Despre clonc

Stilul cu care toti am inceput, desi putini mai recunosc

Despre clonc

Mesajde tudor pe Octombrie 31st, 2008, 5:47 pm

Deschid subiectul aici cu toate ca pescuitul la clonc nu e stationar. Ma rog, pescarul stationeaza in barca dar barca e in miscare totusi. ;)

Pikeman a spus :

"intrebari:

1. cloncul poate fi folosit si la spin? am vazut ceva filmulet cu pescuit la clonc si cineva juca un skirt langa barca
2. cloncul e utilizat si noaptea?
3. cloncul isi are rostul si iarna? sau e suficienta localizarea pe gropane noaptea? "

1) Daca consideri spin pescuitul sub barca cu o naluca tip shad sau cu un peste viu pe un fireball atunci sa zicem ca se poate la clonc. Totul trebuie sa se intample sub barca somnul cautand sursa cloncanitului.
2) Se poate utiliza noaptea cu succes atata vreme cat nu deranjezi eventuali localnici. Am incercat odata la 6 dimineata intr-o duminica in centrul orasului Lyon (duminica la 6 dimineata nu e circulatie deci liniste deplina) si am renuntat rapid din cauza zgomotului pe care-l faceam chiar eu, zgomot amplificat si de ecoul dintre blocuri. Crede-ma ca se aude de departe si mi-a fost frica sa nu iasa unul cu puscociul sa elimine cauza zarvei.
3) Iarna lasa cloncul acasa ca nu se vor ridica de pe substrat dupa clonc. Daca stii pe unde sunt mai bine le cobori usurel un peste viu in fata nasului.
tudor
hârşit în rele

Re: Despre clonc

Mesajde kuintautti pe Octombrie 31st, 2008, 6:23 pm

bag picioru ... Nea Tudore tot respectu ca doar sti ca-mi esti simpatic si te respect netermurit... da ca unu care dau des cu artificiale as putea fi olea dezamagit cind aud ca chestishoru viu face legile de circulatie in Paris :D

cind ajung pe sena tre sa-mi iau permis de clonc ?
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 31st, 2008, 6:27 pm

O alta intrebare importanta e ce fel de clonc si de unde? Am vazut tot felul de giurumele vandute la magazinele de pescuit de pe la noi, sunt atat de proaste incat mai bine dai cu cana in apa :lol:.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde tudor pe Octombrie 31st, 2008, 6:51 pm

Clonc de unde, asta e greu de raspuns. Inafara de cele de pe filmulet am mai cumparat trei. Dintre cele de pe filmulet am dat imprumut unui prieten pe cel din aluminiu ca sa se antreneze. Pe un altul l-am dat de tot unui prieten din Spania.
Sunt insa si cloncuri din comert care sunt OK. Dar nu atat ca cele facute de unii in mod artizanal.
De exemplu ImagineImagine aici sunt unele cloncuri facute de un tip din Lyon dintre care eu am cumparat penultimul de sus, al treilea de jos si al cincelea de jos. Merg toate.
Dar tot cel facut de Cristo Tarenzi imi place cel mai mult.
In locul tau, pana gasesti un tip care le face la meserie, as cumpara unul din comert asa cum am facut si eu pana sa gasesc meseriasi.
tudor
hârşit în rele

Mesajde tudor pe Octombrie 31st, 2008, 7:03 pm

kuintautti scrie:bag picioru ... Nea Tudore tot respectu ca doar sti ca-mi esti simpatic si te respect netermurit... da ca unu care dau des cu artificiale as putea fi olea dezamagit cind aud ca chestishoru viu face legile de circulatie in Paris :D

cind ajung pe sena tre sa-mi iau permis de clonc ?

Nu fi dezamagit, si mie imi place mai mult cu artificiale insa privilegiez eficacitatea. Acum doua saptamani, era inca cald si pescuiam in barca cu un coleg. Am prins niste bibanei la lingura Kast master, eu i-am eliberat pe toti si el a pastrat unul pentru un loc unde stiam ca se aduna somnul. Eu am zis ca le dau cu un shad pe la nas si tot la fel ca si pestisorul va fi de eficace, el a pus pe bibi un carlig simplu la bot si o ancora spre coada. Ajunsi in locul cu pricina eu dau drumul sub barca shadului iar el da drumul la bibi. Pe sonar se si urca un arc ca lumea de pe substrat. Si unde se duce ? Exact pe bibi. A avut ( si mai are) 1m40.
Nici o grija ca nu-ti trebuie permis de clonc, numai permis de pescuit. :lol:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Octombrie 31st, 2008, 8:00 pm

Am avut ocazia sa le testez pe balta pe cele vandute aici de energo, sunt absolut zero. Eu zic ca stiu sa dau binisor cu cloncul (miscarea aia specifica la scoaterea din apa, facuta din poignet) , dar astea nu opuneau usoara rezistenta pe care trebuie s-o simti. In schimb, are un amic unul cumparat de la nus ce piata din Tulcea, care e absolut senzational (seamana intrucatva cu primele doua din stanga, randul I, din poza ta, doar ca are ciuperca mai mare.

