Cleanul la viu

Stilul cu care toti am inceput, desi putini mai recunosc

Re: Cleanul la viu

Mesajde Laurentiu pe Februarie 5th, 2009, 10:02 am

Jean Scurtu scrie:Chiar nimeni nu a pescuit la clean cu broscuta,brotacei sau mormoloci de broasca????
Nu numai carabusul de mai e bun ,e bun si cel de iunie(asemanator cu cel de mai dar mai mic),de asemenea si gandacul de Colorado.

Jean Scurtu

cu gandac de colorado da... dar le rupeam elitrele si le rasfiram un pic aripile rosii...despre mormoloc sau brotacei... never heard!
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 5th, 2009, 7:40 pm

Ai dreptate si eu le rupeam elitrele la gandacii de Colorado.Cu lipitori negre si broscute puneam pripoane pt. mreana si clean pe Olt la mine acasa.Cu mana ,sub mal ,fratele meu mai mare a prins un clean cu un soricel in gura.Cu lipitori negre culese din malul Ghimbasel-ului faceam cand eram copil troc cu pescarii brasoveni ce-mi dadeau in schimb "ace de Olt " cum le ziceam noi copii la carligele de pescuit ca in GHIMBASEL pescuiam cu ace cu gamalie,sau facute din ace de cusut dupa decalirea lor.

Se prinde foarte bine la broscuta,brotacei(cei verzi sau maroni cu ventuze pe degetele de la picioare),sau mormoloci de broasca.De asemenea la pluta cu coropijnita rupta in doua ,folosind pe rand abdomenul si toracele.Dar la coropijnita (ca o gaseam mai greu) pescuiam mai mult la fund la mreana ,coropijnita fiind mortala la mreana.

Cleanul merge bine si la coada de porcusor,dar la ce nu merge el.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde SF pe Februarie 5th, 2009, 8:14 pm

Jean Scurtu scrie:.Dar la coropijnita (ca o gaseam mai greu) pescuiam mai mult la fund la mreana ,coropijnita fiind mortala la mreana.

Cleanul merge bine si la coada de porcusor,dar la ce nu merge el.

Jean Scurtu

Confirm , la coropisnita am facut partide exceptionale la mreana , am luat si clean , insa mai slab . La Colorado nu prea am pescuit , un unchi de-al meu lua insa bine la larve de Colorado , am dat si io odata cu el pe aceasi balta , insa atunci nu am luat decit babusca . La greu :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 6th, 2009, 12:11 pm

SF, tu ai luat mreana la coropisnita intreaga (ma rog, fara clesti si picioare), sau tot ca nea Jean, la bucati?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 8th, 2009, 8:21 am

Eu la mreana pescuiam cu coropijnita intreaga fara sa-i rup picioarele si daca aveam o coropijnita 90 % ca prindeam o mreana peste jumatate de kg.

Am uitat sa pomenesc de greiere la clean(la plesnite ,la pluta sau la fund pe sub salcii).

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 9th, 2009, 3:10 pm

Cand se mai incalzeste afara o sa-i dau o sansa coropisnitei pe Arges si-ti spun ce-am facut :D . Intrebarea e unde naibii se mai gasesc, exceptand Oborul care nu-mi este la indemana.
Gerula
Site Admin

Mesajde Laurentiu pe Februarie 9th, 2009, 4:30 pm

pe ghencea!
doar uneori...si mai ales la comanda!
2,5 ron era asta vara...
ia niste cutii de filme foto..da-le gauri cu un cui incins.... ca se sfarteca rapid intre ele
Laurentiu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 9th, 2009, 5:52 pm

Stiu ca sunt niste penare speciale, cu mai multe compartimente si care se inchid cu inchizatoare metalica. Stiu pe cineva care folosea solutia cu cutiutele de film si i s-a intamplat sa vaneze coropisnitele prin masina :lol: . Nu ca ar putea desface ele cutiuta, dar a asezat omul rucsacul cu greutatea exact pe zona cu cutiile :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde ilie pe Februarie 11th, 2009, 8:29 am

La lipitoare am prins clean undeva la 2,5kg.Era vremea stationarului cand din pacate nu aveam cu ce imortaliza capturile.Partide excelente am avut la greiere,cu pluta din cocean,doua inele pe ea(pusa burta),lansat in curent,apoi lasata sa vina usor in lungul malului.Sa nu uitam de coaja de paine,care m-a scos din necaz de multe ori.Mi-aduc aminte de anii copilariei cand fugeam in" Dumbrava" si pescuiam la clean cu un soi de cirese salbatice.Ce sa mai zic de inceputurile la spin cand nu aveam waders sau soldane si bateam malurile Oltului,dezbracat,pana se invineteau buzele si-mi amorteau picioarele :lol: Au fost ani intregi in care nu stiam dar nici nu doream altceva decat clean.Stiam cu ochii inchisi locurile in care aveam atac sau capturi.Dar se pare ca sunt off topic,deh,nostalgia :lol: parca era clean la viu :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde Gerula pe Februarie 11th, 2009, 10:42 am

