Clonc + naturale la somn

Stilul cu care toti am inceput, desi putini mai recunosc

Re: Clonc + naturale la somn

Mesajde Gerula pe Septembrie 29th, 2009, 9:59 am

Multam :D .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde tudor pe Septembrie 30th, 2009, 8:51 pm

Sambata Franck face o zi de solduri cu preturi pana la 50% de ce e scris pe etichete. Problema e ca la pranz vin sa manance parintii acasa si nu stiu cand pleaca. Mai ales ca taica-meu pleaca a doua zi in Ro si nu stiu daca va mai rezista mult. (are peste 80 de ani)
Asa ca : daca pot ma duc, insa eu locuiesc la westul regiunii pariziene iar Franck are pravalia la est. Ca sa dau o scara a marimii oraselor. Buuresti : 2 milione. Paris : 11 milioane.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Octombrie 1st, 2009, 12:22 am

Nu stiu de ce crezi ca trebuie sa-mi mai explici :D . Per total cred ca am peste doua luni state la Paris, si daca n-am ajuns la Frank la magazin cu RER a fost fix pentru ca era la mama dracului, mult dincolo de Vincennes.

Daca s-o putea bine, daca nu nici un bai.

In caz ca ajungi, m-ar interesa un Daiwa Ninja Interline Boat scurt (2.13 parca e cel mai mic) si un Shogun ZD 29 PM (Ala de mort-manie 2.90 20-60g). Poti sa-mi dai un bip cand esti in magazin si sa te sun sa vedem la ce pret a bagat Shogunul(daca-l are evident)?
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Octombrie 1st, 2009, 8:31 am

Bine ca mi-ai dat modelele. Asa o sa-l intreb direct. Daiwa nu costa scump, Shogunul insa frigee !
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Octombrie 1st, 2009, 11:01 am

Pai nu-l intreba inainte sa puna etichetele :D :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Octombrie 4th, 2009, 5:31 pm

Acestea fiind zise ramane cum am stabilit. :D

Ca idee, cat costa sa trimiti un tub de PVC din Franta in Romania?
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Octombrie 4th, 2009, 11:29 pm

Chiar nu stiu. Cand voi merge la Franck vad cu el ce are si cu ce trimite. La telefon mi-a spus UPS pentru tuburi lungi. Nici el nu stia pretul.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Octombrie 5th, 2009, 8:50 am

Chiar sunt curios, la ce scoruri sunt la noi la firmele de curierat, daca ar fi sa-l trimit din Romania in Franta UPS costa precis mai mult ca batul ala.

DHL are preturi civilizate cand trimiti din Germania in alte tari din UE, dar la fel, daca e sa trimiti ceva din Romania in strainatate e rupere.

Batrana posta franceza nu presteaza pachete de-astea?
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Octombrie 5th, 2009, 3:39 pm

Pana la 1m80 presteaza. Probabil ca le va trimite prin posta.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Octombrie 5th, 2009, 4:40 pm

Deci, in principiu, nu-i problema la betele din 2 bucati. O sa intru pe site la http://www.laposte.fr/ sa-mi fac o idee de preturi.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Octombrie 5th, 2009, 8:58 pm

Din doua bucati merge. Oricum nu voi mai vorbi cu el pana la sfarsitul lunii, saptamana viitoare voi fi plecat la peste toata saptamana. :lol: Pe Sena. Ieri, doi in barca, la pranz nu mai stiam cati pesti am prins. Biban, salau, biban, salau si pana la urma a venit si un crap de 8kg tot la plomb palette. :D
tudor
hârşit în rele

Mesajde adrian frunza pe Octombrie 7th, 2009, 10:11 am

tudor,de ce plomb palette? la jig clasic nu percuteaza ? cat de adanca e apa ? ce curent ai ? ce greutate are plomb palette ?rasucesti leaderul de fluorocarbon ? cat e de gros leaderul ? ce marca folosesti ? montura are carlig de offset sau ancora ?
pescuiesti la deriva cu barca sau clasic aruncand pe distante scurte ?
mersic pentru raspuns !!!!
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde tudor pe Octombrie 7th, 2009, 11:38 am

