In al doilea rand, o echipare UL ofera senzatii in drill inaccesibile cu o echipare mai grea.
Tavi scrie:Probabil ca in anumite conditii echipamentul UL la salau pe balti nu e o alegere gresita.
In general cred ca echipamentul ML sau chiar M este o alegere mult mai potrivita raportat la greutatea nalucilor si dimensiunea salailor din balti.
Gerula scrie:Tavi scrie:Probabil ca in anumite conditii echipamentul UL la salau pe balti nu e o alegere gresita.
In general cred ca echipamentul ML sau chiar M este o alegere mult mai potrivita raportat la greutatea nalucilor si dimensiunea salailor din balti.
Pe ce te bazezi? Salaii de peste 3 kile sunt foarte rari in baltile de pe la noi, si iti garantez ca, daca stii ce faci, n-ai emotii prea mari cu un peste de 3 kile la UL.
Chestia cu sress-ul drill-ului prelungit mi se pare foarte discutabila, nu vad de ce pestele s-ar simti mai bine daca este luat pe sus de la 2-3-4 m si "pompat" brusc la suprafata (diferenta de presiune).
Chestia cu sress-ul drill-ului prelungit mi se pare foarte discutabila, nu vad de ce pestele s-ar simti mai bine daca este luat pe sus de la 2-3-4 m si "pompat" brusc la suprafata (diferenta de presiune)
Tavi scrie:
Ma bazez pe ce scrie pe un batz ML sau M la greutatea nalucii.Cam acolo se situeaza nalucile cu care se da in general la salau pe lac.
Sau cel putin cu ce dau eu si pescarii cu care am mai povestit sau ce am mai citit si eu.
Din cate stiu si baietii din turneul AVP tot genul asta de echipament il folosesc in sitatia asta
Nu prea am auzit pana acum sa se caute salaul pe lac cu UL, decat in unele situatii, asa cum am mai zis.
Salaii de trei kile sunt rari, nimic de zis , dar pana la un kil-doua sunt mai multi.
Cam pe astea ma bazez.
Gerula scrie:Tavi scrie:
Ma bazez pe ce scrie pe un batz ML sau M la greutatea nalucii.Cam acolo se situeaza nalucile cu care se da in general la salau pe lac.
Sau cel putin cu ce dau eu si pescarii cu care am mai povestit sau ce am mai citit si eu.
Din cate stiu si baietii din turneul AVP tot genul asta de echipament il folosesc in sitatia asta
Nu prea am auzit pana acum sa se caute salaul pe lac cu UL, decat in unele situatii, asa cum am mai zis.
Salaii de trei kile sunt rari, nimic de zis , dar pana la un kil-doua sunt mai multi.
Cam pe astea ma bazez.
Ma Tavi, din cate stiu eu n-ai prea mers la vreun concurs, ca sa vezi ce echipamente se folosesc (corecteaza-ma daca ma insel). Pe lac nu vad utilitatea unui jig mai greu de sapte grame (repet, am zis lac, nu baraje pescuite chiar in porti) , asa ca pica aia cu puterea de aruncare, cam orice UL (chiar si alea rated pana la 5.25 g) arunca lejer 7.
La faza cu acumularea acidului lactic nu pot decat sa ma amuz, stii ce e febra musculara?
Dumitre, vezi tu pestele asta? Nu e impins in camera, asa e el, mare. L-am scos la UL, si crede-ma pe cuvant ca fitofagul trage, kil pe kil, de vreo 3 ori mai tare ca salaul.
Tavi scrie:2. Senzatii in drill
- total dezacord, chinui inutil pestii
Gerula scrie:E senzationala asta cu chinuitul pestelui. Deci repet intrebarea: de unde reiese ca un drill mai lung este mai traumatizant pentru peste decat "smulgerea" de la cativa metri adancime si scosul taras?
![]()
A, iar la chestia cu arunci nu lansezi, daca te nimeresti vreodata pe la Bucuresti iti fac o demonstratie de lanzat cu jig de 7 grame plus naluca cu bat de 1/32 - 3/16 care nu e underrated. Abia aici e din poignet![]()
P.S. La schimb, vreau sa vad si eu prezentarea aia pe care o faci tu cu M, nu cu Ex H![]()
![]()
cu jig de 1/8 de pilda
. Aici puteam sa ti-l pun pe ala cu blonde moment, dar am zis sa iert odata
.
tuturor celor care ti-au spus pe topicul asta ca nu ai ce cauta cu UL la salau, nu doar mie.Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator