Pescuitul la copca

Stilul cu care toti am inceput, desi putini mai recunosc

Pescuitul la copca

Mesajde didel_pro pe Noiembrie 22nd, 2008, 12:57 pm

Ma uit la cutie "vorba maicami" si am asa niste sentimente amestecate!Anul trecut a fost ghiata buna, dar pe morii, nu a facut servici!..pe mihailesti la "gainarii" am mai dat de el.Dupa mine pescuitul la copca este un amalgam de "fix" cu "spin".Tehnologia intra in viata noastra de multe ori cu brutalitate(cred eu),si nu toti suntem pregatiti, s a o preluam.Despre ce este vorba:(sa nu va suparati)..............undeva ,anul trecut ,4 pescari, un sonar si partida care, incepuse cum nu se poate mai prost, a avut rezultate ametitoare!Acu, fro, 25-30 de ani pe porcesti s au pe sandulita s au pe valea argovei era la fel,(doar, ca, gasirea lui era tare complicata) te facea sa faci km pe ghiata. .Din trupa din care fac eu (cred)parte,citiva nu mai sunt(s au dus sa pescuiasca in niste locuri,pe care noi doar le visam!),unul avea o vorba:"(....ionascule,tehnologia si mama natura fac totul,pentru a prinde noi peste ,gindestete ca in 80 eram 5 iar acum suntem 21 !)",si in general il ologim.Eu cred, ca multi dintre noi, si au format niste deprinderi care tin loc de orice,eu dau la scoaba (dandineta),marmusca si naturale .Cum va fi? greu de spus,totul este sa fie ghiata si s a tina!!!!!!!!!!!!!!!!!...........si sa faca servici!!
didel_pro
trecut prin multe

Re: .....despre "copca" daca ,ar fi !?

Mesajde Gerula pe Noiembrie 23rd, 2008, 2:13 pm

Recunosc cinstit ca pescuitul la copca nu se numara printre stilurile la care am o experienta semnificativa, si asta pentru a folosi un eufemism :D .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde ilie pe Noiembrie 23rd, 2008, 7:57 pm

Nu am pescuit in viata mea la copca.Din pacate pentru mine iarna devine de la an la an un bau-bau tot mai mare :lol: :lol: In afara de bucuria Craciunului :occasion-santa: ,mai e faptul ca schimbam anul si ne apropiem incet dar sigur de primavara si asta ma face ceva mai vesel.Probabil ca o sa incerc odata si lucrul asta,dar eu sunt mai in largul meu in apa,iar acum chiar nu cred ca e cazul. :lol: :lol: Nu zic,pe baraj stiu locurile,dar oare se merita sa fac o gaura doar de dragul de a visa la capturile de azi vara?Cred ca pe baltile din jurul Bucurestiului e altceva.
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde didel_pro pe Noiembrie 23rd, 2008, 9:24 pm

Ilie, inainte era prapad ,acum, sunt 2-3 care iti dau satisfacti si alea nu tot timpul .Pentru noi, si cine a pescuit la copca, snagov,dridu,porcesti,sandulita,cozieni,mihailesti,morii,cotofanca erau de referinta,acum? Singurul impediment tragerea cu banul pentru sofer,care bea vinul fiert cu ceai acasa!!!!!!!!!!!!!(daca mai ramine ceai)!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde SF pe Noiembrie 23rd, 2008, 9:29 pm

Mai Ilie , io nu ma simt in largu meu in apa , da tot am cazut iarna in apa , si fara neopren . Am cazut in gheata , la Apa , pe vremea cind mergeam cu trenu . Era omat gros , m-am dezbracat si m-am infasurat cu o patura ( intodeauna iarna , daca ajungi in apa , tu sau oricare , daca nu-ti dai jos hainele ii rau , noi mergeam 3-4 , si atunci daca unu o patea avea cine sa-i imprumute niste izmene si un pulover , nu-i de joaca ) , am baut doi litri de vin in timp foarte putin , si am continuat pescuitu pina seara . Acuma nu as mai face din astea , da cred ca o copca prind si eu .
Mai rau ii faptu ca sint zile cind nu trage nimic la nimic :evil: , in nici un fel .

Imi amintesc odata ca ningea afara , in decembrie si luam crap si lin la bob de porumb la varga ( citi dau iarna cu nada vegetala :lol: :lol: , i-am innebunit nu odata pe baietii la scobar cu cus-cus iarna pe riu inghetat :lol: :lol: :lol: , faceau crize nu alta :lol: ) , l aun moment dat consider ca ar trebui sa ma mut pe o buturuga mai catre o groapa , sa ajung cu montura acolo , da dracie , ca era o buturuga taiata si plutea pe apa , nu era cu radacina jos , am calcat si m-am dus , apa era peste mine , cu batu-n mina prin apa :lol: :lol: , de abia am iesit afara .

Niciodata nu am abandonat pescuitu iarna . Copca sau riu , undeva il dibuiam io :)
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 23rd, 2008, 9:34 pm

A, pai iarna dau si eu la greu, dar nu la copca. In general sub stavilare nu ingheata niciodata de tot, fie iarna cat de grea, si il mai imbarligi, daca ai loc de stationaristi. Oricum, in ultima vreme, in zona Bucurestiului, anumite balti nu ingheata deloc, e chestie de expunere la vant samd.
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Noiembrie 23rd, 2008, 9:35 pm

didel_pro scrie: Singurul impediment tragerea cu banul pentru sofer,care bea vinul fiert cu ceai acasa!!!!!!!!!!!!!(daca mai ramine ceai)!

