Textil la clean: etern si fascinant ca Romania

Pescuit cu naluci artificiale

Re: Textil la clean: etern si fascinant ca Romania

Mesajde Gerula pe Februarie 13th, 2009, 12:08 pm

A masurat cineva in laborator diametrul la Yo-Zuri Hybrid? Rezistenta e intr-adevar exceptionala, dar diametrul dat de producator mi se pare clar subevaluat.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde adrian frunza pe Februarie 13th, 2009, 12:36 pm

daca tot ati ajuns la leadere de fluorocarbon ,recomandati-mi alte firme afara de seaguar cu performante asemanatoare .asta vara am folosit invizix de 15 lb ,acum am comandat invizix si abrazix de 15 ,20 ,25 lb. inca am probleme cu scoica si cu stiuca .momentan folosesc un waterqueen de 0.40 e bunisor .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Musti pe Februarie 13th, 2009, 1:03 pm

Musti scrie:Fireline 4lb e insa clar subevalutat la cele 1,8kg ale lui. Pe asta am avut rabdarea sa-l masur in laborator, la cererea unui coleg de forum, si rezista pana pe la 3,4-3,5kgf, daca imi aduc bine aminte. Nu stiu cum e cel de 8lb. Cel de 10lb, pe care l-am putut vedea, deja nu mi se pare o afacere.

Nea Jean, cred ca am comis o oarecare greseala in exprimare si ceea ce am scris mai sus se poate intelege gresit. Reformulez:

Fireline 4lb e insa clar subevalutat la cele 1,8kg ale lui. Pe asta (Fireline) am avut rabdarea sa-l masor in laborator, la cererea unui coleg de forum, si rezista pana pe la 3,4-3,5kgf, daca imi aduc bine aminte. Nu stiu cum e PE-ul de 8lb. PE-ul de 10lb, pe care l-am putut vedea, deja nu mi se pare o afacere.
Musti
trecut prin multe

Mesajde ilie pe Februarie 13th, 2009, 2:23 pm

http://www.youtube.com/watch?v=k6TPvADF-L8
Firul care il folosesc de obicei este un Sufix Super Braid,destul de bun zic eu.Nu am prea inteles de care folosesti tu Musti si de cat.In filmulet se poate vedea Jointed-ul de7cm.Recunosc ca nu mi-am pus in cap sa dau exclusiv la clean,zona mai are si stiuca in dotare :lol: :lol: De fapt aproape niciodata nu ma fixez pe un anumit tip de peste(exceptie face avatul pe baraj),incerc sa folosesc voblere la care am prins mai tot genul de rapitori cu ele.
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde Musti pe Februarie 13th, 2009, 2:39 pm

Gerula scrie:A masurat cineva in laborator diametrul la Yo-Zuri Hybrid? Rezistenta e intr-adevar exceptionala, dar diametrul dat de producator mi se pare clar subevaluat.

Mi-am golit ieri portbagajul, asa ca firele imi sunt acasa. Luni iti masor cu precizie de +/- 0,35 microni, daca vrei, un Yo-zuri 4lb (0.235mm dat de producator), ca numai grosimea asta o folosesc.
Musti
trecut prin multe

Mesajde Musti pe Februarie 13th, 2009, 3:15 pm

ilie scrie:Nu am prea inteles de care folosesti tu Musti si de cat.

Pt. clean/avat prefer Sunline Super PE 6lb alb si verde. Mai am pe mulinete Power Pro de 5lb, de 8lb si 10lb galben si Spiderwire Stealth 6lb galben. Am mai folosit Fireline 4lb Smoke si 4lb Crystal. La stiuca am un Power Pro 15lb verde si un Tufline 15lb galben pt. linguri, voblere, etc.. Folosesc un Cabela's Ripcord SI 50lb galben pt. jerkbaits.
Lederele folosite sunt Seaguar InvizX 6lb si Yo-zuri Hybrid 4lb. Rarisim mai pun un Stroft ABR 0.18mm, cand sunt in pana de celelalte. La stiuca pun struna de titan multifilar Finn-tastic 12".
Cam asa arata momentul...
Musti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 13th, 2009, 5:24 pm

