de dadylures pe Noiembrie 2nd, 2008, 6:22 pm
Bilele care au ca scop zgomotul produs de vobler, respectiv vibratzii din apa, corect socotite de altzi pescari, sunt destinate unor pesti care sunt atrasi in general de zgomot si o data iritatzi de zgomot, devin mai irascibili.
Poate ca si la noi in tzara se gasesc cateva situatzii in care bilele pot fi benefice. Dar, pestii cu predilectzie cautatzi de bile nu prea sunt la noi.
Chestia cu bile poate fi detailata in bile si bile. Nu tot ce e cu bila este si bun.
Acum spunea cineva de bile care ajuta la lansare, de acord, dar acele bile nu au ca scop galagia.
Spun asta deoarece un vobler cu bile care are acest accesoriu pt galagie, are o constructzie aparte, care nu ajuta lansarile....
Dar cum am mai zpus exista speculatzii pe piatza produselor de pescuit sportiv care de cele mai multe ori sunt folosite sa atraga pescarul. Vobere colorate intr-un anume fel valabil numai pentru pescar, in apa pierzandu-si efectul, voblere cu anume bile care incanta numai cumparatorul, chestiunea cu uzul feromonilor...rapitorii care nu percep asa ceva, de cat in perioada de reproducere, cu scopul declarat de reproducere si nu de hranire, pesti care, daca luam cartea vom vedea ca simtzul olfactiv al lor este foarte aproape de zero. Mirosul nefiindu-le de folos in sesnul depistarii prazii, gustul, mirosul nadelor, aditivilor etc, inscriptziile false si pompoase de pe scule, rezistentzele uluitoare ale firelor, numarul mare de zecimale au ca scop convingerea cunparatorului ca are deaface cu un fir riguros controlat si care nu se poate vorbii ca e supradimensionat, asa cum sunt cam 150% din firele de pe piatza noastra, numarul inspaimantator de rulmentzi ai unor mulinete, si exemplele pot continua....sunt exemple clare ale inpingerii calitatzii produselor de specialitate catre perceptzia pescarului si de cele mai multe ori fara a avea un efect benefic si asupra pescuitului in sine....
Se face uz de lipsa cunosterii pescarilor sportivi si li se etaleaza produse care devin foarte interesante individului chiar daca nu au nimic comun cu pestele.
Poate ca ar trebuii detaliat acest subiect dar poate pe un topic diferit. Astfel pescarii ar putea sa faca distinctzia inre ce anume este destinat cu adevarat pescuitului si ce anume e vrajeala.
Am mai intalnit pe un alt topic si discutzia ca intr-un an se prindea bine la un vobler, pe cand in anul urmator, nu a mai fost bun de nimic acel vobler.
Acum se prea poate ca produsele intalnite pe piatza noastra, sa fie facute de un producator chinez, care nu prea are mare tangentza cu pescuitul, dar care a pus la punct o tehnica a copierii produsului respectiv si e interesat numai de aspectul comercial care, pe termen scurt, da roade.
Piatza noastra este plina de produse facute in China, dar nu din cele de soi, ci din cele facute la cele mai mici pretzuri...pretzuri care pot gazduii adaosuri generoase.
Eu nu-mi aduc aminte sa fi vazut un produs de calitate occidentala pe piatza noastra...poate numai foarte rar, cand cineva aduce ceva deafara...in rest...Eu pana si alicele de plumb mi le iau din vest...
O piatza cu o putere financiara foarte proasta cum e a noastra, nu poate gazduii produse de calitatea celor din vest.
Contactatzi orice firma de soi si vetzi gasii ca in structura ei este o persoana care se ocupa de comertzul din tzarile de est...oare de ce acea persoana nu se ocupa si de piatza de vest? Simplu, nu? in est vinde numai brendul...caliate mai...
Cautatzi sa luatzi produse din vest, dar de la magazine de soi, ca si acolo se gasesc stifturi cu duiumul...
Vetzi constata ca absolut tot ce vetzi lua , va avea alta calitate.