Gerula scrie:E foarte important, cand lansezi voblere mici, ca batul sa fie cat mai elastic. Cun un UL ex-fast o sa arunci mai putin un vobler f usor, decat cu un bat moderat din aceeasi clasa de putere.
crede-ma ca e incercata treaba cu naluci de pana la 25gr... de exemplu am ajuns si pe olt unde am incercat avatul cu lingurie salcie grele,
am una care are 22-24gr si cu 3,6m aruncam mai putin decat cu germina de 1,80

(
aceasi mulineta si acelasi fir... nu am facut 2-3 lanseuri ci cate 30-40 cu fiecare...

firul e un 0,16 mono..de match , mulineta cu tabmur de 2000 daiwa
diferenta nu era foarte mare cam 5-10 metri daca fortam batul de match

) si tot nu aruncam pana unde dadeam cu germina...de aceea vreau sa-i schimb inelele ...
inelul de fuga la match (cel de langa mulineta) are cam 10-12mm diametru... si varful 1,5-2mm picior lung ... se aude in lanseu frecarea firului de inele,
iar la germina pleaca undeva la 30-40si se termina in 4 nu se aude absolut nimic, si fortata lanseta la maxim sa-i zicem stilul de lansat smucit unde distanta de lansare creste considerabil nu se auzea ....
dc vreau sa ma incapatanez sa-i pun inele? batul se incarca corect la lansare atat cu 3gr cat si cu 24gr... (stiu ce zic) greutate acceptabila:) si comoditatea ca m-am obisnuit cu el stiu cam in ce dau cu voblerele, cand doar "pupa" pestii vobleru s.a.
am luat 2 seturi de inele de la arow, pt probe unele match cu picior foarte lunng are cam 5cm

si altele normale ...
o sa incep cu cele normale in numar de 9 inele sa-i fac o incarcare statica sa vad ce si cum, daca imi convine le trag repede un matisaj si fug cu bota be balta, sa vad ce si cum

daca nu-mi convine cu nici un set promit sa rup lanseta pe genunghi

)
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.