La pescuitul in ape statatoare fara agataturi majore (copaci scufiundati etc) eu am renuntat sa mai testez alt fir de cand cu fitofagul ala de 10 kile. Daca Fireline 4Lbs a fost suficient pentru pestele ala, e clar ca-i suficient pentru 99.99% dintre pestii care mi-ar putea iesi in cale pe baltile din Romania.
Gerula
Site Admin

Mesajde ilie pe Februarie 13th, 2009, 5:53 pm

Musti scrie:
ilie scrie:Nu am prea inteles de care folosesti tu Musti si de cat.

Pt. clean/avat prefer Sunline Super PE 6lb alb si verde. Mai am pe mulinete Power Pro de 5lb, de 8lb si 10lb galben si Spiderwire Stealth 6lb galben. Am mai folosit Fireline 4lb Smoke si 4lb Crystal. La stiuca am un Power Pro 15lb verde si un Tufline 15lb galben pt. linguri, voblere, etc.. Folosesc un Cabela's Ripcord SI 50lb galben pt. jerkbaits.
Lederele folosite sunt Seaguar InvizX 6lb si Yo-zuri Hybrid 4lb. Rarisim mai pun un Stroft ABR 0.18mm, cand sunt in pana de celelalte. La stiuca pun struna de titan multifilar Finn-tastic 12".
Cam asa arata momentul...

Sunline Super PE de 6lb.ai apucat sa-l testezi cu avati de 4-5kg?Cred ca asta e firul nr.one ptr.tine,chiar daca ai si folosesti mai multe marci,nu?Mersi ;)
ilie
trecut prin multe

Mesajde Musti pe Februarie 13th, 2009, 7:42 pm

Gerula scrie:La pescuitul in ape statatoare fara agataturi majore (copaci scufiundati etc) eu am renuntat sa mai testez alt fir de cand cu fitofagul ala de 10 kile. Daca Fireline 4Lbs a fost suficient pentru pestele ala, e clar ca-i suficient pentru 99.99% dintre pestii care mi-ar putea iesi in cale pe baltile din Romania.

Si eu am fost incantat de Fireline 4lb Smoke. Nu si de Crystal. Am pecuit cu el cativa ani, la recomandarea lui Nea Jean. Numai ca, luandu-mi mai multe role, m-am trezit ca atunci cand mi s-a copt ala de pe mulineta, la fel erau si cele de pe rolele neincepute. Aflat in pana, mi-am luat rapid un PE 6lb si am constatat ceea ce am scris mai sus. Pe scurt, a ramas firul de baza. Ulterior am vrut sa-mi iau si mai gros, dar ala nu mai arata la fel cu cel de 6lb. Am senzatia ca e la fel ca la Fireline. Cel mai subtire din serie, 4lb-ul, e si cel mai fain. Pe masura ce creste in diametru apar alte optiuni mai bune, cum e Power Pro au Spiderwire, de exemplu. Acuma tocmai urmeaza sa primesc inca o rola de Fireline 4lb adusa de curand din Canada de catre un prieten. Ii mai dau o sansa, ca si mie mi-a placut mult firul ala. Sunt curios daca se adevereste ca e Made in China. Se pare ca si piata americana a inceput sa primeasca aceleasi produse Berkley pe care le are si Arrow: Fireline marcat in mm si kg. Pe celalalt forum imi spunea cineva din State (nu tin minte exact de unde anume) ca mai nou numai din ala gaseste la marile magazine de pescuit. Era extrem de nemultumit de calitatea lui si mai ales de faptul ca nu respecta deloc grosimea declarata. In trei zile voi avea confirmarea.
Musti
trecut prin multe

