best buy stationar- lansete si mulinete.

Stilul cu care toti am inceput, desi putini mai recunosc

Re: best buy stationar- lansete si mulinete.

Mesajde Laurentiu pe Ianuarie 7th, 2009, 4:42 pm

Gerula scrie:Asta e cea mai nasoala etapa :D .

Daca vei folosi betele numai pentru stationar, clar alea de surf sunt best-buy, dar tot spilul e sa iei modele lungi, cu care sa poti lansa departesi greutati ceva mai mici.

mda...dar nu mai lungi de 3.jumate..ca mi se par prea lungi...
si pputere 100-200 de grame...
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde Gerula pe Ianuarie 7th, 2009, 5:18 pm

La genul asta de bat, cu cat mai lung cu atat mai bine. As merge pe 4m in locul tau.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde SF pe Ianuarie 7th, 2009, 6:13 pm

Nu stiu exact cu m ii la Dunare , insa cu plmb prea greu , peste 80 de grame ai toate sansele sa distrugi pestisoru in lanseu . O fibra plina ii altceva , insa se gasesc mai rar .
La mulinete gasesti ieftine destule , si chiar de marca cred . Penn , Daiwa , chiar Shimano . Insa depinde mult sa fi mai chitit pe ce vrei de la scule , lanseuri lungi , forta bruta , finete , etc.
Poti da la salau si cu un bat de 6 m echipat cu mulineta , doi amici de-ai mei din oras au ajuns anu trecut in Delta si nu au facut nimic cu betele "serioase" de fund , au prins in ultimele doua zile cit intr-o saptamina pescuind simplu , la bat de 6 m plus mulienta echipata cu doi tamburi , unu cu fir subtire si altu de 0,22 . Au prins mult crap-ciortan , si dupa ce au prins curaj au luat si somni si salai , cel mai mare somn la 8 kg . Nicicum nu as lasa un astfel de echipament din ochi , si daca ar trebui sa aleg un singur combo sa dau la viu , deci unu singur , tot pe o varga lunga as ramine , chiar daca dai la salau , exista bete de 6 m extrem de puternice daca ii cazu .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 17th, 2009, 1:36 pm

Se mai gasesc si fibre pline, daca sapi nitel.

Ce bete de 6m stii?
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Ianuarie 18th, 2009, 12:02 am

Pai stiu ca gasesti , da vreau sa zic ca nu pe toate gardurile , evident alea de obor ies din discutie :)

Ii vorba de bete de 6-7 m pt. dat la pluta , inelate , insa cu putere de aruncare mica spre medie sa zicem . Am avut un Hiro SaltWater Competition de 6 m , inca il am insa am dat jos inele pt. ca nu au rezistat , ii drept ca dupa 4 ani , si nici nu le prea spalam la inceput , erau deci afectate :lol: . Cu 15-40 cw , la ala ii bagam un mulinel 4000 si dadeam bine la pluta . Un coleg o avut modelu de 7 m .
SF
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 18th, 2009, 6:22 am

Din pacate multi pescari"o iau in barba" crezand ca neaparat la peste mare ai nevoie de fir gros ,uitand ca folosind un fir mai subtire ai mai multe atacuri chiar daca din cand in cand cate un peste iti rupe firul.Cu fir gros de cele mai multe ori"pazesti apa",dar daca doar vrei sa evadezi de acasa sa scapi de gura nevestei ,nu mai conteaza rezultatul pescuitului.
Nu zic ca la un somn de 60kg. sa dai cu fir de 4lb,dar cati somni asa mari vei avea ocazia sa prinzi???Nu-i mai bine sa prinzi cativa somni de 4-5kg cu fir de 4lb.(cititi pe rapitori.ro sa vedet ce zice un pescar ce pescuieste la DUNARE cu FIRELINE 4lb. si prinde astfel de pesti si nu e un pescar f.bun ,dar destept ca la copiat pe ONEA ,fost la AVP ,ce pescuieste-sau pescuia- cu FIRELINE 4LB. trimis de mine).

