Textil la clean: etern si fascinant ca Romania

Pescuit cu naluci artificiale

Re: Textil la clean: etern si fascinant ca Romania

Mesajde fanelul pe Aprilie 24th, 2009, 10:36 pm

Caut un textil subtire pt clean.
Am gasit azi la Gipo, Duca Fireline Gri si chiar ii reduceau pretul cu 10RON, deh, criza.
Pt d-l. Scurtu: pe rola scria ceva de genul FIRELINE 4lb/10lb. Intrebarea este daca era chiar firul pe care il laudati in alte posturi?
Mai scria ceva si despre o grosime aproximativa 0,078 parca sau ceva de genul asta, oricum sub 0,10mm.
Daca aveti informatii si despre alte fire cam de acest gen va rog....
Daca d-l Scurtu imi spune ca acesta e firul care a dat satisfactii, ma si reped sa-l cumpar.
Am scris mai sus experienta personala cu firul textil, la clean, pe Neajlov si imi pare varianta optima intre voblere pierdute, atacuri, capturi.
Va multumesc anticipat.
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Aprilie 25th, 2009, 12:27 am

Cat costa dupa reducere? Nu prea are cum sa scrie ce zici tu, rezistenta firului e una singura.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde fanelul pe Aprilie 25th, 2009, 9:51 am

Redus este 89 ron si asa scria pe o eticheta cu cod e bare. Mia mult, eticheta era pusa chiar pe specificatiile originale ale producatorului iar vanzatorii..... ridica din umeri.
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Aprilie 25th, 2009, 8:08 pm

fanelul scrie:Caut un textil subtire pt clean.
Am gasit azi la Gipo, Duca Fireline Gri si chiar ii reduceau pretul cu 10RON, deh, criza.
Pt d-l. Scurtu: pe rola scria ceva de genul FIRELINE 4lb/10lb. Intrebarea este daca era chiar firul pe care il laudati in alte posturi?
Mai scria ceva si despre o grosime aproximativa 0,078 parca sau ceva de genul asta, oricum sub 0,10mm.
Daca aveti informatii si despre alte fire cam de acest gen va rog....
Daca d-l Scurtu imi spune ca acesta e firul care a dat satisfactii, ma si reped sa-l cumpar.
Am scris mai sus experienta personala cu firul textil, la clean, pe Neajlov si imi pare varianta optima intre voblere pierdute, atacuri, capturi.
Va multumesc anticipat.

Fanel,

Ca si marca e aceeasi cred ,doar ca aici ii spune FIRELINE SMOKE,dar ce ma intriga e ca tu spui ca scrie pe rola scrie 4lb/1llb.,ceea ce poate sa insemne ca e de fapt de rezistenta 10lb. cu diametru asemanator unui mono de 4lb.,deci nu e firul cu care pescuiesc eu de peste 10ani.

Fir textil f. bun e AVANTI SEABASS de 10lb. ,ce insa are diametrul masurat de 0,117mm.,sau DAIWA TD SENSOR de 4lb.,sau 8lb.,dar din pascate eu nu am gasit inca de unde sa il cumpar.De fapt cred ca l-as putea cumpara din AUSTRALIA (sunt fire japoneze) insa ma costa in jur de $75 o rola de cca. 100m.,pe cand aici FIRELINE SMOKE 4LB.il cumpar cu $10 si cel putin mie de-alungul anilor mi-a dovedit calitatea lui.

Daca vrei sa sti ceva real despre fire si rezistenta lor(nu ce scrie pe rolele din Romania) uita-te in acest site australian,unde autorul a testat mai multe fire ca rezistenta si diametre si iti poti face si o imagine reala despre aceste fire :

http://www.pcwi.com.au/fishing/linetesting.htm

Vei putea observa aici ca FIRELINE 4LB. are diametrul de 0,113mm.(deci nicidecum 0,78mm. cum e dat diametrul in Romania) ,iar AVANTI SEABASS 10LB. are diametrul masurat de 0,117mm.

Cel care a facut aceste teste(Paulus) deoarece firele textile nu sunt perfet rotunde,a facut doua masuratori pt. diametru ,diametrul firului normal cum e el pe rola si altul dupa rasucirea firului.A adunat cele doua valori si a impartit la doi afaland astfel mult mai aproape de adevar diametrul firului respectiv.

