Nici io nu ma vad in schema cu securea acuma

, pe vremea aia insa asa stateau lucrurile . Chiar vorbeam azi cind ne intorceam de la tentativa de pescuit pe unde sa mergem la copca , deja pregatim o foreza , ii un frig misto , baltutele pe afar toate is inghetate , chiar si balti mari unde nu bate vintu au pojghita . Ar fi inghetat ( pamintu era bocna , nu am luat un strop de noroi pe talpa

) , dar o batut un vint turbat astea doua zile ( afara , ca-n oras tot timpu ai doua-trei grade in plus , si nu simti vintu ) , care o obtinut apa libera , daca nu cu frigu care bintuie se termina cu baltile . Daca mai scade temp. ( trei cruci rapide

) o sa mai fie loc de o stiuca , daca nu ii bai
Rau la facut copca cu securea ii zgomotu , timpu pierdut , oboseala . Noi stiam bine balta , nu faceam mai mult de trei copci toata iarna , da cam de 1 pe 1,5 m , intr-una din aia am cazut io

. Semnalizate cu nuiele .
Didel , au fost ani cind gheata pe balastiera avea 40 cm , sa vezi atunci ora de munca . Partea buna ca ne bagam 3-4 insi la lucru . Odata , primele copci , am mers doi , ne era cumva sa caram ditai securei cu noi , mergeam cu trenu

, si am dus numa un topor marunt . Bagam material si facem doua copci , strategic asezate . Dupa aia linia si cind sa bagam rima in ac constatam ca nu avem rimele , le-am uitat in tren