7th, 2008, 5:00 pm

n-am stiu asta , bun de retinut . tija care trece prin pluta din ce material e ?
radu_bug
membru nou

Mesajde dadylures pe Noiembrie 7th, 2008, 6:09 pm

inseamna ca ai invatzat ceva, este de folos sa activezi pe forum, Tija se numeste kila si este din carbon.
dadylures
trecut prin multe

Mesajde dadylures pe Noiembrie 7th, 2008, 6:14 pm

ok Gerula, mersi, vad ca merge si asa si e bine. Unele poze vad ca deschid greu...asta e...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 7th, 2008, 6:49 pm

Daca le redimensionezi la 800x600 si 128k sau mai putin si le pui direct ca atasament pe forum se incarca imediat. Asa au dimensiuni mari si de pe serverul unde le-ai pus se incarca greu.

Foarte interesante plutele, poate ne spui cate ceva si despre lestare (stiu ca e o adevarata arta, de la un nivel incolo).
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Noiembrie 8th, 2008, 1:04 pm

Am intzeles cum e cu postarea de poze, voi folosii tot acest sistem, cred ca e mai usor pt. mine... este o treaba si cu serverul care le gazduieste...speram sa functzioneze.
Referitor la plute sau mai stiu eu ce amanunte din aceasta tehnica , consider ca siteul este unul predilect indreptat spre spinningisti...Mai putzini pescari care frecventeaza siteul sunt interesatzi de pescuitul statzional la nivelul de care amintesti...
Daca exista astfel de amatori, care sa se indrepte spre perfectziunea statzionarului de nivel competitzional, atunci putem purta conversatzii de alt nivel... deocamdata se vede ca lucrurile cam stau pe loc.
Si in alta ordine de idei, ori de cate ori fac, sa-i zicem, o dezvaluire, pe topicul respectiv se instaleaza o liniste desavarsita pt. o anume perioada de timp... asta nu numai aici, si pe alte siteuri..
Asa ca e mai bine sa evit astfel de pauze...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 8th, 2008, 6:01 pm

Iti garantez ca sunt destul de multi interesati, uita-te la numarul vizualizarilor de pe topic ;).
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Noiembrie 8th, 2008, 6:09 pm

Da, asta am observat ca sunt foarte multzi vizitatori,lucru deloc de neglijat, ba chiar foarte inbucurator, dar, poate ca o parte dintre cei ce se multzumesc numai cu cititul, o sa iese din anonimat si o sa devina activi...asa ca, o data ce vor activa, macar numai prin intrebari daca nu si prin opinii, vor devenii parte activa a siteului si vor obtzine raspunsurile dorite, sau poate ceva foarte aproape de ceea ce anume isi doresc...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde taicanoe pe Noiembrie 8th, 2008, 10:47 pm

:lol: poate unii doar citesc si nu intervin ca acum se rusineaza de pluta
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde dadylures pe Noiembrie 8th, 2008, 10:52 pm

chiar crezi ca pescuitul statzionar la pluta este o rusine? Eu unul iubesc deopotriva si unul si altul. Fiecare pescuit cu frumusetzaea lui...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 8th, 2008, 11:01 pm

Stai linistit, ca Taicanoe cred ca-i lua la misto pe astia care se cred prea nobili ca sa recunoasca :lol:.

Stii care e chestia? Pe tot felul de site-uri se promoveaza aberatii de-astea cum ca un stil e mai "nobil" decat altul etc. Sa fim seriosi, a fi bun in oricare dintre stiluri nu e deloc usor. In plus, am constatat ca pescarii care sunt cu adevarat buni la un stil le stiu binisor si pe celelalte, oricum mult mai bine decat smecherasii care se dau profesori dupa ce au bagat cateva mii de euro in echipamente.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Noiembrie 8th, 2008, 11:18 pm

Stai linistit, ca Taicanoe cred ca-i lua la misto pe astia care se cred prea nobili ca sa recunoasca .

iegzact
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde dadylures pe Noiembrie 9th, 2008, 7:52 am

Bine, acum ma gandeam sa canalizam discutzia pe chestiuni de pescuit, ca poate am cateva chestii prin sacii mei de cunostiintze, chestii care poate ca unii vor sa le afle... nu?
In legatura cu afirmatzia ta, Gerula, stiu ca ai dreptate, dar asta e, intotdeauna gasesti dastia, sunt peste tot, ba unii sunt si deosebit de obraznici...enervantzi...eu consider sa le dam pace...siteul e facut sa functzioneze intr-un sistem echitabil si din tot ce se spune aici pescarul nostru poate selecta ce considera el ca e bine sa retzina. Cine se considera jignit de o astfel de discutzie e liber sa nu ne citeasca...nu?
Lasa-i Domnului, ca eu cred ca mai sunt f multe de discutat...asa ca...cine e cu noi, sa fie cu noi, ca nu-i va parea rau...astept opinii, pareri, contraziceri, etc si de la altzi cititori...nu este nici o rusine sa stii sa pescuiesti si in stilurile statzionarului...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde radu_bug pe Noiembrie 14th, 2008, 7:39 pm

pescuitul la stationar este si el o arta . mi-am facut si eu niste plute dupa indicatiile lui dady si am mers la prut sa le probez . fiind apa rece am crezut de cuviintza sa caut gropile . am gasit una de peste 5 m unde am bagat o lanseta cu cosuletz naditor si cu o rusalie (vetrica) in carlig .alaturi la o adancime de vreo 3 m am bagat pluta cu vermisor . la pluta prindeam obletzi iar lanseta o scoteam cu vetrica mancata fara sa se intepe vre-un peste . am schimbat apoi acul de langa cosuletz cu unul de 18 si vermisor si a intrat imediat acelasi oblete ca si la pluta unde dadeam la 3 m . in vreo 4-5 ore n-am luat decat 2 kile de obletzi . un alt pescar , mult mai tehnic ca mine la stationar a luat in alta zi dar pe alt loc 9 kile de scobar . anul asta in primavara in alta groapa el prindea de rupea , altii nu . deci pt mine cel putin, pescuitul la stationar e o arta cu multe secrete de descoperit si cu multe satisfactii.
radu_bug
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 20th, 2008, 10:01 pm

dadylures scrie:Bine, acum ma gandeam sa canalizam discutzia pe chestiuni de pescuit, ca poate am cateva chestii prin sacii mei de cunostiintze, chestii care poate ca unii vor sa le afle... nu?
In legatura cu afirmatzia ta, Gerula, stiu ca ai dreptate, dar asta e, intotdeauna gasesti dastia, sunt peste tot, ba unii sunt si deosebit de obraznici...enervantzi...eu consider sa le dam pace...siteul e facut sa functzioneze intr-un sistem echitabil si din tot ce se spune aici pescarul nostru poate selecta ce considera el ca e bine sa retzina. Cine se considera jignit de o astfel de discutzie e liber sa nu ne citeasca...nu?
Lasa-i Domnului, ca eu cred ca mai sunt f multe de discutat...asa ca...cine e cu noi, sa fie cu noi, ca nu-i va parea rau...astept opinii, pareri, contraziceri, etc si de la altzi cititori...nu este nici o rusine sa stii sa pescuiesti si in stilurile statzionarului...

Dady, nici nu stii cata dreptate ai avut. Tocmai am trecut printr-o experienta foarte interesanta, cu cativa insi care voiau forum de scandal, mistouri si caterinca, nu de pescuit.

Ca idee insa, pentru a putea mentine o asemenea linie e nevoie si de sustinerea celor care vor sa discute despre pescuit.
Gerula
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Stationar