de dadylures pe Decembrie 7th, 2008, 8:22 am
Gerula, pt. noi romanii exista o varianta care ne poate inpinge destul de repede in lumea buna.
Vezi tu, cum romanii nostrii au gasit varianta ca sa poata avea o masina, asa se poate si cu rube. Spre ex cam in aceasta perioada se pot achizitziona rube la mana a doua. Afara exista cam 3 clase de pescari:
Clasa supercompetitzionistilor care pescuiesc sub contract in cluburi sau asociatzii puternice si unde primesc sponsorizari masive si ca atare trebuie ca la aceasta ora sa aiba deja productzia anului viitor pe masa pt. simplul motiv ca acum in decembrie incep targurile de exponate ale firmelor de specialitate iar rubeziana este cap de afis, iar acestia sub contract au obligatzia de a face reclama noilor produse atat in targuri cat si pe apa.
Clasa conpetitzionistilor care sunt in nivelul doi valoric si care in aceasta perioada fac trei lucruri, si anume:
- fie ca isi schimba sponsorul de la un club la altul pt ca unul ii dadea sponsorizare numai 30% din valoarea echipamentului iar celalalt ii da 50 %.
- fie ca isi reinoieste echipamentul cu care a facut competitzii de obicei cam 3 ani, si isi va lua altul nou pe care-l va platii cu numai o parte din pretz, restul fiind sponsorizare.
- fie ca, pur si simplu se lasa de pescuit.
Clasa amatoristilor care vor si ei sa intre in randul concurentzilor si ca sa faca fatz atat tehnic cat si pt a avea un aspect in trend, isi schimba echipamentul cu unul nou.
Ei bine in toate aceste situatzii rezulta echipament la mana a doua. O mare parte din acest echipament se revinde tot in acele tzari si sunt cautate de pescarii autohtoni . Noi putem accesa o parte din acest echipament care poate provenii de la una dintre categoriile amintite anterior. Asa se face ca putem avea pescari de conpetitzie si nu numai care pot fi dotatzi cu echipament de o calitate cu mult peste cea ce se gaseste la noi pe piatza si la pretzuri bune. Sa nu uitam ca evolutzia constructziilor de carbon nu este asa exploziva pe cat ar crede unii. Adica o rube buna si bine facuta acum 5 ani poate sa fie excelenta si peste inca 5 ani. De foarte multe ori schimbarile de la o serie la alta se rezuma numai la ceva cosmetizari simple sau schimbarea serigrafiei.
Mai exista o cale de a gasii echipament ieftin, avand sa zicem norocul de a gasii ceva promotzie. Acum si promotzia este cam de 2 feluri. Ori promotzie pt scule care stau in stoc si nu se vand din anumite motive ori promotzie care apare la rube facute de firme care fie ca acum intra pe piatza ori firme cu renume dar care sunt in cadere libera pe acest sector.
Astfel de promotzii se acorda procentual la un lot de matfa.
Pt a prinde aceste promotzii care sa fie si calitativ bune, trebuie musai sa ai pe cineva acolo care sa te iubeasca si sa te ajute sa bagi si tu degetul in borcanul cu miere. Dar, asa cum trebuie sa ne imaginam, nimeni nu are interese deosebit de filantropice fatza de clasa pescaroilor fie ei si de conpetitzie din Romania...
Bun, si sa trec la ceva practic, sa zicem ca pt amatorii de un astfel de echipament rube, se poate achizitziona o scula de regula la 14,5m cu 3 kit min de 4 tronsoane prelungitor scurt husa si tuburi de protectzie, la un pretz sub sau poate si la 1000 eu. Asta pt scule cam de catziva ani din urma. Pt sculele sa zicem de anul trecut se poate ajunge la pretz si de 2500 eu. Tre sa va spun ca in mare parte pretzurile la ocazie sunt cam la jumatate , vorbind de medie.
Ganditziva ca de ex pt o varga colmic X 7000 fabricata anul asta un kit costa...650 eu... si la prima mana...atunci o rube cu 3 kituri la numai 7-800 eu mai e scunpa? stiu ca pt noi se pare o mare avere. Dar eu gandesc la piatza de acolo.
Spre ex o rube noua la promotzie maver carp conpetition care cantare in jur de kil la 13m, care are 3 kit de 4 tronsoane, este la 350 eu..noua, si fabricatie aparuta anul trecut.
Este bine de stiut...
Acum, daca un pescar care vrea sa abordeze un pescuit cu rube, va pescuii din prima cu o rube execrabila, acesta nu va avea de cat o repulsie fatza de acest stil.
Am vazut o gramada de concurentzi de la noi, care la mansa obligatorie de rube, fac practic corvoada, figuratzie. Acestia nu ca vor cauta sa performeze, dar vor astepta cu sufletul la gura semnalul de sfarsit de manse. Ei se vor bate mereu pt. ca mansa de rube sa fie ultima ca in caz ca sunt demolatzi, sa nu mai fie o alta manse dupa....