Am pescuit mult la viu inainte . Caraselu la salau ii slab , chinezu mic zis si murgoi sau porcusor chinezesc ii mult mai bun , dealtfel nu-mi place caraselu nici la stiuca . Pe locu doi in top la salau , la mine , ii bibanu . Am avut sezoane cind am dat cam exclusiv cu biban cind cautam salaul .Obletele mare ii foarte bun si el , insa ii mai bine sa duci firu cu barca si sa scoti cirligu pe la branhi , sa ramina viu si sa se zbata catre suprafata , daca pica pe fund scade mult din spectacol . In rest boarte , babusti , rosioare , batcute , insa nicicum caras . Acum doua saptamini am facut rost de vreo 50 de murgoi , din pacate gheata nu mai ofera garantii , au cazut deja doi indivizi , bine ca nu au murit si au apucat sa iasa cumva .
Daca dai la stiuca io zic ca poti da linistit cu peste la marimea legala , stiuca il papa , iar la salau la fel . Ma seaca aia care cu peste foarte mic dupa stuca sau salau si prind toate mirlitele sau strapazanii .
In alta oridne de idei , se prinde la caras pt. ca se gaseste pe toate gardurile , la orice magazin am vazut , usor de intretinut si rezistent , deci foarte folosit comparativ cu alti pestisori .