Mesajde Musti pe Februarie 13th, 2009, 7:47 pm

ilie scrie:
Musti scrie:Sunline Super PE de 6lb.ai apucat sa-l testezi cu avati de 4-5kg?Cred ca asta e firul nr.one ptr.tine,chiar daca ai si folosesti mai multe marci,nu?Mersi ;)

Nu, de cand am PE-ul nu am luat avat mai mare de 3kg.
Sentimental, firul de suflet e Fireline 4lb care mi-a adus foarte multe satisfactii. Acuma, avand in vedere si accidentul cu Fireline, Super PE 6lb i-a luat fata. Si cred ca si daca m-as intoarce la Fireline din motive de rezistenta superioara, la microvoblere tot PE as folosi. E mai subtire si mai moale.
Ultima oară modificat de Musti pe Februarie 13th, 2009, 7:51 pm, modificat 1 dată în total.
Musti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 13th, 2009, 7:47 pm

Eu nu vorbesc de Crystal, care e alta mancare de peste, ci de Fireline "normal" culoarea smoke, si in special culoarea galbena. Ala galben cel putin e pentru al treilea an pe mulineta, are cel putin 50 de partide daca nu mai mult, si se comporta in continuare binisor. Din cand in cand i-am mai taiat primii 2-3 metri. Nici macar nu l-am intors.
Gerula
Site Admin

Mesajde Musti pe Februarie 13th, 2009, 7:57 pm

Gerula scrie:Eu nu vorbesc de Crystal, care e alta mancare de peste, ci de Fireline "normal" culoarea smoke, si in special culoarea galbena. Ala galben cel putin e pentru al treilea an pe mulineta, are cel putin 50 de partide daca nu mai mult, si se comporta in continuare binisor. Din cand in cand i-am mai taiat primii 2-3 metri. Nici macar nu l-am intors.

Nici eu nu vorbesc de Crystal. Am spus ca-mi place Smoke, nu si Crystal (pe care l-am incercat un sezon si la sfarsitul lui se rupea in draci).
Si eu am pescuit cu o prima serie de Fireline vreo doi ani pe putin. Cand, totusi, l-am schimbat, ca era extrem de scamosat, am dat peste lotul de care iti spuneam. Si nu sunt singurul care a patit acelasi lucru. Sper ca asta care vine acuma sa nu fie si el atins de filoxera Fireline-ului :lol: .
Musti
trecut prin multe

Mesajde ilie pe Februarie 13th, 2009, 8:01 pm

Gerula scrie:Eu nu vorbesc de Crystal, care e alta mancare de peste, ci de Fireline "normal" culoarea smoke, si in special culoarea galbena. Ala galben cel putin e pentru al treilea an pe mulineta, are cel putin 50 de partide daca nu mai mult, si se comporta in continuare binisor. Din cand in cand i-am mai taiat primii 2-3 metri. Nici macar nu l-am intors.

Alo,dl G :D mai iesi la un peste,pai daca faci 50 partide in trei ani..zau asa :think: Poi eu fac nr. ala pe an :lol: :lol: Iar firul neaparat nou in fiece an,oi fi eu mai nebun :lol: Ca sa intaresc ce-am zis :teasing-tease: azi din plictiseala mi-am luat un Salmo Thrill,desi a fost un fiasco total data trecuta :lol:
Musti, mersi mult,poate voi incerca firul ala la vara cand ma voi lupta cu "bunicii"avatilor,sper eu,intr-un an la fel de bun ca cel trecut :lol:
ilie
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 13th, 2009, 8:14 pm

Mr Ilie, daca as merge pe logica ta, te-as lua la misto ca faci 3 ani cu o singura mulineta si un singur tambur :lol: :lol: :lol: .

