Voblere cu bile-rattle

Pescuit cu naluci artificiale

Re: bile

Mesajde Gerula pe Noiembrie 5th, 2008, 10:40 am

Nu vorbeam de momentele in care trage si la jumatate de capac de bere :lol: . Am zis "mananca bine", nu "mananca orice" :mrgreen: . Dupa mine, cand vezi ca trage bine la o naluca de culoare/forma consacrata, la care te asteptai sa prinzi, atunci e momentul sa experimentezi.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde ilie pe Noiembrie 5th, 2008, 1:06 pm

Referitor la clean si voblere cu bile am observat ca acestia nu -l refuza :naughty: iar lucrul asta a devenit evident cam de vreo trei ani de cand le folosesc.Asta nu inseamna insa ca acest vobler e o garantie la o partida reusita,dar nici nu merita sa-l uitam in trusa atunci cand cautam cleanul.Ba chiar pot spune ca sunt voblere cu bile facute anume ptr. acest peste.
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 5th, 2008, 2:09 pm

in vara asta am luat del mai mare clean 1.5 kile la un rnr de 5, am luat mai multzi in ziua aia, dupa o saptamana am mai luat, acuma spre toamna am mai luat accidental dar mici, si eu zik ca prefera bilele, asa cum si salaul le prefera, sau avatul sau somnul, darrr trebuie gasita conjunctura cand le prefera si atunci dupa cum am mai spus faci minuni. cand sunt apatici potzi uita de bile.
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde Beju pe Noiembrie 5th, 2008, 5:20 pm

Ca sa fie topicul asta intr-adevar folositor la ceva ar fi bine ca cei care au prins bine la vobler cu rattle sa descrie si condtzile meteo,transparentza apei,culoare voblerului,adancimea la carea a fost jucat,viteza si tipul de recuperare si altzi factori care pot influentza o partida de pescuit. In antiteza cei care au prins la vbler fara bile sa expuna aceleashi amanunte si sa sustzina aplicabilitatea voblerului fara rattle. In caz contrar cred ca se va ajunge la vorbe de umplutura ca asa fiecare se poate lauda ca a prins la vobler cu bine.
Dupa cateva posturi care sa contzina cele enumerat de mine mai sus se pot trage niste concluzii.Nici macar acelea nu pot fi foarte convingatoare,insa pot fi orientative.
Hain noroc...in viatza!
Beju
membru nou

Locaţie: Arad

Mesajde radu_bug pe Noiembrie 6th, 2008, 6:18 am

apropo de zornaitul fara bile - am facut o lacusta neagra cu evolutzie marunta si deasa - se vede si in galerie- pe care am probat-o in cada deocamdata . cind o trag mai repede se aude un usor zornait , bazait aproape de frecventza unei rotative mai micutze trasa putin mai repejor . sa fie de la balansul ancorei sau de la apa dislocata ce trece printre picioarele lacustei? nu stiu de la ce e dar suna bine :D
radu_bug
membru nou

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 6th, 2008, 10:08 am

atunci mulinari rapide cu stopuri si recuperari lente cred ca pot fi de folos :clap:
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde radu_bug pe Noiembrie 6th, 2008, 10:16 am

exact , tras rapid ( aici ajuta si putin curent) , pt a-si face cunoscuta prezentza si apoi recuperari lente cu stopari
radu_bug
membru nou

Mesajde ilie pe Noiembrie 6th, 2008, 10:33 am

Daca e asa cum zici tu,oricum prezentarea e super,posibil sa fi gasit naluca ce-ti va aduce capturi importante la clean in viitor.Nu pot decat sa-ti urez fire intinse. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde radu_bug pe Noiembrie 6th, 2008, 10:48 am

e facuta pt un prieten la indicatiile lui , dar sper sa apuc si eu sa pescuiesc putin cu ea cu toate ca is cam slabe sansele pe vremea asta
radu_bug
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 16th, 2008, 10:11 pm

De curiozitate, iarna a luat cineva vreun peste semnificativ la bile? (adica salau sarit bine de kil, stiuca idem, biban sau clean peste 500 g etc)
Gerula
Site Admin

