Pescuitul cu rubeziana: tehnici, echipamente si ponturi

Stilul cu care toti am inceput, desi putini mai recunosc

Re: Pescuitul cu rubeziana: tehnici, echipamente si ponturi

Mesajde dadylures pe Decembrie 10th, 2008, 9:43 pm

Asa este Gerula, nu exista avantaj fara dezavantaj, Rubeziana ofera precizie, pescuit care foloseste fire subtziri astfel momeala este prezentata foarte natural, nadirea se face precis pe punct si cu cantitatzi mai mici, deci aici e si economica, se poate pescuii cu ridicari pe verticala ca sa devina momeala mai vizibila, ceea ce cu alta tehnica... se pot scoate pesti relativ mari cu aceste finetzuri, eu sunt pasionat de acest stil, simplu, imi place... este inegalabil. Nu ma vait ca transport mult echpament, asta e...dar tot imi place...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde dadylures pe Decembrie 10th, 2008, 9:44 pm

Gerula eu cred ca am 6 rubeziene la aceasta ora acasa, ale mele, si toate sunt de top, asta manie, ce zici?....nu? schimb postarea?
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 11th, 2008, 1:12 am

De ce s-o schimbi? :D Si eu am 4 Abu Suveran, si doar nu dau cu toate 4 odata :lol:
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde dadylures pe Decembrie 11th, 2008, 6:57 am

hai sa postam la " manii".. asta manie... normal ca nu pescuiesc cu toate o data....dar ma simt extraordinar sa pescuiesc cu o scula adevarata... sigur ai simtzit aceasta placere... de fapt, cine n-a simtzit acest lucru... e nemaipomenit?
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 11th, 2008, 5:03 pm

Ca idee, care e cea mai lunga rubeziana care se comercializeaza la ora actuala?
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Decembrie 11th, 2008, 7:30 pm

16m, la care se mai livreaza un prelungitor scurt folosit de regula cand se monteaza cup kitul, care fiind mai scurt ca un element normal(rubeziana se conpune din elementele de coloana, si care, cei din partea groasa cu lungimi active de 1,5m la care se mai adauga si lungimea pt mufare care ste in medie cam 30cm, in concluzie lungimea elementului este in jur de 1,80m, coincide normal cu lungimea stransa a rubezienei) cam cu 1m se adauga acel prelungitor si astfel se ajunge cu cupa pe locul plutei. In anume situatzii acel prelungitor se poate folosii si in pescuitul normal, dar nadirea nu se mai face cu cupa, deoarece se pescuie cu un metru peste lungimea vergii maxime cu cupa cu tot. Astfel se ajunge la o lungime de 16+1 = 17m.
Se poate ca prin alte prelungiri artizanale sa se poata si depasii aceasta lungime. Eu vorbesc de lungimile utilizate intrate in stasurile de constructzie.
Aceste lungimi se folosesc preponderent in Anglia.
Exista fabrici italiene care produc si pt UK vergi cu aceste lungimi. Exista aceleasi vergi standard care se fabrica pt Italia si care au 14,5m dar la care, la cerere se pot livra si elementul in plus pt 16m si miniprelungitorul de 1m pt cup kit.
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 11th, 2008, 10:36 pm

Intereant, si cam cat cantareste si ce downforce are una de-asta de 17m?
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Decembrie 12th, 2008, 7:33 am

nu am avut ocazia sa tzin in mana o astfel de lungime, dar in mod cert ca este grea. Daca la 14,5m se ajunge la un dawnforce ce poate depasii 5kg, la 17m cred ca se poate chiar dubla.

Acum catziva ani firmele dadeau acest indicator si in reviste si pe net. Acum, datorita faptului ca s-a constat ca unii comerciantzi faceau concurentza neloiala si afisau fie dawnforce mai mic sau lungimi ireale, mai mari ale vergilor, desii acestea aveau lungimi reale mai mici, cu acelasi scop de asi atrage clientela, firmele nu mai afiseaza acest parametru. Asa ca, trebuie sa incerci pe real in magazin si sa alegi la justa valoare a sculei dorite.
Astfel s-a gasit o solutie prin care sa fie creata o relatzie corecta intre consumatori si producatori. Intre acesti producatori au fost si procese, s-au judecat pe tot felul de chestii. Fie proceduri de prelucrare a carbonului, fie faze de proiectare, fie culoare, fie denumiri apropiate, etc...
Ca si picanterie, nu demult a fost pe rol un proces intentat de Fr. Casini firmei Reglas pt ca, Reglas a utilizat un sistem proiectat si perfectzionat de Casini. Erea vorba despre sistemul fusion, sistem care permitea sudarea a doua sau chiar mai multe bucatzi de tronson intre ele, aceste bucatzi avand coeficientzi de rigiditate diferitzi. Prin acest procedeu se putea trece de la un cagbon foarte rigib in baza tronsonului, la un carbon mai elastic in partea superioara a tronsonului. Rezultatul, o liniaritate mai buna a vergii, o rezistenta sporita a partzii mai subtziri a tronsonului si automat si a segmentului urmator...o greutate mai mica a vergii, respectiv un dawnforce redus, deoarece daca pana acum se punea un tronson intreg din carbon mai elastic ca sa reziste mai bine la partea dinspre varf, carbon care se stie ca daca e mai elastic e mai greu, acum se inlocuia practic cu o jumatate sau chiar o treime de tronson si aia cea mai spre varf, adica mai subtzire. Normal ca orice modificare de greutate spre varf, cat de mica, la o lungime de minim 10m, duce la o modificare esentziala a dawnforsului...
Asa ca, date precise in acest sens nu am, dar poate in revistele sau siteurile de specialitate destinate UK, se pot gasii aceste valori, avand in vedere faptul ca ei sunt cei mai mari beneficiari ai acestor constructzii.
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 13th, 2008, 11:11 am