:lol: :lol:

Dadeam cu fir subtire , pe vremea aia 0,12 mm , cirlig fin , rima rosie subtire ( pe la noi prin nord nu se prea vedeau libelule , poate acuma :idea: ) , batca , clean , rosioara , babusca , mai rar platica , caras si ciortan ( premiul cel mare :lol: ) , stiuca , salau . Cel mai des si clar insa ii bibanu ! Citeodata cadeau si din aia mari , mai ales daca aveai peste mic ( prins pe riu cu o plasuta ) . Strecuratoare indispensabil ! Copca facuta cu toporu .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 24th, 2008, 11:48 am

Cu toporul nu-i cam periculos pentru aia care se mai plimba pe gheata dupa aceea? Banuiesc ca ies copci destul de mari, si poate face unul baldabac pe-acolo a doua zi, daca nu deschide bine ochii.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Noiembrie 24th, 2008, 11:58 am

Frate,a face o copca cu toporul,in gheata de 20 cm(de 20x20 cm), este echivalentul, a sparge 2-3 buturugi zdravene.Dar gindestete, ca ai face 10-15 ? Si sa sti ca nu este usor nici cu ranga ,nici cu freza,asa ca :se merita vinul fiert!!!!!!!!!!!!!!!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 24th, 2008, 4:24 pm

Nu stiu altii cum sunt, dar la mine ideea de relaxare cam exclude activitati care seamana uluitor de mult cu munca grea :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde ilie pe Noiembrie 24th, 2008, 8:17 pm

Cred ca o sa raman la jocul Rapala,acolo e soare fratilor :happy-sunny: ,si daca totusi e prea cald de la calorifer :lol: :lol: odata schimb si-mi aleg o dimineata ploioasa din setari :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde SF pe Noiembrie 24th, 2008, 8:25 pm

Nici io nu ma vad in schema cu securea acuma :lol: , pe vremea aia insa asa stateau lucrurile . Chiar vorbeam azi cind ne intorceam de la tentativa de pescuit pe unde sa mergem la copca , deja pregatim o foreza , ii un frig misto , baltutele pe afar toate is inghetate , chiar si balti mari unde nu bate vintu au pojghita . Ar fi inghetat ( pamintu era bocna , nu am luat un strop de noroi pe talpa :shock: ) , dar o batut un vint turbat astea doua zile ( afara , ca-n oras tot timpu ai doua-trei grade in plus , si nu simti vintu ) , care o obtinut apa libera , daca nu cu frigu care bintuie se termina cu baltile . Daca mai scade temp. ( trei cruci rapide :lol: ) o sa mai fie loc de o stiuca , daca nu ii bai :evil:

Rau la facut copca cu securea ii zgomotu , timpu pierdut , oboseala . Noi stiam bine balta , nu faceam mai mult de trei copci toata iarna , da cam de 1 pe 1,5 m , intr-una din aia am cazut io :) :evil: . Semnalizate cu nuiele .

Didel , au fost ani cind gheata pe balastiera avea 40 cm , sa vezi atunci ora de munca . Partea buna ca ne bagam 3-4 insi la lucru . Odata , primele copci , am mers doi , ne era cumva sa caram ditai securei cu noi , mergeam cu trenu :lol: , si am dus numa un topor marunt . Bagam material si facem doua copci , strategic asezate . Dupa aia linia si cind sa bagam rima in ac constatam ca nu avem rimele , le-am uitat in tren :lol: :lol: :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 25th, 2008, 12:44 pm

Cum promisesem, am facut un topic nou cu pataniile viewtopic.php?f=3&t=193 :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Decembrie 3rd, 2008, 11:41 am

Sezonul copcii se apropie cu pasi mari, si meteorologii zic ca iarna asta va fi pe bune. Intrebare de 100 de puncte: sfredel care sa faca gaura de diametru mai mare unde se poate gasi?
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Decembrie 3rd, 2008, 4:50 pm

Eu am vazut 2 tipuri ,ambele au 11-12 cm.Intr un catalog de afara de prin 95 am vazut si de 18-19.DAR !!??,inainte de a cumpara o coarba, trebuie sa iti masori fortele!!Din proprie experienta, iti spun ca nu este deloc usor, sa faci copci,indiferent cu ce le faci!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 3rd, 2008, 4:50 pm

M-ai vazut ca nu-s vreun maruntel :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Decembrie 3rd, 2008, 5:00 pm

Primele 3 sunt greu de dat, apoi,totul este uns!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Laurentiu pe Decembrie 3rd, 2008, 5:37 pm

didel_pro scrie:Primele 3 sunt greu de dat, apoi,totul este uns!

Adi, da-le nene de acum...la iarna o sa-ti fie mai usor....
sau incearca cu o butelie si brener! te antrenezi de ignat pe porc
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde Laurentiu pe Decembrie 3rd, 2008, 5:39 pm

didel_pro scrie:Primele 3 sunt greu de dat, apoi,totul este uns!

am vazut intr-un documentar la suedezi...unele cu motor de drujba...
dadeau baietii 20-30 de gauri ca in unt si lasau cu peste viu peste noapte... prindeau cam 6 mihalti(?!) la 10 gauri
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde Gerula pe Decembrie 3rd, 2008, 5:50 pm

Ehe, despre Mihalt ar trebui sa facem un topic separat. Eu unul n-am prins vreodata asa ceva.
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Stationar