Fir intins,

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Aprilie 26th, 2009, 12:25 pm

Aia de la Gipo sunt de o ignoranta induiosatoare cand vine vorba despre produsele pe care le vand. Cel mai bun lucru pe care-l putea face Fanelul era sa-i puna sa caute o rola pe care eticheta romaneasca nu era lipita taman peste specificatiile producatorului.
Gerula
Site Admin

Mesajde fanelul pe Aprilie 26th, 2009, 6:02 pm

Hai ca ma opresc luni pe acolo si imi notez sau poate stecor o poza la rola respectiva.
O sa intru mai intai la mimteam unde au cu siguranta Fireline gri 0,04mm si compar notarile.
Will keep U posted.
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde fanelul pe Aprilie 26th, 2009, 6:37 pm

Tot "sapand" pe net am descoperit alta chestie curioasa. Uitati-va
aici : http://www.totalfishing.ro/berkley-fire ... -1581.html
si aici: http://www.mimteam.ro/index.php?page=9& ... name&mar=4
Adeca acelasi fir Fireline Gri de 0,10mm are rezistente diferite.
D-l Scurtu, o mana de ajutor?
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Aprilie 26th, 2009, 9:01 pm

Fanel,

Considera reale diametrele si rezistenta firelor cea data de australian in urma verificarilor facute de el ,ca el nu are interes sa denatureze ceva el nereprezentand nici o firma.
Cred ca firul FIRELINE din primul site romanesc dat de tine e de cel putin 6lb., ,nu 4lb.
Daca la acelas diametru la FIRELINE in magazinele romanesti sunt date rezistente diferite,normal ca ceva nu e in regula.

Dar nu te mira ,eu am cumparat acum cativa ani din ANGLIA platind peste $30 pe o rola de 100m. un fir tetil CLIMAX facut in Germania de firma OCKERT si l-am cumparat deoarece dupa reclama era cel mai subtire fir textil ce-l gasisem ,adica avea 0,06mm. diametru si rezistenta 8,7kg.,deci cum nu se poate mai bine.
Surpriza a fost cand am primit firul ,fir bun de altfel,sa constat ochiometric ca diametrul lui e mult mai mare ca FIRELINE 4LB.,cam ca FIRELINE 8lb.,iar ca rezistenta era mai slab ca FIRELINE 6LB.
Nu ma asteptam de la nemti la asa surprize,asa ca de la romani nu ma mai poate mira nimic.Un fir cu diametrul de 0,06mm. aproape ca nu il vezi nu ca firul CLIMAX cumparat de mine ce fata de 0,06mm. era franghie!!!

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde fanelul pe Aprilie 27th, 2009, 5:49 pm

Nu mai aveau firul acela la Gipo. In schimb am remarcat pe rola de 8lb notat atat 0,18mm cat si 0,007'. Adeca fir textil de 0,18 trage 3,6kg. Nu mai inteleg nimic.
Mai sap si mai vad ce si cum. Cred ca unii dau grosimea fara unitati de masura si de aici confuziile.
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Aprilie 29th, 2009, 4:54 pm

Nu te mai uita la diametru ,cumpara FIRELINE SMOKE(fumuriu) ce pe rola are inscriptionata rezistenta de 4lb.(1,8kg.) ca acel fir e cel mai subtire FIRELINE SMOKE(CRYSTAL e si mai subtire cu rezistenta 1-2lb,dar personal nu ti-l recomand fiind la aceeasi rezistenta mai slab ca cel SMOKE).

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde mayer_maryus pe Aprilie 30th, 2009, 10:18 am

fanel nu mai intelegi nimic, pt ca si eu m-am uitat la gipo de curiozitate dupa fireline smoke, si am constat ca sant 2 tipuri :D

1- scrie pe el 8lb parca cel mai subtire care il aveau , ca specificatii in stanga sus al cutiei ceva de genul termo fusioned bla bla bla
2- ceva de genul 0,06 -4,6kg si tot in aceasi partea cutiei dynema fusioned... bla bla bla eu acum as dori o poza clara fratilor cum trebuie sa arate cutia aia :))
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde ShokTu pe Aprilie 30th, 2009, 3:30 pm

