Cleanul la viu

Stilul cu care toti am inceput, desi putini mai recunosc

Cleanul la viu

Mesajde Laurentiu pe Ianuarie 29th, 2009, 2:18 pm

Stie cineva detalii? a folosit cineva? trucuri? idei, momeli...
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Re: Cleanul la viu

Mesajde Gerula pe Ianuarie 29th, 2009, 4:17 pm

N-am pescuit niciodata clean altfel decat la artificiale, dar, din cate am vazut, nu pestisorul viu e momeala naturala nr 1 la pestele asta.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Laurentiu pe Ianuarie 29th, 2009, 4:19 pm

mda..dar se spune ca ptr ai carunti cu parul alb..... e creme de la creme!
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde taicanoe pe Ianuarie 29th, 2009, 8:47 pm

cleanul la viu ... pai la carii mari de lemn - vii - merge cel mai bine iarna :lol:
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Ianuarie 29th, 2009, 9:32 pm

La carcaletii aia mari de salcie :D
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Ianuarie 29th, 2009, 9:49 pm

acum cca 2-3 saptamani un prieten a fost la un pescuit asa la plesneala, pe un raulet aproape de oras. Este spinningist bolnav. A gasit pe apa cativa pescari care pescuiau cu cari, rama si pestisor. Nu avea mimeni nimic prins. El a dat cu vobler si a prins 2 cleni, unul la peste 1,5 kg, celalalt ceva mai mic si a scapat un clean cu mult mai mare ca cel mare prins.
I-a pozat si le-a dat drumul. La plecare cei pe care-i gasise tot in acea baltoaca, nu prinsesera nimic.
Nu intotdeauna viul bate artificiala.
Morala:
pescuiti cu artificiale !!!sau macar incercati... sigur o sa va placa...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde didel_pro pe Ianuarie 30th, 2009, 2:14 pm

@ dady(imi pare rau de ce am auzit ,D-zeu sa o odihneasca!),pescuitul la viu, la clean, are:"mosmoande"+duda,visina,cireasa,eventual pruna(nu stoarsa)si ginganii naturale!
PS dady a spus:artificialele fac diferenta!...............acum depinde"MULT",si de zona!
PS1 eu, cei mai mari, cleni prinsi, au fost la fluture,cu aripi galbene cu punct negru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 30th, 2009, 9:55 pm

Pt. pescuitul cleanului la pestisor viu cel mai bun pestisor e ...boarta.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde SF pe Ianuarie 30th, 2009, 10:55 pm

Lipitorile is cam cea mai clara momeala de clean , atita vreme cit le ai , deci cam in sezonu cald . La clean ii bine sa dai cu momeala mare , si cirlig mare , nu face fite , in ideea ca umbli dupa cleni mari . Am descoperit lipitoarea acum vreo 12 ani . Pina atunci prinsesem multi cleni , multi sariti de kil . Atunci cu lipitorile urma sa dam la somn , noaptea , fire groase , cirlige mari , pe un lac , Baraj Firiza . La vreo doua ore dupa caderea soarelui , trasatura cu plecare pe fir la bota , intep , imi zic ca-i un somotel naravas , surpriza , clenoc baban . Am luat 3 cleni noaptea aia , toti peste kil . Dimineata si a doua zi pina la amiaza am facut festival , cit timp am avut lipitori . Pe lac cind nu aveam prezentare legam doar cirligu , fara nimic , lipitoarea si aruncat pe sub mina , pe linga maluri abrupte . Vedeam la un moment dat cum se indreapta firu si dupa aia se incovoaie varga , cleanu era pe ea .
Merge bine si pe riu , la fund .
Am mai luat bine si la albitura , citeodata coada , ce am bagat de seama ca tre legat mai fin , adica fir mai fin la pestisor , la lipitoare am luat multi cleni cu 0,40 la cirlig , stiu ca suna cam ciudat dar asa o fost . Si la bucatica , daca vedeam ca nu atinge , dadeam doar cu cirligul si bucatica in cirlig .
Alta momeala buna ii "goaga care sta pe tufe de iulisca" , da asta ii unde se poate , pt. ca insecta respectiva , rosu-portocaliu cu negru , apare numa primavara , pt. scurta vreme , insa locu unde pescuiam eu permitea pescuitu in prohibitie , asa ca putem da cu respectiva momeala . La pluta .
Carabeti , o momeala beton la clean , in martie deja gaseam carabeti pe unele vai , culeageam o cutie si dadeam cu ei pe riuri jos la cimpie , balti , dar mai ales pe canale unde au dovedit talent la clean , caras , batca , babusca , ciortan , etc.. La pluta .
Carabus de mai , deasemena o momeala buna , insa cam de sezon . Ce-mi place la carabusi ca-s mari :) , si daca dai la fund plutesc , is mai rapid vazuti de catre clean . Trasaturile la fund daca dai la carabus is spectaculoase , la lipitoare , la peste mic sau bucatica ( fac o paranteza , bucatica si peste viu merge mult mai bine pe riu decit pe balta )trasaturile is hotarite , clare , de obicei nu intra peste mic , da la carabus zboara bambina in bota cind o atinge , lasam un metru de bambina si zbura in bat dintr-o bucata si cu o viteza nebuna .