Mesajde SirJones pe Noiembrie 19th, 2008, 8:35 am

Pentru voi care pescuit pe lacuri cred ca e alta discutia. Pe rauri sunt cred ca alte rauri.
Folosim RNR in draci cand se face apa mai rece pentru simplu motiv ca atunci cand apa e mai tulbure si mai mare.
Sincer pe ape statatoare nu cred ca as folosi rattle-uri. Dar pe ape curgatoare cu nivel crescut si cu turbionitate mare cam tot timpul anului e alta discutia. Pe ape crescute si tulburi folosim naluci aproape odioase in jur de 20 de grame si peste 20 de grame. Inca RNR 5 este o naluca discreta fata de o lingura heavy de 25 de grame.
Am prins la sfarsitul lui noiembrie la 2-3 grade si 4 grade in apa cu RNR 5 o stiuca de 5 Kile.
SirJones
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 25th, 2008, 11:53 am

Eu am incercat naluci de genul asta pe Arges, tot in conditii de debit mare si turbiditate pe masura, dar rezultatele au fost modeste.
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Noiembrie 25th, 2008, 12:44 pm

Mda , rezulta ca ultima chestie decenta , si pe care am scapat-o :evil: , m-o lovit la un RNR de 8 cm ( cred ! ) pe apa tulbure , si de buna seama rece :evil:

Sir Jones , iarna la salau pe riu merge dracia asta , adica RNR , sau tot cauciucu ii baza , nu de alta da am vreo trei si ma pot risca :lol: Ai luat ceva cu el iarna ?
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 28th, 2008, 10:25 pm

Va dau cuvantul meu ca la urmatoarea partida pe Arges imi iau la mine numai voblere cu bile si va anunt ce-am facut. :lol: :lol: :lol: De fapt, am asa o presimtire ca as putea sa va anunt de-acum :lol: .
Gerula
Site Admin

Re: Voblere cu bile-rattle

Mesajde adrian frunza pe Martie 19th, 2009, 1:26 pm

ati inghetat topicul?
imi fac singur rattle. uneori fac diferenta ,asta de cand, pe o tulbureala ,am ars in juma de ora 3 salai =17kile ,sa lesini nu alta .sunt o groaza de lighioane care clantane sub apa .in wobler e clar se merge pe varianta agresiva ,parca bate toba ,dar in cauciuc e mult mai discret .nu merge tot timpul ,dar cand merge da dependenta .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 19th, 2009, 1:33 pm

Zi cum faci rattle in silicoane, ca suna interesant ideea.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Martie 19th, 2009, 10:01 pm

Aici se gasesc jig-uri cu rattle,dar poti la fel de bine sa atasezi pe fir inaintea jig-ului cu inele siliconice tubulete rattle ce se gasesc de vanzare sau le poti face si singur cum face Adrian Frunza.
La pescuitul meu ciocnirea plumbilor suplimentari (culisanti pusi de mine pe fir)de margele produc tot un efect rattle ce de multe ori atrage pestele.

Cateodata mai folosesc un tub rattle special (se gasec de vanzare vreo doua tipuri)ce are doi ocheti cu ajutorul carora leg tubul intre leader si linia principala.
Un asemene tub e facut din alama ce are o parte ce se poate desuruba sa poti scoate sau adauga bile,dar altul e facut din plastic acoperit cu o folie metalica chartreuse sau ale culori fluorescente,dar acesta nu se poate desface si il gasesti in mai multe marimi.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Martie 20th, 2009, 11:28 am

Aici n-am prea vazut tuburi rattle de vanzare, de-aia eram curios cum face Adrian.
Gerula
Site Admin

Mesajde blackmamba pe Aprilie 3rd, 2009, 8:20 am

Ca veni vorba de voblere ratlin , in special lipless ,ma bate un gand de niste TN -uri .

Ce parere aveti de ele ? Merita banutul ? Multa lume vad ca le lauda , atat pentru avat cat si pentru salau si chiar somn .

Voi ati dat cu ele , ati prins? Sau ce alte firme recomandati .
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

Mesajde Gerula pe Aprilie 11th, 2009, 6:30 pm

Incearca Rapala RNR
Gerula
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Spinning