Pescuitul la pestisor viu: pro sau contra

Stilul cu care toti am inceput, desi putini mai recunosc

Pescuitul la pestisor viu: pro sau contra

Mesajde Gerula pe Decembrie 15th, 2008, 6:10 pm

In "Operatiunea Monstrul" (atentie, film din 1976! ), personajul interpretat magistral de Toma Caragiu spune la un moment dat: "am putea incerca la pestisor viu, dar nu cadreaza". De atunci au trecut 32 de ani, dar am impresia ca, in Romania, pescuitul la pestisor viu ramane mult mai popular decat pescuitul la artificiale. Voi practicati? :D
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Pescuitul la pestisor viu: pro sau contra

Mesajde didel_pro pe Decembrie 15th, 2008, 6:35 pm

Frate ,noi suntem in trupa fro15,partial 18,din noi toti 1(unu )da la viu,restul 8 dau la mosmoande si ceilalti nu sunt inca educati.(dar ,mai,lucram).
Ps mie unul, in anumite vremuri,mi se parea normal,acum este o "CORVOADA"!!!!!!!!!!!!asa ca??????????????!!!!!!!!!!!!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde SF pe Decembrie 16th, 2008, 11:50 am

Io as baga la viu , insa nu mai am vreme de asa ceva . Daca prind o copca iarna asta , o sa ncerc sa fac rost de peste marunt pt. biba .
Prea multe ancarale ca sa prinzi peste mic , io nu prea umblam cu plasute , prindeam cu o varga fixa , insa deja pierzi timp , si daca tre sa te muti din loc ca nu ii bine pina stringi toata sandramaua :evil:
Oricum , nici nu mai am rabdare sa pescuiesc mai mult de citeva ore .
Pescuitu la viu , practicat bine si corect , la peste mare aduce satisfactii peste spin , daca vine vorba , insa foarte putini chiar cunosc tainele in operatiunea asta :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 16th, 2008, 11:52 am

Lumineaza-ne :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Decembrie 16th, 2008, 12:04 pm

Pai nu-i nimic de luminat , vezi ca la rapitor , cu exceptia avatului , cam toate recordurile ( nu stiu la biban ) is facute la viu . Daca stii ( si aici ii baiu ) exact gropanu unde sta somnu , ai mai mari sanse daca ii bagi ceva viu sub bot decit sa.i bizii plasticu pe acolo .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 16th, 2008, 12:07 pm

Mda, realitatea e ca pestele mare are si ceva experienta, si nu se mai arunca la prima giugea intalnita-n cale. Si la stiuca e cam la fel, toate exemplarele capitale despre care stiu cu certitudine cum au fost prinse sunt luate la viu. Asta cel putin la noi in tara.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Decembrie 16th, 2008, 4:21 pm

Fratilor ,am gresit, am uitat de "EL",somnul...........da,eu,numai la naturale!........nu l am dibuit ,niciodata!..la mosmoande!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Nelutu pe Decembrie 16th, 2008, 5:05 pm

Inainte( cam cu 20 ani! :lol: ) dadeam cu artificiale la stiuca, erau apele mai curate, stiuca mai multa ... Acum apele, salbatece, unde dau eu dupa stiuca, sunt invadate de bradis si nuferi la greu, daca ai un m. patrat liber sa fii fericit! De obicei, am o cange cu care-mi curat un ochi de apa, cam in max. o ora dupa ce-am curatat locul am muscatura la viu. Asa ca m-am reprofilat, prefer sa bag un pestisor viu in asemenea locuri, sa inoate el acolo, in acea gaura si sa starneasca o stiuca sa-l apuce! :mrgreen:
Nelutu
membru nou

Mesajde didel_pro pe Decembrie 16th, 2008, 8:27 pm

Ce frumos era,acum, fro 35 de ani ,cu niste carasei, in sifoanele, de la calugarii,DUNARI,pe alese ,fratilor,dar din 10 partide in 8 eram singur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...........si dintoase...........girla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 17th, 2008, 1:27 pm

Adevarul asta e, ca pestele a devenit asa de rar si de mofturos incat in multe locuri nu prea mai ai sanse la artificiale.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Decembrie 17th, 2008, 4:17 pm

