Mreana la stationar

Stilul cu care toti am inceput, desi putini mai recunosc

Re: Mreana la stationar

Mesajde Gerula pe Mai 27th, 2009, 8:56 am

Sa stii ca e un sfat foarte bun. Nu garanteaza c-o sa prinzi senzational (in general bastinasii nu sunt pescari nemaipomeniti), dar sigur n-o sa dai gherla :D .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde mayer_maryus pe August 24th, 2009, 12:17 pm

SA REVENIM LA MUSTACIOASE :lol:

Cand nu am chef de spininng dau o fuga pe arges la vro 1km aval de podul mare de la 1 dec, inarmat cu viermusi si rame de pamant de juma de cot si incep sa tatonez zona de la plumb de 10-15gr la taras pana la 80gr lasat in curent.
mustacioasele intra foarte rar, nici una mai mare de 3-400gr , dar la fiecare partida de 2-3 ore prin vro 4 beri :dance:
mai nou am observat ca da mini-somoteiul ca nu stiu cum sa-i zic altfel, am prins de la 15cm pana la vro30-35, toti eliberati. (ce e drept nu am auzit sa se ia mai mare de 3k)

intrebarea mea suna in felul urmator:
-am inteles de la un nene ca vara ai place sa stea in curent si apa mica, problema care o am pe arges ar fi ca trebuie sa dau cu min 200gr pb pt a sta cat de cat pe loc si cum naiba momesc in zona aia ? bun dau in amonte cu 30-50m dar se alege praful de toata nada....

sau unde ar mai trebui sa o caut si cu ce? sincer la cascaval nu prea imi inspira incredere, fiind o momeala noua, si in afara de asta cu ce nadesc ? :D

sau daca e vreun pescar de mreana dornic de o partida de 3-4 ore....sa fur meserie de la el...:)

cu pluta am incercat mai multe variante, toate fiind un esec total :doh:

numa' bene
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe August 24th, 2009, 4:50 pm

Sa stii ca multi cunoscatori jura pe cascaval, in special cand e vorba de ape repezi ;)
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe August 30th, 2009, 12:39 pm

Iar apropo de nadit, cred ca trebuie folosit cosulet.

In tot cazul, da un semn cand mai faci o iesire la mreana, poate-l luam si pe Shoktu, cred ca vine si Pupu daca are timp etc :D . Cu cat mai multi, cu atat mai vesel :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe August 30th, 2009, 7:05 pm

mah eu ma gandeam sa fac vineri sau sambata o escala pe argesh....
dar acum nah, sa vedem ce timp si cum stam pe criza asta....

in principiu daca am timp dau si in timpul saptamanii o fuga, cu cosulet sau naditor sau cum dreaq vrei sa-i spui tu
( feeder )
am dat foarte mutl si eram sigur ca in el sta succesul, dar surpriza.....
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 4th, 2009, 12:21 pm

Sambata e si meciul cu Franta, iar la pranz e live un Australia -Africa de Sud la rugby pe care eu vreau sa-l vad. :D

Duminica nu te bagi?
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Septembrie 28th, 2009, 4:06 pm

Sa inteleg ca nu multa lume se duce la mreana ?

daca sant pescari de mreana care vor sa mearga in week cateva ore, indiferent de locatie da-ti un pm :d
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 12th, 2009, 9:33 am

sa inteleg ca-s cam singurul care da si "okazional" dupa mreana :(( offf

sambata am facut o iesire la mreana cu shoktu si adi, pe arges... apa scazuta si murdara? nu JEGOAsA!!!
adi deja era demoralizat =)) shoktu se baga la somn cu momeala "speciala" eu ma apuc de cautat mreana:)

rezultat foarte bun in 5-6 ore de pescuit singurul gus amar pe care il am este acela ca nu prind nici una mai mare de 300 gr, si acum presupunand ca este vina mea din cauza monturii sau a nadei sau a locului :(
dar unde gasesti mreana de 300 gr trebuie sa fie si de 1k nu? ma refer pe raza respectiva...

momeala am folosit rama si cascaval, dar la cascaval nu am avut nici o trasatura...

va rog cei care dati la mreana sa-mi dati cateva indicatii cu ce montura , momeli , nada cum o dau si unde dreaq ar fi locul ideal pt mreana mare...

va multumesc...
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 12th, 2009, 5:31 pm

Data viitoare cand mai margi la mreana da un semn pe YM, daca am timp poate dau si eu o fuga.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian25 pe Octombrie 13th, 2009, 7:46 am

pt ca nu ai luat la cascaval, tind sa cred ca fiecare apa are specificul ei, cum e la crap, nu toate baltile sunt la fel, uite pe siret de ex, cele mai frecvente capturi sunt la cascaval, sau cascaval amestecat cu paine, daca bagi rama, iei orice alceva , dar nu mreana, o alta teorie a mea e legata de compozitia apei, adica poate undeva apa e mai "acida" si preferea o momeala "alcalina" sau invers, teorie care a fost verificata cu studii amanuntite pe baltile de crap, pe ape curgatoare ramane doar o teorie, cascavalul facandu-se prin fermentatie daca nu ma insel, razulta o momeala putin acida, care probabil nu e pe gustul mrenelor din aceasta zona, nu de pe arges in general.......
adrian25
membru nou

