La jig clasic percuteaza dar nu ca la plomb palette. Adancimea este in medie de 5m. Peste se prinde pe adancimi intre 3 si 12m. Sunt si niste gropi de 12. Plomb palette pe care le utilizez au 12 sau 15gr. Merg si cele de 9 insa pe adancimi mari pierzi vremea pana ajung la fund. Am in cutie si de 22gr dar nu am folosit inca. Poate daca ajung pe un lac de baraj si sunt salaii pe adancimi mari. Se poate pescui si fara leader insa sunt pesti care sunt greu de luat cu mana ( mreana, crap ) iar daca iei direct textilul in mana te tai. Asa ca utilizez leader din fluoro 0,40mm sau mono 0,50. Din simplul motiv ca pe astea le am in cutie si nici nu taie. Prefer montura cat mai simpla, fara perle, fulgi si alte accesorii :
Utilizez o ancora de 6 sau 8 cand pescuiesc din barca. Se agata destul de des si e bine ca tipul de ancora sa fie cat mai supla asa se deschide daca se agata intr-un singur carlig. Il redresezi cu un cleste si gata. Se pescuieste la verticala sub barca ca o dandina. Lasi sa coboare pe substrat, ridici putin si iar o lasi.
Daca as pescui de pe mal ar trebui evitate agataturile mult prea frecvente. As utiliza cel mai mic carlig offset de pe piata cu un foarte mic grub sau worm. Asa se agata mai putin. Dracia prinde toti pestii de apa dulce. Inclusiv cei pasnici dar mari. Nu stii nici odata ce va veni.