Lipitorile si greierii parca sunt totusi vietati, nu? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde ilie pe Februarie 11th, 2009, 12:10 pm

Da,si eu o luasem cu coaja de paine si cireasa intr-un final :lol: :lol:
ilie
trecut prin multe

Mesajde didel_pro pe Februarie 11th, 2009, 1:24 pm

O momeala super, este si omida paroasa,mai ales unde sunt pomi cu ele linga mal.Noi aici in sud in afara de ialomita nu pre avem cleni imbracati asa ca :preferam artificialele.Pe arges am incercat eu la coropisnita ,nu am avut un tac si am fost in 2-3 locuri bune.Cred ca carasul a gonit mreana in multe locuri de pe riuri .Scuze de off.
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde SF pe Februarie 11th, 2009, 2:44 pm

Gerula scrie:SF, tu ai luat mreana la coropisnita intreaga (ma rog, fara clesti si picioare), sau tot ca nea Jean, la bucati?

Pai noi le trageam in cirlig , noi le cautam :lol: . Acuma ce dau bani pe momeala , inainte , pe vremea aia nu gaseai rime sau viermi in magazin , astea is mofturi alea societatii moderne , erau vremuri cind viermii faceau diferenta , ii luam din hoituri sau de la abator , impreuna cu faina de oase :lol: Sa nu zic de cite hectare am intors pe linga oras , cu hirletu dupa rima groasa pt. somn , mreana , crap .

Cind le culegeam , urma sa le folosim in max doua zile , mergeam la Somes cu ele , si le culegeam din drum , stiam toate gunoaile lasate de tarani pe o raza de citiva zeci de km :lol: , si chiar stiam care tine rime rosii si care coropisnite :) : Asa ca le bagam intr-o cutie mare insa le rupeam clestii pe loc , cum prindeam una , cum ii rupeam clestii . Intodeauna le-am folosit intregi , mai ales cind dadeam in loc care tinea somn le bagam pe alea mai mari , cu aripi cu tot . Deci ii buna si la somn , defapt din cite am prins io , coro are cel mai important succes la mreana si somn .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 12th, 2009, 11:00 am

Daca nu le rupi nimic si le bagi intr-un locas individual, coropisnitele rezista destul de mult. Din punctul asta de vedere, cred ca sunt cea mai comoda momeala vie.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 13th, 2009, 9:33 am

Referitor la greieri nu stiu daca stiti cum se pot prinde greierii.Eu cautam o coasta insorita cu iarba proaspat cosita si unde vedeam gaura de greiere bagam un fir de iarba mai lung si il tot miscam .Daca locatarul era acasa iesea repede si ajundea in cutia mea ce avea si putina iarba pt."acomodare".

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde ilie pe Februarie 13th, 2009, 1:35 pm

Adevarat nea Jeane,uneori mai turnam si un pic de apa in gaura si iesea imediat daca cumva era cineva acolo.Este una din momelile cele mai preferate de clean,doar ca ai un pic de lucru :)
ilie
trecut prin multe

Mesajde Laurentiu pe Februarie 13th, 2009, 2:25 pm

cu apa merge uns...
eu am o portiune in gradina..unde daca bag furtunul.... imi iese de o partida...in 10 min!
mai ca i-as hrani..saracii
Laurentiu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 14th, 2009, 1:10 pm

La mine in curte n-am picior de greiere (o singura data am auzit un ratacit cantand, dar cred ca l-a lichidat rapid o lighioana). Mediul urban isi spune cuvantul asupra faunei de gradina :lol: , In schimb, am rame adevarate, cateodata ies dupa ploaie niste chestii de zici ca-s serpi :lol:

N-am prea vazut greieri de vanzare la magazinele cu momeli, stiti careva vreunul care tine marfa asta in Bucuresti?
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Februarie 14th, 2009, 3:10 pm

Frate ,cred ca nici nu a existat si nici nu va exista !E manopera ca la vadul lat sa ii cauti !Apoi, la multi le este mila de ei,asa ca:mai bine o lipitoare s au ,o coropisnita !
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 18th, 2009, 11:24 am

Stie careva unde se pot gasi viermi de slacie?
Gerula
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Stationar