Voblere cu bile-rattle

Pescuit cu naluci artificiale

Re: bile

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 2nd, 2008, 10:59 pm

ps

@pikeman las-o dreaq cu bobleru ala, marketing frate marketing lumina stimuli da-o dreaq chiar m-a dat gata zau, aproposs trimite ibanu pe messs bici.
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde dadylures pe Noiembrie 3rd, 2008, 7:30 am

Va salut, si mult respect. V-atzi apropiat foarte mult de devar... nesperat de mult. Am deaface cu baietzi foarte inteligentzi. Asta nu poate de cat sa ma bucure.
Hai sa va spun cum devine problema.
Un microvobler este o piesa destul de micutza incat sa ne dam seama ca nu putem face mare inventzie in interiorul lui...dar... asa cum spunea cineva despre frecventza, trebuie vazut ca nu multe sunt voblerele care la dimensiuni mai mari pot avea aceiasi frecventza ca si un microvobler cu o bataie destul de puternica, de ampla. Asa ca frecventza trebuie pusa in evidentza mai mare pt ca voblerul, care, deja destul de mic, ar devenii mult mai apreciat daca ar devenii ceva mai usor de gasit de catre peste...
Asadar, singurul transmitzator al frecventzei , al bataii, este ansamblul de atasare al ancorei, care, asa cum atzi sesizat in contact cu inelele despicate si cu inelele voblerului, preiau frecventza si o transforma, o materializeaza, in zornait, in zgomot...
Treaba pana aici e cred destul de lamurita...
Mai trebue inca un mic secret... un amplificator de...zgomot, pt ca acesta sa devina mai pregnant...
Nu e vorba de o anume realizare electronica, este ceva foarte simplu, foarte inteligent, dar foarte eficace...
Aici va las posibilitatea de a gasii voi o solutzie...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Noiembrie 3rd, 2008, 7:51 am

Dady,

Cred ca nu mai are rost sa gasim noi ce tu ai gasit (dupa cum mi-ai spus acum 2-3 ani)de catva ani .E bine ca nu ai copiat nimic si ca mintea ta de inginer istet functioneza perfect si te-a ajutat sa inventezi mai multe sau sa imbunatatesti ceva existent deja .Gandestete ca n-ar fi rau sa si brevetezi cate ceva,sa nu-ti fure altii ideile si sa se foloseasca de ele.Aici se fac bani grei cu inventiile.
Felicitari oricum!!!

Jean Scurtu

@pupu,

Cand am fost prima data acasa dupa 8 ani de strainatate am vazut atat in magazinele din Romania cat si din Ungaria mulinete OKUMA.Spre surpriza mea nici nu semanau cu mulinetele OKUMA ce se vand pe piata americana,atat de "primitive " pareau.De la prima privire vedeai ca ceva nu e in regula si am spus la vremea respectiva acest lucru pe rapitori.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde adrignat pe Noiembrie 3rd, 2008, 8:53 am

dadylures scrie:Va salut, si mult respect. V-atzi apropiat foarte mult de devar... nesperat de mult. Am deaface cu baietzi foarte inteligentzi. Asta nu poate de cat sa ma bucure.
Hai sa va spun cum devine problema.
Un microvobler este o piesa destul de micutza incat sa ne dam seama ca nu putem face mare inventzie in interiorul lui...dar... asa cum spunea cineva despre frecventza, trebuie vazut ca nu multe sunt voblerele care la dimensiuni mai mari pot avea aceiasi frecventza ca si un microvobler cu o bataie destul de puternica, de ampla. Asa ca frecventza trebuie pusa in evidentza mai mare pt ca voblerul, care, deja destul de mic, ar devenii mult mai apreciat daca ar devenii ceva mai usor de gasit de catre peste...
Asadar, singurul transmitzator al frecventzei , al bataii, este ansamblul de atasare al ancorei, care, asa cum atzi sesizat in contact cu inelele despicate si cu inelele voblerului, preiau frecventza si o transforma, o materializeaza, in zornait, in zgomot...
Treaba pana aici e cred destul de lamurita...
Mai trebue inca un mic secret... un amplificator de...zgomot, pt ca acesta sa devina mai pregnant...
Nu e vorba de o anume realizare electronica, este ceva foarte simplu, foarte inteligent, dar foarte eficace...
Aici va las posibilitatea de a gasii voi o solutzie...

eventual o cutie de rezonanta? :roll:
adrignat
membru nou

Mesajde ilie pe Noiembrie 3rd, 2008, 10:00 am

@Cociubadalin Mai,tu ai fost entuziasmat de voblerul tau :lol: ,poate daca a-si face si eu un vobler de la a-z a-si putea sa jur ca si zboara :lol: :lol: Din pacate doar le modific pe alea cumparate :lol: :lol: Acuma serios,sunt voblere care au o bataie puternica,am si eu asa ceva,dar tot nu le pot compara cu bilele :text-bump: Posibil sa fie perioade cand tocmai bataia sa fie stimulul necesar declansarii atacului,caz in care bilele sa para scartaitul cretei pe tabla :lol: Dar tot la fel de adevarat ca uneori aceast zgomot sa faca diferenta,vibratia puternica a unui vobler sa nu mai fie de ajuns,un fel de frectie la piciorul de lemn.Totul e sa gasesti combinatia ideala,dar pana la urma nu in asta consta pescuitul,in talentul pescarului de a se adapta la cerintele partenerului de distractie(cat o insemna asta pentru peste)?In orice caz,putine vor fi zilele de pescuit cand ne putem lauda ca orice-i dadeam ,o lua.Astea sunt zilele cand toti suntem profesori :D ,in rest suntem simpli elevi care incearca sa inteleaga o materie cu multe semne de intrebare:pescuitul.Dar si aici putem vorbi de premianti si repetenti,nu?
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 3rd, 2008, 10:13 am