La jig clasic percuteaza dar nu ca la plomb palette. Adancimea este in medie de 5m. Peste se prinde pe adancimi intre 3 si 12m. Sunt si niste gropi de 12. Plomb palette pe care le utilizez au 12 sau 15gr. Merg si cele de 9 insa pe adancimi mari pierzi vremea pana ajung la fund. Am in cutie si de 22gr dar nu am folosit inca. Poate daca ajung pe un lac de baraj si sunt salaii pe adancimi mari. Se poate pescui si fara leader insa sunt pesti care sunt greu de luat cu mana ( mreana, crap ) iar daca iei direct textilul in mana te tai. Asa ca utilizez leader din fluoro 0,40mm sau mono 0,50. Din simplul motiv ca pe astea le am in cutie si nici nu taie. Prefer montura cat mai simpla, fara perle, fulgi si alte accesorii :
Imagine
Utilizez o ancora de 6 sau 8 cand pescuiesc din barca. Se agata destul de des si e bine ca tipul de ancora sa fie cat mai supla asa se deschide daca se agata intr-un singur carlig. Il redresezi cu un cleste si gata. Se pescuieste la verticala sub barca ca o dandina. Lasi sa coboare pe substrat, ridici putin si iar o lasi.
Daca as pescui de pe mal ar trebui evitate agataturile mult prea frecvente. As utiliza cel mai mic carlig offset de pe piata cu un foarte mic grub sau worm. Asa se agata mai putin. Dracia prinde toti pestii de apa dulce. Inclusiv cei pasnici dar mari. Nu stii nici odata ce va veni.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Octombrie 7th, 2009, 1:30 pm

Din ce-am observat eu cu ocazia pescuitului pe Sena, smecheria nu e ca ar lua-o mai bine la plomb palette (am incercat si cu vreo doua jiguri pe care le avea Tudor ratacite prin trusa, si am avut prezentare aproape imediat). Treaba e insa ca pe fund sunt tot felul de carpe/sarme etc etc, iar cu jigul agati imediat si acolo il lasi, in timp ce la plomb palette Tudor foloseste niste ancore foarte moi, care se dezgata usor. In plus, pestele sta destul de grupat pe gropi/la poduri, daca ai dat de el e mult mai comod sa pescuiesti vertical, evitand in felul asta o mare parte din agataturi.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Noiembrie 10th, 2009, 1:03 pm

Tudore, pe vremea asta mai e vreo sansa la clonc? Sau sa nu ma consum degeaba? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Noiembrie 10th, 2009, 2:12 pm

S-a terminat. Am iesit duminica tot rugat de un roman de aici sa-i arat cum functioneaza pescuitul la clonc. Ne-a fost frig pe apa cand mergeam cu viteza, iar la clonc nu a miscat nimic. A scazut mult temperatura apei si probabil ca stau toti gramada pe undeva dar nu in groapa pe care o stii si unde am si incercat.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 12th, 2009, 12:30 pm

Din pacate si pe-aici s-a racit rau apa, taman cand as fi avut si eu nitel timp sa exersez.

Somnul mare se grupeaza si el pentru iernat? Logic vorbind, m-as fi asteptat sa nu se adune prea multe exemplare mari la un loc, sub gheata apa se oxigeneaza destul de greu.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Noiembrie 12th, 2009, 3:41 pm

Apa inghetata nu prea vezi pe aici cu exceptia unor balti in unele ierni mai grele. Si somnii mari se strang gramada (pe balti nu stiu, dar pe rauri da) si mai misca cateodata dar rar totusi. Ai mai multe sanse dupa ce-i gasesti. Dar la clonc nu mai reactioneaza.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 14th, 2009, 10:53 pm

Banuiesc insa ca daca ai dat de ei si incepi sa-i zgandari cu o naluca nesimtit de mare sau un ciortan spre kil :lol: , mai poti obtine care o muscatura, nu?
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Noiembrie 19th, 2009, 10:12 am

duminica un incepator a stat pe un copac pe 10m .
bilant :la prima ora 1 bib .
la 12 un somn gros l-a facut varza(lanseta daiwa silver creek ,pp15lb ,leader berkley no name 0.40)l-a tinut cam 5 min .
a cedat leaderul la nod ,iar personajul nu isi mai revine pana la echinox.seara a luat 2 salai la 1 kg.apa 46 F
atat a scarpinat copacul ala ca ma mir ca nu l-a ros .
naluca ,shad no name RH.
somnul e activ si sub gheata daca e soare ,intra la setca.
adrian frunza
trecut prin multe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Stationar