Somn la stationar: monturi, momeli samd

Stilul cu care toti am inceput, desi putini mai recunosc

Re: Somn la stationar: monturi, momeli samd

Mesajde tudor pe Iunie 14th, 2010, 9:45 pm

Pe Delta Ebro au cam rarit romanii somnul. Mai ales ca le-a dat voie sa bage si plase.
Cum sunt multi la somaj stau cu saptamanile me malul raului cu paduri de lansete si iau totul.
Unde puneam noi barca la apa am gasit trei romani sambata cand am ajuns si dupa o saptamana tot acolo erau. Aveau 13 lansete cu toate ca nu ai voie decat cu doua de caciula. A venit politia si i-a controlat, avea numai unul permis, le-a ars amenzi dar aia nu cred ca vor plati prea curand ca nu au venituri declarate. Toti pescarii care pescuiau dupa maluri erau 100% romani. Acum multi si-au luat si barci. Nu mai e pescuitul de acum cativa ani. E probabil ca nu o sa ma mai intorc nici odata in regiunea aia.
Numai manele au lipsit.
tudor
hârşit în rele

Mesajde adrian frunza pe Iunie 15th, 2010, 7:35 am

decat sa faci foamea in romania ,mai bine in spania .aici au tocat si broastele .
dar ce dracu fac cu atata somn ?il trimit acasa ?
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde tudor pe Iunie 15th, 2010, 8:21 am

E un roman care exporta somn spre Romania. In Spania consumul somnului e interzis din cauza poluarii cu metale grele care se acumuleaza cu timpul in tesuturi, iar oricum spaniolii nu pun botul la peste de apa dulce.
Se vede insa ca acei pesti interzisi la consum in Spania nu sunt si in Romania. Probabil ca pe drum se pierd metalele grele din tesuturi. :D
tudor
hârşit în rele

Mesajde pupu pe Iunie 15th, 2010, 5:38 pm

Cred ca prin 85-86 am fost intr-un laborator in giulesti sa le repar un spectofotometru , cei de acolo tocmai ce faceau niste teste pe crap si caras si exact chestia asta mi-au spus ,erau si ei uimiti ce concentratie de metale grele existau in acei pesti,ba chiar mi-au spus sa nu dau crap si caras copiilor. Le-am spus chestia asta mai multor prieteni si toti se uitau la mine ca la un nebun, uite ca nu am fost chiar nebun ,si de altfel e si logic fenomenul .

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iunie 20th, 2010, 12:51 pm

tudor scrie:Pe Delta Ebro au cam rarit romanii somnul. Mai ales ca le-a dat voie sa bage si plase.
Cum sunt multi la somaj stau cu saptamanile me malul raului cu paduri de lansete si iau totul.
Unde puneam noi barca la apa am gasit trei romani sambata cand am ajuns si dupa o saptamana tot acolo erau. Aveau 13 lansete cu toate ca nu ai voie decat cu doua de caciula. A venit politia si i-a controlat, avea numai unul permis, le-a ars amenzi dar aia nu cred ca vor plati prea curand ca nu au venituri declarate. Toti pescarii care pescuiau dupa maluri erau 100% romani. Acum multi si-au luat si barci. Nu mai e pescuitul de acum cativa ani. E probabil ca nu o sa ma mai intorc nici odata in regiunea aia.
Numai manele au lipsit.

Nu mai bine o Norvegie cinstita? :D Acolo inca nu s-au aciuat romanasii cu foamea-n glanda :lol: .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde tudor pe Iunie 20th, 2010, 10:27 pm

Dar azi pe Sena cu un tanar roman somnul a fost mai activ.
Somnul a mers si la clonc si la lingura. Din pacate exemplarul cel mai mare a scapat din carlig dupa 5 minute si nici nu l-am vazut.

Imagine

Imagine

Ciudat e ca vremea a fost deosebit de rece si vantoasa. Iar motorul electric a murit si el. In orice caz a refuzat sa functioneze si pana la urma l-am lasat in masina.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iunie 20th, 2010, 11:05 pm

Oricum, nu-i rau. Parca l-am mai vazut pe baiatul ala in niste poze, nu?
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Iunie 21st, 2010, 8:41 am

A mai fost cu mine de doua ori anul trecut.
tudor
hârşit în rele

Mesajde adrian frunza pe Iunie 21st, 2010, 12:31 pm

sa te duci croit pe un peste si sa-l prinzi ,asta da satisfactie .nu au aparut inca raschetatorii romani?
am inteles ca PCB e o substanta care taie orice chef sa consumi peste de apa dulce .
http://en.wikipedia.org/wiki/Polychlorinated_biphenyl
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde tudor pe Iunie 21st, 2010, 9:37 pm

Sunt destui romani dar nu ca in Spania. Iar aici nu stau tot timpul pe malul apelor. Numai week-end.
PCB, pyralène, dioxina cand arde. Este in toate raurile de zeci de ani. Orice transformator electric continea acest metal. Cum au ajuns toate pe fundul raurilor acolo este si otrava. In Romania e exact la fel insa se pare ca romanul nu are treaba cu bolile legate de metale grele. :lol:
tudor
hârşit în rele

Mesajde adrian frunza pe Iunie 23rd, 2010, 7:40 am

visul de ciocoi al romanului e sa fie plin de metale grele .unii cara cu ei kile de aur .
in plus de cand au taiat padurile vin niste viituri care ingroapa cu mal toate depunerile anterioare .pana la capat cel mai nociv element ramane tot boc cu gasca de hoti de la pdl si sulfina barbu care a initiat legea cu monofilamentul impletit in pescuitul comercial.
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iunie 29th, 2010, 2:13 pm

pupu scrie:Cred ca prin 85-86 am fost intr-un laborator in giulesti sa le repar un spectofotometru , cei de acolo tocmai ce faceau niste teste pe crap si caras si exact chestia asta mi-au spus ,erau si ei uimiti ce concentratie de metale grele existau in acei pesti,ba chiar mi-au spus sa nu dau crap si caras copiilor. Le-am spus chestia asta mai multor prieteni si toti se uitau la mine ca la un nebun, uite ca nu am fost chiar nebun ,si de altfel e si logic fenomenul .

Numai bine...

Ar fi foarte interesant de stiut cum arata un clasament al speciilor de pesti de la noi, in functie de cantitatea de metale grele retinuta la kg de greutate corporala.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Iunie 29th, 2010, 6:35 pm

Pestii care acumuleaza cel mai mult sunt cei de la capatul lantului trofic si cei care traiesc pe substrat. Deci salaul, somnul, anghila, crapul iar ceilalti ceva mai putin.
tudor
hârşit în rele

Mesajde adrian frunza pe Iulie 2nd, 2010, 1:08 pm

nu cred ca viata pe substrat predispune la acumularea de metale grele .mai degraba consum de detritus organic de pe substrat care e plin de metale grele .in ocean si pestii pelagici contin in egala masura metale grele .
cea mai interesanta chestie mi se pare faptul ca pestii mari de recif acumuleaza toxine(otravuri animale) organice din hrana consumata.cu cat sunt mai mari sunt mai toxici.
nu cred ca un peste e mai toxic ca o tigara sau ca un fruct tratat cu ddt.
adrian frunza
trecut prin multe

Anterior

Înapoi la Stationar