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde didel_pro pe Ianuarie 20th, 2009, 10:21 am

In proportie de 80%,firul este esential in pescuitul la dunare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!........o spun dupa o experienta de 50 de ani!La somn se stie ,la crap(in functie de structuri),eu nu dau sub 0,50,la salau la fix dau cu 0,22.Am incercat ,multe fire si mono si textil,singurul de care am fost multumit,sunt 2-ua:platil marin de 0,50,baltzet de aceeasi grosime!
Numai pentru cine nu stie ce inseamna sa stai 2-3 zile cu ochi in ele,sa ai o "prezentare"(vorba,vorbei) si dupa citeva secunde sa iti rupa.Si nea jane ,stiu ce spun!In general pescuiesc din barca ,cu 2-ua,maxim 3 bete(rar,ffrar).DUNAREA,este ceva ,de ceva ,niciodata, nu sti ce iti vine,mai ales cind dai cu rima neagra,coropisnita,scoica,coada de rac.De multe ori ,in butuci am pescuit cu una singura,din cauza ca daca nu il ti(fara frina),e jale mare!
PS nu stiu daca ti s a intimplat ,sa iti tremure un picior si cind ai demarat, in drumul spre casa!?
Asa sa imi ajute DUMNEZEU!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 20th, 2009, 11:04 am

E normal cum spui si totul depunde de locul unde pescuiesti.Daca pescuiesti in locuri fara structuri "pazesti apa "de obicei ,iar in structuri nu te poti juca ca nu poti obosi pestele ci trebuie sa-l fortezi sa-l scoti de unde e dintre crengi ,pietre ,trunchiuri de copaci sau ce mai e acolo.
Dar si acolo e adevarat ca ai mai multe atacuri cu fir subtire,doar ca mai mult "pui mustati" decat scoti peste.

Locul unde pescuiesti iti va dicta ce bete,fire si monturi sunt necesare.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde didel_pro pe Ianuarie 20th, 2009, 1:32 pm

Pescuiesc cu placere orice peste,de la sabioara la somn,in functie de anotimp si loc.Dar pentru noi "gasca noastra",punctabili,sunt cei peste 5 oca,restul sunt de antrenament ,nu se pun!,(atunci cind sunt).
Iar cu tot braconajul(uneori salbatec),dunarea inca tine peste,nu stiu pina cind!?
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 21st, 2009, 1:01 pm

Didele, cand e vorba de dat fin, daca stii ce faci nu conteaza atat dimensiunea pestelui cat locul in care dai si, mai ales, daca dai din barca sau de pe mal.

Daca nu ai agatatura si dai din barca, poti scoate aproape orice peste de apa dulce (mai putin somni capitali) cu echipament UL. Totul e sa nu apuce pestele sa plece furibund de nspe ori si sa subtieze firul prin frecarea de inele, in rest nu are ce face.

La polul opus se situeaza cazul in care dai de pe mal si in agatatura, acolo si un peste de 1 kil poate pune probleme, daca echipamentul nu-ti permite sa-l scoti rapid.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Ianuarie 21st, 2009, 2:18 pm

Frate eu la spinn,dau cu mono,chiar si pe dunare,de ce:nu ma astept la capturi!Aici la noi unde pescuiesc eu cu trupa mea(inclusiv sf.gh),NICIODATA,nu a venit macar accidental un somn.Asa ca ,salai si avati de 2-3 kg,indiferent de bat ii biruim.Dar,crapul,somnul,nu este acelasi lucru.Textilul nu se aseaza,basca, ca sunt multe locuri cu scoici,si vorba lui nea jan :de multe ori,ii pun mustati,si nu prea ma lasa inima!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 22nd, 2009, 12:55 pm

Revenind la subiectul topicului, la 54$ batul de 12' de aici mi se pare o oferta buna http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... itemDetail
Gerula
Site Admin

Anterior

Înapoi la Stationar