de Laurentiu pe Octombrie 30th, 2008, 5:12 pm
pai...ia sa incep eu.....
ca tudor nu mai apare...
SOMNUL... il gasesti in orice rau cu un debit mai rasarit...manaca aproape orice....asa ca lista de momeli...e lunga rau
eu personal..am prins si la porumb cu feromoni,.,, drept e ca dadeam dupa crap...somn la mamliga chiar nu am auzit,
dec:
MOMELI: rama rosie, alba, neagra, lipitoare, coropisnita, larve de rusalie, vierme de salcie,pestisor viu sau mort, intreg, bucati, zdrobit, , tipar,ficat, intestine de pui, broscutza, boilies cu arome de peste, carne, macrou congelat, sepie si lista poate continua pana la bobocul de ratza viu sau celebrul sapun cheia.
eu personal nu am prins decat cu clasicele rame, coropisnita, peste viu sau taiat si cam atat... desi am incercat multe altele.
MONTURI: sunt cam la fel de multe.
I . eu dau cu clasica montura cu plumb pe fund , plat de la 80 la 150grame si cu unul , maxim doua carlige mari, 1/0 pana la 5/0, forjate , cu tija lunga legate pe monofilament de 0,4- linia principala mai groasa cu macar o zecime, iar ptr locuri cu agataturi, un singur carlig iar plumbul pe un casant de .30. in caz de agatatura se rupe si ramai tu cu pestele. aceeasi tevnica o folosesc si la salau in locuri cu piatra, insa folosesc un vartej triplu ptr o mai mare libertate a momelii
II. uneori,,, cand am posibilitatea de a bara raul...dau cu montura de suprafata cu peste viu, lasat pe apa... casant de .35, linia de .6o si pestele viu minim 250 grame(caras sau ciortan) pe un forfac de 50-70 cm.
daca nu poti bara raul..poti folosi o geamandura dintr-un pet de 5 litri si o greutate de min 20 kg,, dar dezavantajul e ca pestele momeala nu sta pe jumatate in apa..nu plescaie deci nu e la fel de atragator pentru mustacios. atacul e superviolent si de obicei se inteapa singur. de aceea...slabirea franei de la mulineta si legarea lansetei de cotor devin un must.
in rest...biceps bun...un ajutor de nadejde la minciog ...si gata treaba.
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"