Daca,ai sti cita dreptate ai!Prin 80 si ceva,dupa un meci dinamo cu bordo,parca, aveam masina la reparat,mergeam, cu itb ul.Niste, pusti,vorbeau:l am spart la sabareni in oala!!!urechile mi s au ciulit, si a 2 a zi ma duc cu un amic.Eu,rima ,libelula ,ochi(daca prindeam),amicul:rotativa,dandineta ,marmusca si 1-2 momeli vi.Tin, minte ca si azi,era podul vechi,linga picioare ,l am rupt, 1 luna si ceva .Biban,rosioara si citiva strapi(eu nici unul),la rotativa si mai ales la dandineta(goala,cu ciucure),acum de 3-4 ierni nici nu se uita la ea.
Ps la copca am folosit sonarul,dadeam unde aveau sedinta!!!!!!!!!!!!!...........degeaba!
Ps2 singurul loc, unde am prins la viu, stiuca si salau,ca in vremurile bune, este,valea nucarilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 21st, 2008, 10:31 am

Si totusi, chiar si pe apele astea mai sarace in peste, sunt momente in care artificialele fac legea. Cand pestele ataca din agresivitate, nu ca sa se hraneasca.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Decembrie 21st, 2008, 3:32 pm

Trebuie sa fie ca ,CNA ul ,8 contra 1- nul,in rest mai bine dai intr un termopan,decit, intr un..................avat!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 27th, 2009, 7:20 pm

Una peste alta, mi-a povestit un amic care a fost la Olt pe frigul ala mare ca au facut prapad in salau la copca folosind ca momeala carasei mici.
Gerula
Site Admin

Mesajde Nelutu pe Ianuarie 27th, 2009, 7:48 pm

Am mai auzit de experiente reusite cu carasei, buni ptr. salau la Dunare! :D In alta ordine de idei, am o intrebare, daca vine un control, de la filiale sau jandarmerie, suntem pasibili de pedeapsa, tinand cont de faptul ca nu avem voie sa retinem, de ex., caras sub 15 cm. si noi avem carasei de 5-10 cm? :think:
Nelutu
membru nou

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 27th, 2009, 8:21 pm

In U.S.A. ce se considera "game fish",adica toti pesti a caror lungime minima si maxima ce pot fi retinuti precum si nr.lor zilnic ce pot fi retinuti e legiferata ,nu pot fi folositi ca momeala pt. alti rapitori.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Ianuarie 27th, 2009, 8:57 pm

Nelutu scrie:Am mai auzit de experiente reusite cu carasei, buni ptr. salau la Dunare! :D In alta ordine de idei, am o intrebare, daca vine un control, de la filiale sau jandarmerie, suntem pasibili de pedeapsa, tinand cont de faptul ca nu avem voie sa retinem, de ex., caras sub 15 cm. si noi avem carasei de 5-10 cm? :think:

Teoretic da, cine foloseste asemenea momeala aste pasibil de sanctiune. Practic, una e sa ai 30 de carasei intr-o galetusa, pentru momeala, si alta-i sa aduni puietul cu perdeaua ca sa-l pui la prajit :o . N-am auzit de vreo amenda pentru caraseii din galeata cu momeli, de altfel, daca nu ma insel, exista in legislatie si un paragraf referitor la halau care face trimitere directa la "recoltarea" momelii vii.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Ianuarie 27th, 2009, 9:18 pm

Prea mult deranjul ... halau, sau varse sau varga + galeata pentru pestisori, daca-i vara si un aerator sa nu moara ... prefer cutia cu voblere, cutia cu oscilante si cutiile cu jiguri si plastice. Cred ca dintr-un fel de comoditate nu dau cu pestisor viu si nici la montura chiar daca vad ca prin zona in ziua respectiva se ia mai bine salaul la montura.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Ianuarie 28th, 2009, 10:18 pm

Sincer, si mie mi se pare ca pescuitul la artificiale e mai comod, dincolo de faptul ca-i infinit mai elegant. Nu se poate insa nega faptul ca, de obicei, pestisorul viu e mai eficient.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Ianuarie 28th, 2009, 11:18 pm

Sunt pentru pescuitul la peste viu, cu toate ca nu il mai practic ma mai apuca nostalgia cate o data.Intradevar este ideal in zonele cu foarte multe agataturi sau bradis......plus ca poti bea linistit cate o bere din cand in cand.
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Următorul

Înapoi la Stationar