Cosasii , rimele mici , viermi , is prea putini selectivi . Am luat si la cirese-visine insa am dat prea putin .

O momeala care deasemenea am folost-o de vreo doua ori , si am prins , ii ficatu de pasare . La ficat insa am vazut partide super la un domn , pe lacu ala unde dadeam io , super mosu .

Habar nu am de carii de salcie !

Am mai luat si la boabe de porumb , am nadit si bagam un bob doua in cirlig , insa aici deja tre sa dai fin ( dealtfel si la ficat , insecte , visine ) . Nu ca in rest tre sa dai gros , evident merge mai fin , insa dadeam de regula in locuri cu stinci si trunchiuri de unde trebuia sa smulgi pestele , foloseam plumbi plati tringhiulari , culisanti sau terminal , facuti de mine ( si cind zic plati erau vreo 3-4 mm grosime , dupa ce ani de zile pescuisem pe locuri cu agataturi m-am prins ca nu toate formele de plumb se agata la fel , prieteni ramineau masca cind vedeau prin apa limpede ca dau cu tupeu intre trunchiuri si bolovani , insa plumbu ala plat cind ridicam din bat brusc , se ridica si el mai sus , astfel pe recuperare venea mai sus ( pt. simplu fapt ca taia apa mai usor , nu va ginditi ca plana :lol: ) si nu era ca la ei , lanseul si agatatura soldata cu pierdere . Daca lasai citeva monturi intr-un loc nu prea mai luai clean de acolo ;)

Hai ca m-am intrecut :)
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 30th, 2009, 11:06 pm

Mai sa fie, ia marturiseste cati ani de stationar ai in spate? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Ianuarie 31st, 2009, 1:50 am

Gerula scrie:Mai sa fie, ia marturiseste cati ani de stationar ai in spate? :D

Pai hai sa va intreb io altceva , citi dintre voi ati adunat in generala absente la limita exmatricularii pe motive de pescuit? . Am sa deschid un topic ;)
SF
hârşit în rele

Mesajde dadylures pe Ianuarie 31st, 2009, 8:17 am

multumes Didel.
Am pescuit cu naturale nu numai cu viu , ani de zile pana a cunoaste artificialele. Am ramas dominat de acestea.
Dar poate ca nu e o noutate, pescuiam iarna cu visine din compot, lipitoarea cea mai buna e cea intoarsa pe dos, pestisorii cei mai eficace, asa cum spune si Jean, boarta, lacustele cele cu galben si tosu trebuie asezate cate doua in carlig, una cu burta intr-o parte alta cu burta in cealalta parte, astfe; se pot vedea mult mai bine, mamele buchet se rup cu unghea sa lase dara de miros in apa. Iarna viermele se ciupe cu unghiera pt a avea efectul dorit. Cleanul nu-l inghite pt ca e pielos si nu digera pielea, dar il suge...iarna f buni sunt viermii de porumb din tulpinile ramase pe canp, viermii de castane sau ghinda, viermii din capsulele spinilor, acestia sunt f proteici si au pielea f sutire si se digera usor si din acest motiv sunt adorati ca si carii de lemn.
Dar tot voblerul a batut pana la urma...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde SF pe Ianuarie 31st, 2009, 12:00 pm

