Pescuitul cu rubeziana: tehnici, echipamente si ponturi

Stilul cu care toti am inceput, desi putini mai recunosc

Re: TOTZI AM TRECUT PRIN ASTA...

Mesajde Laurentiu pe Decembrie 5th, 2008, 3:06 pm

dady... jos palaria.... tu ai trecut la alt nivel de pescuit....
art&tehnique :clap: :clap: :clap:
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde didel_pro pe Decembrie 5th, 2008, 4:04 pm

Fara suparare,dady ,este alceva !Un perfectionist,noi spinn-isti ,muritori de rind!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Laurentiu pe Decembrie 5th, 2008, 5:31 pm

didel_pro scrie:Fara suparare,dady ,este alceva !Un perfectionist,noi spinn-isti ,muritori de rind!

trebuia sa o impachetezi tu altfel...pricinosule!
continutul e acelasi!
Laurentiu
trecut prin multe

Mesajde dadylures pe Decembrie 5th, 2008, 5:44 pm

Statzi linistit ca si eu sunt si spinningist...iubest tot ce se numeste pescuit, asa ca...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Laurentiu pe Decembrie 5th, 2008, 5:50 pm

daca abordarea lui dady la spinn, e pe jumate ca la rube...mi se ridica parul .....
Laurentiu
trecut prin multe

Mesajde dadylures pe Decembrie 5th, 2008, 7:04 pm

Laurentziu, nu exagera. Tot ce am facut am facut din pasiune si din simtzul de a face bine ceea ce fac. Asa ca oricine care este animat de aceste sentimente va putea face se am facut eu, ba inca si mai bine... stai linistit nimic nu incepe si nu se termina cu mine. Poate ca am dat mai multa atentzie amanuntelor care m-au facut sa intzeleg ceva mai bine anumite lucruri...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 6th, 2008, 12:04 pm

Si kiturile astea de elastice samd banuiesc ca se cumpara separat, nu? Exista oferte gen kit complet rubeziana la marii producatori?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde dadylures pe Decembrie 6th, 2008, 1:09 pm

Gerula pescuitul cu rube, a deschis o noua era. Fiecare articol cat de neinsemnat ar parea devine f inportant in trusa celor ce pescuiesc cu rube. Asadar elasticele se gasesc separat si au totfelul de exprimari: diametru clasa de culoare care la randul ei reprezinta un anume cod, forma de vanzare, pe role pe plioare...etc
Daca se vand kituri gata elasticate, banuiesc ca ai vrea sa stii. Cred ca se pot vinde dar numai in magazinele care au vanzatori f priceputzi si recunoscutzi ca meseriasi in acest sens. Nu cred ca sunt multzi pescari care sa fie iubitori de rube si sa aiba incredere in mana altuia sau chiar in decizia altuia. Altul care e comerciant poate sa vanda in varga un anume elstic. Tu vrei altul ca si calitate ca si grosime etc... Producatorii de rubeziene nu comercializeaza de cat rubeziana. Elsticarea kitului se poate face in strinatate de catre vanzatori, vanzatori care sunt de specialitate si sunt de obicei concurentzi de elita si acestia pot sa faca acest lucru pt anume clientzi care se incred in treaba facuta de catre acesta si care in prealabil si-au ales cele trebuincioase, elastic, tipuri de conectorim mod de fixare pe spate al celuilalt cap al elasticului , cel fix...etc
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 6th, 2008, 1:25 pm

Da, e logic ce spui.

Cred ca o sa despart topicul si o sa fac unul separat cu pescuitul la rubeziana, sunt deja multe informatii utile, care merita un topic separat.

Ca precizare, cam cate partide te poti astepta sa tina un elastic de buna calitate? (discutam de o utilizare medie, capturi pe toate plajele de greutate samd).
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Decembrie 6th, 2008, 2:57 pm

eu spre ex. folosesc elastice de calitate si le schimb cateodata si de 2 ori pe an. De obicei e bine sa intindem elasticul intre degetele mari de la ambele maini si sa ne uitam atent sa vedem daca apar cunva crapaturi sau alte semne de inbatranire, deteriorare. Periodic este bine sa se reinoiasca nodurile de la conectori sau din partea din spate a elasticului.Dupa cum spuneam utilizarea sistemului cu noduri pe inbinarile cu conectori reprezinta un punct slab in instalatzie, de aceia spun ca tre sa fie urmarit cu atentzie acest inconvienent.
Elasticele inlocuiet nu se arunca. Se folosesc pt a confectziona intinzatoarele de linii. Aceste intinzatoare, pt cine nu e acomodat cu denumirea, sunt acesorii cu care se pot intinde linile asezate pe plioare.
dadylures
trecut prin multe