ai dreptate ce spui @ilie, atunci m-am luminat si eu un pik, am incercat si alte voblere fara rattle si nu se auzea nimik, mai aveam voblere de bat asa de rapid dar nu m-am pus sa le testez pe toate ca deh eram la pescuit, si pot afirma cu certitudine ca nu erau inelele despikate ce se lovesc de triple, eram pe o barca gonflabila ce accentua acel zgomot :idea: , dar atunci mi-am deschis ochii si mai bine in legatura cu vibratziile astea atat de mult enigmatice, oricum mie unul mi sa parut interesant, si voi incepe sa studiez acest fenomen si sa fiu mai atent la el.
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde dadylures pe Noiembrie 3rd, 2008, 9:47 pm

Servus Jeane, ai perfecta dreptate, dar foarte multe din voblerele speciale, nu le inprastii...asa ca ma protejez si eu cum pot. Le mai dau cate o momeala sa vad si eu din cand in cand care copiaza...dar nu le spun si de ce...
Infine, Adrignat, a gandit corect... dar mai trebuie si realizat acest sistem... aici e ceva mai dificil....sincere felicitari...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 3rd, 2008, 9:56 pm

interesant, eu nu fac voblere in general sub 7 cm pot spune ca 90% din piesele mele au peste 7 cm deci cred ca in cazul meu este mai ok sa nu ma stresezs si la care vreau sa-i pun bile ii pun bile, chestia cu voblere fara nici o camera de rezonantza si fara nici o bila o voi mai studia si la momantul oportun daca vom fi sanatosi va voi tzine la curent.

salut.
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 3rd, 2008, 9:59 pm

ps
merszi daddy ca mi-ai confirmat ca se poate si fara bile sa sune ca si cu bille ca pentru moment am crezut ca piesa aia ii unikat :think: :think:
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde dadylures pe Noiembrie 4th, 2008, 6:16 am

Gresit, nu cred ca am spus undeva ca voblerele fara bile pot suna la fel ca si cele cu bile. Am spus ca produc un zornait. Zornaitul voblerelor fara bile este cu mult mai eficace de cat al celor cu bile...pt pestii apelor noastre...asa spun eu.
dadylures
trecut prin multe

Mesajde strimerman pe Noiembrie 4th, 2008, 5:33 pm

Cu privire la bile, mare atentie totusi sa nu fie o gaselnita de marketing pentru a prinde pescarii.
Ce am retinut eu din teorie e urmatorul fapt: bilelein mod normal stimuleaza atacul pestilor, pe perioade insa in care pestii sunt apatici...ceea ce e cam cazul Romaniei din ultima vreme... rattlingul acela inhiba atacul pestilor.

Eu nu pot sa zic ca am tras oconcluzie clara, dar in general dau cu voblere fara rattling sau cu un rattling discret.
pentru ca sunt unele voblere de zdranganesc cumplit.
Mai ales unele chinezisme am vazut in piata ...ce sa spun...mandria vanzatorilor.... :lol:
Altele, cum sunt cele Ugly Duckling sunt f. discrete.
strimerman
trecut prin multe

Mesajde dadylures pe Noiembrie 4th, 2008, 7:26 pm

foarte corect...asa e...cred ca ai ales cea mai buna solutzie...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 4th, 2008, 8:08 pm

corect cu dady, dar eu zik totusi sa nu ezitam sa folosim zdranganituri cand este cazul, surprizele sunt sigur ca nu vor inceta sa apara,

aproposss,

a facut cineva urmatorul experiment, cand se hranesc pestii in draci de obicei primavara si nu numai da dea de preferintza cu acelasi vobler acelasi colorit aceiasi bataie dar unu cu bile si unu nu sa vada ce se intampla? :text-feedback: sau sa studieze cineva eficacitatea reala a ratelului dintre noi cei prezentzi aici, chiar m-ar interesa pareri reale incercate sa nu fiu gresit intzeless. :text-feedback: :text-feedback:
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde old_radu pe Noiembrie 4th, 2008, 8:59 pm

@ Daline...

Acuma ,sincer...crezi ca atunci cand manca "in draci",crezi ca mai schimba careva naluca?
Eu unul ...NU !
Oricum,interesant de aflat raspunsul la intrebarea ta .