dadylures scrie: viermii din capsulele spinilor, acestia sunt f proteici si au pielea f sutire si se digera usor

;) , nu dadeam neaparat dupa clean cu ei , insa letali la cosac pe riu .
Din pacate la mine in zona pescuitu pe riu la varga oo devenit o utopie , din octombrie de cind is in tara nu am vazut mai mult de 10 scobari , nici un clean trecut de 250-300 grame , cosac defel , ii dezastru :twisted: Si am amici care pescuisc de 30-40 de ani numai cu varga pe riu , otravirea si in unele cazuri pescuitu cu dinamita si-au spus cuvintu :twisted: , tot mai mult prieteni mei merg in Satu-Mare la pescuit , si multi in Ungaria , is satui sa nu prinda nimic .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 1st, 2009, 12:31 pm

Raurile se regenereaza totusi mai repede dupa otraviri, banuiesc ca si taranii care strecoara apa cu perdeaua joaca un rol masiv in depopulare.
Gerula
Site Admin

Mesajde Nelutu pe Februarie 2nd, 2009, 7:18 pm

In afara de momelile enumerate de SF mai sus, am prins f. bine clean la larva de carabus de mai, trebuie sapat in pamant, de obicei pe sub salcii sau alti copaci de pe malul apelor. Se pescuieste stationar-taras :mrgreen: , adica, plumbul unic, culisant, care echilibreaza, in conditii normale, o pluta fusiforma de portanta mare, adica 6-10g, chiar mai mare in zone de curent mare, stationeaza pe fundul apei, tinand firul intins pana la pluta, datorita curntului, la intervale de 3-5 min. se salta butin din vf. batului ptr ca, curentul, sa-l duca putin mai la vale. Muscatura este moale la inceput dupa care cleanul pleaca in viteza intinzand firul. :clap: :D
Nelutu
membru nou

Mesajde Gerula pe Februarie 3rd, 2009, 11:58 am

Cine are poze cu spurcaciunile astea ? :D

Sa stie lumea despre ce vorbim, ca am asa o presimtire, ca daca sapi primavara pe sub salcii de pe malul apei, gasesti multe chestii care fojgaie pe-acolo :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Nelutu pe Februarie 3rd, 2009, 7:49 pm

Larva( viermele) este de culoare alba sau galbui-cenusiu, destul de marisor, cam 2-3 cm lungime, ceva asemanator cu viermii de salcie. O poza ar fi aici
Imagine
, adult si larva. Trebuie pastrati in cutii cu nisip, din pacate nu rezista mult timp, maxim o sapt. :(
Nelutu
membru nou

Mesajde Nelutu pe Februarie 3rd, 2009, 7:56 pm

Nu stiu de ce nu a intrat link-ul direct, mai trebuie sa-i mai dai o data click la adresa facuta de Google, dupa ce ai dat click la ce am pus eu. :|
Nelutu
membru nou

Mesajde Gerula pe Februarie 3rd, 2009, 9:01 pm

Am rezolvat eu, mersi de pont, am prins ideea. Daca ajung vreodata sa dau la clean la stationar, macar o sa stiu ce caut :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 5th, 2009, 9:42 am

Chiar nimeni nu a pescuit la clean cu broscuta,brotacei sau mormoloci de broasca????
Nu numai carabusul de mai e bun ,e bun si cel de iunie(asemanator cu cel de mai dar mai mic),de asemenea si gandacul de Colorado.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Următorul

Înapoi la Stationar