Re: Pescuitul cu rubeziana: tehnici, echipamente si ponturi

Mesajde Gerula pe Decembrie 6th, 2008, 6:39 pm

Elasticele de cauciuc gol umplut cu gel cam la ce sume se invart?
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Decembrie 6th, 2008, 9:39 pm

nu mai stiu nici eu exact, dar nu sunt chiar ieftine, daca nu ma insel pe undeva la cca 15 eu o doza. Acum depinde si ce lungime are. Normal daca e mai lung costa mai mult. Acum depinde si de grosime si de firma si de brend... infine si la a cata mana il iei si...si...de,.. asta e... la noi in tzara, voi fi eu oale si ulcele si tot nu cred ca se vor gasii in magazine asa cum se gasesc acum afara. Bine acum nu numai elasticele intra in aceasta discutzie...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 6th, 2008, 10:12 pm

Exact asta observasem si eu: pescuitul cu rubeziana nu este deloc accesibil pescarului roman, pentru simplul motiv ca nu se gasesc echipamente de calitate. Am un cunoscut, un pusti de vreo 19 ani, care da mai mult cu baboi pe jig si alte chestii de-astea, unii poate-l stiu (il cheama Vadim Campeanu). E, baiatul, care-i cam jumatate cat mine, daca nu mai mic, isi luase si el o rubeziana mai ieftioara, si mi-a aratat-o. Cantarea enorm si avea pe deasupra un downforce monstruos, imi era clar ca-n 25-30 de minute imi rupea mie mana, si vorba aia, am dus cate doi saci de ciment deodata in carca pe scari, cand mi-am facut casa :lol: .

In conditiile in care numai echipamente de-astea sunt pe piata e clar de ce nu se apuca nimeni de pescuit cu rubeziana. Cum spuneam, baiatul ala chiar e chitit pe pescuit la naturale si vrea sa invete, dar nu cred ca putea tine chestia aia in mana mai mult de 10-15 minute, maxim.
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Decembrie 7th, 2008, 8:22 am

Gerula, pt. noi romanii exista o varianta care ne poate inpinge destul de repede in lumea buna.
Vezi tu, cum romanii nostrii au gasit varianta ca sa poata avea o masina, asa se poate si cu rube. Spre ex cam in aceasta perioada se pot achizitziona rube la mana a doua. Afara exista cam 3 clase de pescari:
Clasa supercompetitzionistilor care pescuiesc sub contract in cluburi sau asociatzii puternice si unde primesc sponsorizari masive si ca atare trebuie ca la aceasta ora sa aiba deja productzia anului viitor pe masa pt. simplul motiv ca acum in decembrie incep targurile de exponate ale firmelor de specialitate iar rubeziana este cap de afis, iar acestia sub contract au obligatzia de a face reclama noilor produse atat in targuri cat si pe apa.
Clasa conpetitzionistilor care sunt in nivelul doi valoric si care in aceasta perioada fac trei lucruri, si anume:
- fie ca isi schimba sponsorul de la un club la altul pt ca unul ii dadea sponsorizare numai 30% din valoarea echipamentului iar celalalt ii da 50 %.
- fie ca isi reinoieste echipamentul cu care a facut competitzii de obicei cam 3 ani, si isi va lua altul nou pe care-l va platii cu numai o parte din pretz, restul fiind sponsorizare.
- fie ca, pur si simplu se lasa de pescuit.
Clasa amatoristilor care vor si ei sa intre in randul concurentzilor si ca sa faca fatz atat tehnic cat si pt a avea un aspect in trend, isi schimba echipamentul cu unul nou.
Ei bine in toate aceste situatzii rezulta echipament la mana a doua. O mare parte din acest echipament se revinde tot in acele tzari si sunt cautate de pescarii autohtoni . Noi putem accesa o parte din acest echipament care poate provenii de la una dintre categoriile amintite anterior. Asa se face ca putem avea pescari de conpetitzie si nu numai care pot fi dotatzi cu echipament de o calitate cu mult peste cea ce se gaseste la noi pe piatza si la pretzuri bune. Sa nu uitam ca evolutzia constructziilor de carbon nu este asa exploziva pe cat ar crede unii. Adica o rube buna si bine facuta acum 5 ani poate sa fie excelenta si peste inca 5 ani. De foarte multe ori schimbarile de la o serie la alta se rezuma numai la ceva cosmetizari simple sau schimbarea serigrafiei.
Mai exista o cale de a gasii echipament ieftin, avand sa zicem norocul de a gasii ceva promotzie. Acum si promotzia este cam de 2 feluri. Ori promotzie pt scule care stau in stoc si nu se vand din anumite motive ori promotzie care apare la rube facute de firme care fie ca acum intra pe piatza ori firme cu renume dar care sunt in cadere libera pe acest sector.
Astfel de promotzii se acorda procentual la un lot de matfa.
Pt a prinde aceste promotzii care sa fie si calitativ bune, trebuie musai sa ai pe cineva acolo care sa te iubeasca si sa te ajute sa bagi si tu degetul in borcanul cu miere. Dar, asa cum trebuie sa ne imaginam, nimeni nu are interese deosebit de filantropice fatza de clasa pescaroilor fie ei si de conpetitzie din Romania...
Bun, si sa trec la ceva practic, sa zicem ca pt amatorii de un astfel de echipament rube, se poate achizitziona o scula de regula la 14,5m cu 3 kit min de 4 tronsoane prelungitor scurt husa si tuburi de protectzie, la un pretz sub sau poate si la 1000 eu. Asta pt scule cam de catziva ani din urma. Pt sculele sa zicem de anul trecut se poate ajunge la pretz si de 2500 eu. Tre sa va spun ca in mare parte pretzurile la ocazie sunt cam la jumatate , vorbind de medie.
Ganditziva ca de ex pt o varga colmic X 7000 fabricata anul asta un kit costa...650 eu... si la prima mana...atunci o rube cu 3 kituri la numai 7-800 eu mai e scunpa? stiu ca pt noi se pare o mare avere. Dar eu gandesc la piatza de acolo.
Spre ex o rube noua la promotzie maver carp conpetition care cantare in jur de kil la 13m, care are 3 kit de 4 tronsoane, este la 350 eu..noua, si fabricatie aparuta anul trecut.
Este bine de stiut...
Acum, daca un pescar care vrea sa abordeze un pescuit cu rube, va pescuii din prima cu o rube execrabila, acesta nu va avea de cat o repulsie fatza de acest stil.
Am vazut o gramada de concurentzi de la noi, care la mansa obligatorie de rube, fac practic corvoada, figuratzie. Acestia nu ca vor cauta sa performeze, dar vor astepta cu sufletul la gura semnalul de sfarsit de manse. Ei se vor bate mereu pt. ca mansa de rube sa fie ultima ca in caz ca sunt demolatzi, sa nu mai fie o alta manse dupa....
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 8th, 2008, 1:24 pm