Realitatea e ca folosesc in mod constant cam 4 mulinete din "arsenal", iar cele doua SS 700 sunt in topul utilizarilor. Oricum, poate nu relizezi ca trei ani au doar 156 de week-enduri :lol: :lol: :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde ilie pe Februarie 13th, 2009, 8:18 pm

Poate nu realizezi ca saptamana are inca 5 zile fara week-end.Dupa logica mea am pescuit cativa ani doar cu o mulineta cu doo tambururi si o lanseta ,si daca vrei te tin pana dimineata in poze si filmulete. :lol: :lol:Asta nu ca a-si avea ceva cu cei care au mai multe,mie nu-mi trebe. ;)
ilie
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 13th, 2009, 9:56 pm

O sa va spun ceva ce poate nu o sa credeti,am un fir FIRELINE SMOKE 4LB. pe o mulineta cu care pescuiesc de peste 5 ani .Am intors doar odata firul si e la fel de bun in continuare.

@Musti

Multumesc de c e mi-ai spus ,banuiam eu ca e mai slab PE 6LB.,decat FIRELINE 4LB.,dar in acelas timp ma bucur sa aflu ca PE 6LB. e mai subtire decat FIRELINE 4LB.,mare avantaj la aruncari lungi cu naluci usoare.

Ma surprinde faptul ca spui ca FIRELINE SMOKE imbatraneste,deoarece cel cu care pescuiesc eu nu a dat niciodata semne de imbatranire.Poate nu e original cel folosit de tine,dar cine stie.Cel trimis de mine si cumparat de tine de la DADY a dat aceleasi semne de imbatranire???Eu in continuare pescuiesc cu acelas FIRELINE SMOKE 4LB. ,role fara etichete ce eu le iau relativ ieftin de la o sursa ce are legaturi cu BERKLEY si pescuind cu ele de peste 10 ani nu am avut niciodata probleme.

Referitor la FIRELINE 6LB.,eu prefer SPIDERWIRE STEALTH 6lb.,iar in loc de FIRELINE 8lb. prefer POWER PRO 8LB.(ca e mai tare),iar in loc de POWER PRO 8LB. prefer SPIDERWIRE ULTRACAST GREEN ,ca e mai tare si mai subtire ca POWER PRO 8LB.si in plus cu aceeasi greutate arunci la aceeasi distanta ca si cu SPIDERWIRE STEALTH!!!!

Fir intins,

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 13th, 2009, 11:58 pm

Am vrut sa spun ca arunci cu SPIDERWIRE ULTRACAST de 10lb. la fel de lung ca si cu SPIDERWIRE STEALTH de 6lb.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Jedi pe Februarie 14th, 2009, 2:03 am

Jean Scurtu scrie:Am vrut sa spun ca arunci cu SPIDERWIRE ULTRACAST de 10lb. la fel de lung ca si cu SPIDERWIRE STEALTH de 6lb.

Jean Scurtu
Cum e Ultracast-ul nea Jean ? Neted si neabraziv? Curge bine prin inele?.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Musti pe Februarie 14th, 2009, 2:23 am

Jean Scurtu scrie:@Musti
Ma surprinde faptul ca spui ca FIRELINE SMOKE imbatraneste,deoarece cel cu care pescuiesc eu nu a dat niciodata semne de imbatranire.Poate nu e original cel folosit de tine,dar cine stie.Cel trimis de mine si cumparat de tine de la DADY a dat aceleasi semne de imbatranire???Eu in continuare pescuiesc cu acelas FIRELINE SMOKE 4LB. ,role fara etichete ce eu le iau relativ ieftin de la o sursa ce are legaturi cu BERKLEY si pescuind cu ele de peste 10 ani nu am avut niciodata probleme.

Da, din pacate e vorba despre cel luat de la Dady. Cu cel luat acum cativa ani de la dvs. nu am avut probleme. L-am schimbat cand se scamosase prea tare. In 2-3 zile primesc o noua rola adusa din Canada de un prieten. Voi vedea ce si cum.
Musti
trecut prin multe

Mesajde ilie pe Februarie 14th, 2009, 4:49 am

Oare se gaseste Spiderwire Ultracast si la noi ?Stiti vreun mag.pe net cu asa ceva? :think:
ilie
trecut prin multe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Spinning