ilie scrie:Referitor la clean si voblere cu bile am observat ca acestia nu -l refuzaiar lucrul asta a devenit evident cam de vreo trei ani de cand le folosesc.Asta nu inseamna insa ca acest vobler e o garantie la o partida reusita,dar nici nu merita sa-l uitam in trusa atunci cand cautam cleanul.Ba chiar pot spune ca sunt voblere cu bile facute anume ptr. acest peste.
ilie mult respect!!!
mah oameni buni cand am inceput eu sa dau la clean aveam cateva idei de baza..
dupa care au inceput contrazicerile, s.a.
conteaza mult si locurile care le frecventezi precum si vremea, bla bla bla
eu vb de ex de neajlov unde pe apa curata, sau sa-i zicem foarte limpede, am avut atacuri la vobler fluo de se vedea
de la 10km fratilor... si nu o data...deci s-a dus dreaq teoria.. atat vara cat si iarna...
pa apa tulbure nu a mai dat acelasi rezultat, dar am lovit cu unul negru identic cu cel verde fluo...
acum spuneti voi....
referitor la bile... nu ma feresc de ele deloc, din contra chiar e preferatul meu , cu el incep partida de pescuit
aici am cateva modele care "intra" primele la apa... dupa care vad cum e treaba si trec la "discrete" daca e cazul...
sant zile si zile am observat ca uneori e benefic,si...daunator acest ratlle..
la fel si cu stoparea voblerului pe apa dau cu pleosc dar pleosc dala de neam prost...pauza 3 sec si mulinat o ia de nu se vede alteori subtil de parca ar cadea o frunza....si tot se sperie..
asta se intampla la mine pe neajlov, dar poate fi un caz particular....
de ex pe tarnava am dat cu toata trusa s cand am bagat cu ratlle in 10 min erau vro 4 la mal scosi

iar lucrul asta a devenit evident cam de vreo trei ani de cand le folosesc.Asta nu inseamna insa ca acest vobler e o garantie la o partida reusita,dar nici nu merita sa-l uitam in trusa atunci cand cautam cleanul.Ba chiar pot spune ca sunt voblere cu bile facute anume ptr. acest peste.