Solutia asta cu second-handul e privita cu multa suspiciune la noi, din motive cat se poate de obiective, din pacate. In special in conditiile in care noi vorbim de oameni "de pe strada", nu de persoane aflate in circuitul competitional, care se vad de cateva ori pe sezon si evident ca nu-si prea permit sa-si traga tepe unul altuia.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Decembrie 10th, 2008, 12:14 pm

Niste magazine mari de afara, specializate pe asa ceva, poti recomanda?
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Decembrie 10th, 2008, 2:32 pm

Gerula, nu e tocmai asa. Eu am avut foarte multzi pescari care m-au rugat sa le aduc scule second si de calitate. Unii care au avut scule cumparate de pe piatza noastra nu au putut crede ca exista si asa ceva cand au avut in mana aceste scule. Treaba e ca si second, pt multzi dintre ai nostrii tot scunpe sunt.
Magazine nu pot sa spun. Eu relatzionez cu prietenii mei deacolo.
Astea de regula cel mai bine e sa negociezi cu cel ce vinde. Si mai inportant e sa te orientezi catre firme cu service.
Sculele la second, nu au probleme de a fi rupte sau alte cele. ele sunt cosmetizate, se schimba ceea ce nu e ok si apoi se vand. Vorbim de pietze civilizate...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde didel_pro pe Decembrie 10th, 2008, 7:39 pm

@dady,nu te supara ,noi nu toti, consideram, pescuitul cu rube...................ca si calificarea in ..................uefa si nu, numai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!poate peste xxxx ani ,ne vom schimba!!!!!!!!!(nu stiu in rau ,s au in bine).
PS:ma tot uit la niste filme,imi par verzi, cei care pescuiesc la rube ,aici in minunata noastra tara.TE ROG MULT SA NU TE SUPERI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!............asa percepem noi ,acest pescuit !!!!!!!!!!!(cei din trupa mea).In urma sedintei de partid ,ni se pare, prea sofisticat.In competitie :DA ,cred ca se merita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde dadylures pe Decembrie 10th, 2008, 8:40 pm

Didel, in primul rand nu am spus ca acum o sa sara romanii pe rubeziene. Se pescuieste cu rube in afara de peste 20 de ani. Asa ca, daca romanii nostrii voiau, sareau de mult pe rube. Eu de ex pescuiesc de placere si nu in conpetitzii cu rube. Sunt multzi pescari care o data ce au invatzat rube, nu o mai dau pe altceva, Prefera locurile pretabile pt pescuitul cu rube si pescuiesc numai asa. Rar se mai uita la altceva.
Sincer nu as putea spune cand romanii vor fii la fel ca si cei de afara, asta nu referitor numai la rube.
Sincer am vazut pescar care a muncit ceva ani in Italia si a adus acasa scule care de fapt le putea lua si de aici...luase tot niste stifturi... de asta e...
In alta ordine de idei, stiam foarte bine reactzia romanilor nostrii la rube, nu am avut de gand sa intoxic pe nimeni cu rube, am raspuns unor cereri. Cred ca macar, pt cei ce nu aveau o imagine clara despre rube, nu spun ca acum i-am luminat, dar macar stiu cam cu ce se mananca.
Asta e....
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 10th, 2008, 9:13 pm

Topicul e foarte util, multi nu stiu nici cu ce se mananca rubeziana.

Posibilitatea de a da cu fir atat de fin la distante relativ mari si practic la punct fix mi se pare principalul atu al acestui stil. Ca principal dezavantaj vad cantitatea mare de echipament care trebuie carata la o iesire. Se mai adauga si nevoia de a avea mult spatiu liber in spate.
Gerula
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Stationar