Ceva magazine de afara ca se vanda asa ceva nu stii?
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Octombrie 31st, 2008, 9:01 pm

Acum am vazut filmuletul tau cu folosirea cloncului, eu stiu cu totul alta metoda, care pur si simplu n-are nici o legatura cu asta. Nu poti scoate nici pe departe cadenta asta, dar suna mai grav, aproape la limita audibila: practic tragi cloncul afara din apa, si in ultima clipa smucesti din incheietura, ca sa faca palaria efect de ventuza cu apa si sa vibreze. Nu stiu daca din felul in care m-am exprimat se intelege.
Gerula
Site Admin

Mesajde alingurar pe Octombrie 31st, 2008, 9:40 pm

Acu m-am lamurit! De-asta nu merg cloncurile de la Energofish in mana ta, ca nu stii sa le folosesti! Toti pe care i-am vazut folosind cloc faceau la fel ca Tudor! Tu ai metoda ta! Nu faci un film?
alingurar
membru nou

Mesajde Gerula pe Octombrie 31st, 2008, 9:57 pm

Eu am asa o banuiala ca Tudor stie despre ce vorbesc
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Octombrie 31st, 2008, 11:57 pm

Gerula scrie:Eu am asa o banuiala ca Tudor stie despre ce vorbesc

Aici te inseli pentru ca nu stiu multe metode de cloncanit. Ori iese ori ba. In functie de cloncuri vibratia e mai tare sau mai moale. Cu cloncul Tarenzi simt vibratia prin barca oricat de groasa ar fi ea (barca nu vibratia :D ). Am un prieten care are un clonc facut tot de mana, l-a poreclit "Grosse Bertha" dupa numele tunului german, care face o galagie dar si o vibratie de ne imaginat. Se preteaza la ape foarte adanci. In Spania pe lac de baraj s-a ridicat un somn de la 51m adancime la sunetul Berthei. S-a ridicat insa numai pana la -40m. Dupa aia avea probleme cu diferenta de presiune, probabil. Somnii prinsi la -35m si scosi in forta se umflau ca niste mingi si cand le dadeam drumul stateau un minut doua cu capul afara pana ragaiau, dupa aia abia puteau cobori din nou spre meleagurile lor.
:mrgreen:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 1st, 2008, 12:05 am

Metoda asta pe care o stiu eu e complet diferita de aia din filmuletul tau. La tine miscarea e ca si cum ai da la pagaie, intr-o canoe, in timp ce la mine e ca si cum ai desfunda chiuveta. Am impresia ca merge doar cu cloncuri cu "palarie" mare.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Noiembrie 1st, 2008, 12:24 am

Cred ca e un tip de clonc total diferit. Ar trebui comparate sa vedem care scoate vibratia mai mare. Nu cunosc cloncurile despre care vorbesti iar despre cele despre care vorbesc eu pana acuma sunt singurul care a facut doua filmulete cu utilizarea lor. Sa vedem si pe altii ... :D
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 1st, 2008, 12:27 am

Ca aspect general nu difera mult, cum spuneam, "palaria" e mai mare, dar cam atat. Difera insa radical miscarea facuta, practic tu generezi sunetele si vibratiile cand palaria loveste apa, eu le generez cand palaria este smucita afara din apa, prin acea miscare specifica.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Noiembrie 1st, 2008, 9:33 am

Gerula scrie:Ca aspect general nu difera mult, cum spuneam, "palaria" e mai mare, dar cam atat. Difera insa radical miscarea facuta, practic tu generezi sunetele si vibratiile cand palaria loveste apa, eu le generez cand palaria este smucita afara din apa, prin acea miscare specifica.

Nu cand palaria loveste apa ci cand iese. Pe filmulet insa nu ai cum sa-ti dai seama gestul fiind foarte rapid.
Cand palatia intra in apa ia cu ea o bula de aer. Aerul ala face zgomotul cand iese palaria. :dance:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 1st, 2008, 1:21 pm

Atunci este tehnic vorbind acelasi lucru, doar facut intr-o maniera foarte diferita. La modul in care fac eu miscarea, devine posibil ca palaria sa iasa din apa exact paralel cu luciul apei, si vibratia/zgomotul sunt foarte puternice. In schimb, cadenta este mult mai mica.
Gerula
Site Admin

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 1st, 2008, 7:56 pm

Gerula scrie:Atunci este tehnic vorbind acelasi lucru, doar facut intr-o maniera foarte diferita. La modul in care fac eu miscarea, devine posibil ca palaria sa iasa din apa exact paralel cu luciul apei, si vibratia/zgomotul sunt foarte puternice. In schimb, cadenta este mult mai mica.

suna ca si cand ai trage brusc dopu la sticla de sampanie
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 1st, 2008, 8:19 pm

Sa nu exageram :lol:
Gerula
Site Admin

Înapoi la Stationar