Pikeman a spus :
"intrebari:
1. cloncul poate fi folosit si la spin? am vazut ceva filmulet cu pescuit la clonc si cineva juca un skirt langa barca
2. cloncul e utilizat si noaptea?
3. cloncul isi are rostul si iarna? sau e suficienta localizarea pe gropane noaptea? "
1) Daca consideri spin pescuitul sub barca cu o naluca tip shad sau cu un peste viu pe un fireball atunci sa zicem ca se poate la clonc. Totul trebuie sa se intample sub barca somnul cautand sursa cloncanitului.
2) Se poate utiliza noaptea cu succes atata vreme cat nu deranjezi eventuali localnici. Am incercat odata la 6 dimineata intr-o duminica in centrul orasului Lyon (duminica la 6 dimineata nu e circulatie deci liniste deplina) si am renuntat rapid din cauza zgomotului pe care-l faceam chiar eu, zgomot amplificat si de ecoul dintre blocuri. Crede-ma ca se aude de departe si mi-a fost frica sa nu iasa unul cu puscociul sa elimine cauza zarvei.
3) Iarna lasa cloncul acasa ca nu se vor ridica de pe substrat dupa clonc. Daca stii pe unde sunt mai bine le cobori usurel un peste viu in fata nasului.