Fir intins ! tuturor. ;)
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde radu_bug pe Noiembrie 4th, 2008, 11:15 pm

la testele pe care le-am facut eu in cada cu voblerele mele fara bile se aude usor zornaitul frecarii dintre ancore si inelele despicate . vreau sa spun ca parca ar avea o frecventza mai mare si mai discreta zornaitul asta decat un zornait de bile . apoi am facut si voblere cu bile . la cele mai galagioase am folosit , pt bile , o camera mai dura , mai aproape de consistentza sticlei cu o anumita forma , iar pt a obtzine un rattling mai surd am folosit un material mai putin sticlos , mai plastic de alta forma si cateva bile f mici cu diametrul de 2-3 mm. un astfel de vobler rattling surd de 4 cm mi-a adus un clean nu de mult pe prut . apropo - sa stiti ca prutul nostru de o vreme e f. vitreg cu noi , cel putin cu pescarii de spinning :x
radu_bug
membru nou

Mesajde radu_bug pe Noiembrie 5th, 2008, 12:01 am

ar fi posibil ca o fanta , un sant , o gaura pe o anume parte din corpul voblerului, care sa disloce apa, sa produca zornait ?
radu_bug
membru nou

Mesajde dadylures pe Noiembrie 5th, 2008, 6:25 am

Eu sunt unul care atunci cand unbla la peste, si am voblere, le schimb si fac experimente. Intotdeauna am plecat de la apa cu mare castig, de a mai invatza sau a mai testa ceva.
Intradevar, studiile facute sunt de mare durata, se intind pe ani de zile si am niste rezultate, concluzii care mi-au fost greu de crezut chiar si mie.
Nu ma inghesui sa dau cu stiri, dar cei ce sunt interesatzi si vor sa invetze ceva pot sa o puna de experimente... o sa ramana cu gura cascata cand vor concluziona asupra catorva directzii, sa zicem, marime, culoare, bataie, animare...etc
Acum cu voblerul zornaitor care a adus un clean sa stii ca daca o sa mai faci teste o sa ai alta parere. Si cu voblerul manjit cu feromoni s-a prins peste. Ba unii spuneau ca din momentul ce a dat cu feromoni pe el a prins mult mai bine...
Cred ca intr-un studiu trebuie sa intre multe incercari apoi eliminate extremele si concluzia se trage facand asmanarea studiului pe cel putzin 3 ani. Cu cat studiul se intinde pe o perioada mai luga de timp su cat este conpus din mai multe incercari in mai multe sezoane, cu atat e mai credibil rezultatul.
dadylures
trecut prin multe

Mesajde radu_bug pe Noiembrie 5th, 2008, 7:38 am

asta asa e . cind vrei sa testezi un vobler ar trebui sa mergi pe o apa pe care se prinde relativ bine . din cate am vazut eu pe celalalt forum sunt f. putine poze cu capturi din prut . majoritatea pozelor au ca fundal oltul cu multimea lui de baraje sau alte ape precum crisul , somesul , muresul etc . am fost odata in concediu pe la toplitza si am tras dimineatza o fuga pe mures . intr-o ora am luat 2 cleni . pe prut 2,3 cleni prinzi intr-o zi si atunci daca ai bafta . asta e un mare dezavantaj al meu precum si a lui gene si care se mai stiu . pescarii din iasi care se respecta mai mult ca noi se duc si pescuiesc la sute de km departare . asta e . ne descurcam cum putem. :cry:
radu_bug
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 5th, 2008, 10:15 am

radu_bug scrie: cind vrei sa testezi un vobler ar trebui sa mergi pe o apa pe care se prinde relativ bine .

Asta e un mare adevar referitor la orice naluca sau momeala. Nu ai ce concluzii sa tragi cand prinzi cativa pesti intr-o zi. Cand mananca bine, abia atunci iti poti da seama ce merge si ce nu.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 5th, 2008, 10:34 am

Gerula scrie:
radu_bug scrie: cind vrei sa testezi un vobler ar trebui sa mergi pe o apa pe care se prinde relativ bine .

Asta e un mare adevar referitor la orice naluca sau momeala. Nu ai ce concluzii sa tragi cand prinzi cativa pesti intr-o zi. Cand mananca bine, abia atunci iti poti da seama ce merge si ce nu.

bulk-shit :lol: de ce? , poiii, am fost in delta si...manca 2banu in draci, la fiecare lanseu, si zic si io sa testez trusa, intre altele aveam si vro 2 voblere care mergeau cretin , pe o parte si alte cele , am prins in draci la orice am pus inclusiv la alea, ce test e asta? ce concluzie am tras? ma pot duce pe olt sa bag orice vobler si sa ii dau la mufa? nu !!! nu zice nimeni ca sunt 3 pesti in apa , asta iti imaginezi tu dand la cine stie ce coloare su vobler care nu e adecvat pe momentu si ziua aia, io nu numar daca is 2 sau 100 in apa, stiu doar ca sunt si ii caut, daca gasesc la ce vor insamna ca stiu ce fac, daca nu insamna ca scot palaria si ma dau batut, au castigat ei.

daca vrei apa pe care se prinde bine te duci la o crescatorie de pestravi si testezi voblere in draci
Pikeman
trecut prin multe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Spinning