Deci totusi daca e sa dai cu lungimi mari trebuie sa tragi nitel de fiare, chiar daca esti voinic :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Decembrie 13th, 2008, 3:40 pm

Marele avantaj este acela de a avea scaunele modulare care sunt prevazute cu sisteme de asezare a vergii. Astfel se pot alterna perioadele de efort cu cele de relaxare.
Si daca tot a venit vorba despre lungimile admise in conpetitzii, chiar acum de curand am citit in ceva publicatzie italiana de specialitate ca si in Italia incepand de la anul se va limita lungimea maxima rubezienei in conpetitziile interne, la 13m...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 14th, 2008, 10:21 am

[quote="dadylures"]Marele avantaj este acela de a avea scaunele modulare care sunt prevazute cu sisteme de asezare a vergii. Astfel se pot alterna perioadele de efort cu cele de relaxare.
/quote]

Da, m-am uitat si la filmuletele de pe site-ul lui Milo, fara scaun de-asta nu prea faci nimic.
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Decembrie 14th, 2008, 10:46 am

corect, sper ca ai vazut pe viu cu mult mai mult de cat am tot vorbit eu aici... imaginea este cu mult mai utila de cat partea scrisa...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 14th, 2008, 10:50 am

Mai degraba se completeaza rteciproc foarte bine :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Decembrie 14th, 2008, 12:02 pm

Acum, am vazut si filmuletze in care protagonistii nu ereau tocmai pescari de top.
Dar sunt filmuletze care sunt facute foarte profesoionist si care nu se refera tntotdeauna numai la pescuitul cu rube.
Eu am cautat sa fac o pregatire teoretica pt ceea ce inseamna filmuletzele. Car de mult si de bine am reusit, asta e alta chestiune....Parerea ta este pozitiva...
Dar asa cum spuneam, este un numar limitat de pescari care prezinta interes fatza de aceasta tehnica, cel putzin deocamdata.
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 15th, 2008, 11:04 am

Motivele sunt in numar de doua:

1. Lipsa informatiilor adecvate.
2. Lipsa banilor.

Cu cat dai pe un kit ca lumea de rubeziana, te echipezi sa poti participa in turneul AvP. Normal ca nu-s multi care sa-si permita, si dintre cei care-si permit, prea putini au si informatiile necesare.
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Decembrie 15th, 2008, 12:12 pm

Bine, e corect ce spui, dar foarte simplist... la ce spui, mai potzi adauga multe cele si ajungi la concluzia ca potzi participa ma mai multe turnee...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 15th, 2008, 12:19 pm

Nu e simplist deloc, importanta e in special corelarea celor doi factori. Lumea nu stie cu ce se mananca stilul asta, si atunci de ce ar da cineva banii pe echipamentul necesar, chiar daca isi permite? Tocmai de-aia e foarte util topicul asta.
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Decembrie 15th, 2008, 2:35 pm

Sunt foarte putzini pescarii care sunt interesatzi de asa ceva si care frecventeaza acest site. In general aici sunt cei mai multzi pescarii de spinning... dar asta nu inseamna deloc ceva rau....poate o sa fie si pescari de statzioar, timpul va rezolva tot....
dadylures
trecut prin multe

Mesajde didel_pro pe Decembrie 15th, 2008, 6:50 pm

Fratilor,in special,dady,tu esti o enciclopedie vie a pescuitului la rube(eu unul nu o s al practic niciodata nu stiu de ce?),DAR!!??Sunt, multi, juniori, care pot fi interesati!!!!!!!!.........viata, se schimba, de la o zi la alta, asa ca "inainte".
PS m am tot uitat pe net......................pentru mine unul ,este greu!!!!!!!!!!!!!
PS1.........te rog din suflet, sa continui..........ai calitatea de a ti face, adepti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 16th, 2008, 11:23 am

Revenind la subiectul propriu-zis, un scaun pentru pescuitul la rubeziana cat costa? Aceeasi intrebare si pentru accesoriul ala cu rolele in V, pe care gliseaza rubeziana cand este trasa inapoi.
Gerula
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Stationar