Locaţie: bucuresti

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 13th, 2009, 9:15 am

ok asta am inteles. problema cea mai mare este la nadire, nu stiu cum sa o fac , teoretic stiu , practic nu am nici un rezultat cu nadirea :(
spun asta deoarece am nadit o data cu bulgari care contineau lut+ viermusi+ nada pt mreana dupa care in alta iesire viermusi ,
in alta cascaval + paine cu branza topita si nada pt mreana... rezultat a fost zero inclusiv la feeder
deci sa recapitulez un pic am aruncat la minim 10 m in amonte fata de locul unde pescuiesc si pana la urma am luat-o de unde am nadit pana in aval 50 de metri si rezultatul a fost 0 :(

cel mai bine am luat mreana la montura clasica adica plumb simplu si acul dupa plumb la circa 30cm, dar nici una nu a sarit de 300gr , si aici nu ma invinovatesc decat pe mine deoarece nu stiu unde ar sta mreana mare :( sau unde prefera sa stea fata de asta mica care am luat-o de la curent mare , in cascada, intre curenti , in gropane, etc....

deci sfaturi :D :mrgreen: ca sa iau o mustacioasa respectabila :)

G de obicei ma duc la mreana sambata sau duminika cand nu-mi permit sa stau mai mult de 2-3 ore la peste cu tot cu drum, iar argesul fiind destul de aproape
dau repejor o fuga pe el:) vb nu-i problema :)
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 13th, 2009, 10:22 am

Incearca sa nadesti cu saculet solubil, ca sa fii sigur ca nada ajunge pe locul unde pescuiesti.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian25 pe Octombrie 14th, 2009, 7:47 am

cu saculet solubil e o varianta, dar odata ajuns pe fund se topeste instant si ia apa continutul, curentul fiind foarte puternic, abia poti tatona fundul cu un plumb de 30-40 grame, care si asta e luat uneori de apa, dar configuratia raului e cam ciudata, cand scade apa parca ramane un canion cu latime intre 1 - 3 metri si adancime cam de 2 metri, cu o forma de palnie, asa ca asta spunea marius daca nu ma insel, plumbul e luat de apa si urcat cumva pe mal, pe partea mai larga a palniei, asta fiind mai la suparafata, poate de asta intra doar cele mici, concluzia e ca ar trebui "sacrificata" o partida, si sa incercam cu plumbi grei de 70-80 grame, care sa ajunga f repede in partea cea mai adanca a raului, tot acolo ar trebui sa intre si somotei mai rasarit, alte idei nu mai am , dar sunt deschis la sugestii.....
adrian25
membru nou

Locaţie: bucuresti

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 14th, 2009, 8:25 am

intresant ce spui adrian, si nu sacrific ni-ci o partida pot incerca sa o caut si in felul asta cu o lanseta si cu a doua sa dau cum dadeam eu normal....sau la pluta la taras...
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 14th, 2009, 1:15 pm

dar o alta intrebare este in felul urmator :
mreana sta chiar in curentul ala nesimtit de 2-3m/s ? ea nu oboseste ce dreaq.... am inteles ca se mai baga dupa caroaie (a se citi pietre:D ) dar care oricum nu se vad in apa ca unde dau eu apa depaseste lejer 3m... si are viteze luminice,
a scos cineva mreana din anafoare, vartejuri sau alte cunditii?

eu cel mai bine am luat la marginea curentului....
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 14th, 2009, 5:55 pm

Am vazut mreana mare luata intr-un curent care aducea mai mult a viitura decat a rau.
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 20th, 2009, 8:15 am

invatam ...invatam... am trecut la confectionarea unor plumbi de greutati mari, si monturi de somn dar mai light.....

un prieten de-al meu "stationarist" da pe argesh dupa somn si o luat ceva mrene respectabile la....coropisnite si buchete de rame , inclusiv la ficat de pasare macerat....
am notat deja :locatia: si sambata poate sa ninga eu sant dupa mreana.....:P

sper sa postez luni la "minutul si scorul"
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 22nd, 2009, 7:48 pm

Confirm chestia cu buchetul de rame la mreana pe Arges, am vazut cu ochii mei mrene respectabile luate asa la Mihailesti.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Noiembrie 1st, 2009, 12:58 pm

Ai mai iesit dupa mreana? Sau te-a consemnat frigul la gura sobei? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Decembrie 2nd, 2009, 10:52 am

REVIN...am notat deja :locatia: si sambata poate sa ninga eu sant dupa mreana.....

am fost atunci la cheste, dar .... dupa viitura nu stiu ce dreaq ai prinde, apa neagra scadea, noroi mult ,
am incercat ceva dar nimik...

nu am mai fost la peste decat o data 1h pe argesh pe la 1 dec... in rest pauza nici pe net nu am avut timp sa mai stau....

astept sa vina iarna sa dau o fuga la clean cu termosu' plin ... cu tuica fiarta :mrgreen:
mayer_maryus
trecut prin multe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Stationar