de dadylures pe Decembrie 12th, 2008, 7:33 am
nu am avut ocazia sa tzin in mana o astfel de lungime, dar in mod cert ca este grea. Daca la 14,5m se ajunge la un dawnforce ce poate depasii 5kg, la 17m cred ca se poate chiar dubla.
Acum catziva ani firmele dadeau acest indicator si in reviste si pe net. Acum, datorita faptului ca s-a constat ca unii comerciantzi faceau concurentza neloiala si afisau fie dawnforce mai mic sau lungimi ireale, mai mari ale vergilor, desii acestea aveau lungimi reale mai mici, cu acelasi scop de asi atrage clientela, firmele nu mai afiseaza acest parametru. Asa ca, trebuie sa incerci pe real in magazin si sa alegi la justa valoare a sculei dorite.
Astfel s-a gasit o solutie prin care sa fie creata o relatzie corecta intre consumatori si producatori. Intre acesti producatori au fost si procese, s-au judecat pe tot felul de chestii. Fie proceduri de prelucrare a carbonului, fie faze de proiectare, fie culoare, fie denumiri apropiate, etc...
Ca si picanterie, nu demult a fost pe rol un proces intentat de Fr. Casini firmei Reglas pt ca, Reglas a utilizat un sistem proiectat si perfectzionat de Casini. Erea vorba despre sistemul fusion, sistem care permitea sudarea a doua sau chiar mai multe bucatzi de tronson intre ele, aceste bucatzi avand coeficientzi de rigiditate diferitzi. Prin acest procedeu se putea trece de la un cagbon foarte rigib in baza tronsonului, la un carbon mai elastic in partea superioara a tronsonului. Rezultatul, o liniaritate mai buna a vergii, o rezistenta sporita a partzii mai subtziri a tronsonului si automat si a segmentului urmator...o greutate mai mica a vergii, respectiv un dawnforce redus, deoarece daca pana acum se punea un tronson intreg din carbon mai elastic ca sa reziste mai bine la partea dinspre varf, carbon care se stie ca daca e mai elastic e mai greu, acum se inlocuia practic cu o jumatate sau chiar o treime de tronson si aia cea mai spre varf, adica mai subtzire. Normal ca orice modificare de greutate spre varf, cat de mica, la o lungime de minim 10m, duce la o modificare esentziala a dawnforsului...
Asa ca, date precise in acest sens nu am, dar poate in revistele sau siteurile de specialitate destinate UK, se pot gasii aceste valori, avand in vedere faptul ca ei sunt cei mai mari beneficiari ai acestor constructzii.