M'am cam saturat de fire textile smecherii chestii trestii, gata!, prea multa informatie, ma las de sportul asta si ma apuc de pescuit :D
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde fanelul pe Aprilie 30th, 2009, 4:13 pm

Am umblat si azi in 5 magazine de profil cel mai subtire textil a fost Fireline Crystal de 0,06mm dar mai astept...
Vorba lui Shoktu, vine week-end-ul, mergem la peste!
Raman la sarmele mele.
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Jedi pe Mai 1st, 2009, 2:40 am

http://www.spiderwire.com/prod.php?k=12 ... ID......Am vazut asta in magazin. E perfect neted,nu ai crede ca-i impletit.Pret mai mic decit concurentii....14 Cad ...dar 110 iarzi..
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Mai 3rd, 2009, 9:38 am

Fanelul, mergi la Aquamania si ezi daca mai au baietii fireline de 4 lbs.
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Mai 4th, 2009, 12:15 pm

mai oameni buni eu am ajuns la o concluzie , nu trebuie sa tineti cont de ea,dar asta e parerea mea...

textil destul de gros nu "fitze" 014-15 da de-l gaseste dracii aia mari .....

dar in une cazuri se schimba radical treaba cu un fluoro, asta mi s-a intamplat o singra data.. dar a dovedit ca
atunci cand este fotooooot e mai bine sa-i dai cu fluoro...

PS vorbesc doar de rauri, nu am experienta deloc pe lacuri...
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde ShokTu pe Mai 4th, 2009, 12:27 pm

mayer_maryus scrie:mai oameni buni eu am ajuns la o concluzie , nu trebuie sa tineti cont de ea,dar asta e parerea mea...

textil destul de gros nu "fitze" 014-15 da de-l gaseste dracii aia mari .....

dar in une cazuri se schimba radical treaba cu un fluoro, asta mi s-a intamplat o singra data.. dar a dovedit ca
atunci cand este fotooooot e mai bine sa-i dai cu fluoro...

PS vorbesc doar de rauri, nu am experienta deloc pe lacuri...

Dupa 2 zile de gherla cu textil schimbarea pe mono a fost mai mult decat binevenita, cand mananca mananca si la bucatica de rahat cand este mofturos si apatic se schimba treburile :), eu m'am cam lecuit cu textilul prea multe rateuri prea multe momente cand trebuia sa pun inaintas etc.... mono la clean e Sfant :) a venit vara daca se mai agata un vobler una alta sar in apa si recuperez atata ete ma dau la fly fishing :D merg azi sa imi iau scule si spre seara sper sa ies la oleaca de cast :D

Fire in drill va urez si nu va enervati cand dati gherla e aproape sigur vina voastra/noastra :D
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde taicanoe pe Mai 4th, 2009, 2:57 pm

fanelul scrie:Am umblat si azi in 5 magazine de profil cel mai subtire textil a fost Fireline Crystal de 0,06mm dar mai astept...
Raman la sarmele mele.

fugi ca dracu de tamaie de fireline crystal ... e muuult mai prost decat smoke
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde mayer_maryus pe Mai 4th, 2009, 4:34 pm

taicanoe scrie:
fanelul scrie:Am umblat si azi in 5 magazine de profil cel mai subtire textil a fost Fireline Crystal de 0,06mm dar mai astept...
Raman la sarmele mele.

fugi ca dracu de tamaie de fireline crystal ... e muuult mai prost decat smoke

mai rau =)) cand te gandesti ca si eu era sa-mi iau teapa cu el.....

traiasca forumu'''

PS:daca toata lumea lauda smoke de 4lbs , dc nu-ti iei dala?
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Mai 4th, 2009, 6:56 pm

Probabil pt. ca nu-l gaseste ,ca si aici nu-l gasesti in magazinele de pescuit decat f. rar de aceea trebuie sa-l comanzi la Cabela's,sau Basss Pro.
Ca nu prinzi clean cu FIRELINE SMOKE 4LB., nu e cleanul de vina ci pescarul ce nu stie ce sa faca si ca un leader fluorocarbon il poate ajuta f. mult.
Cel putin asta e parerea mea daca pescuiesti intr-un loc unde este clean,ca unde nu este nici Dumnezeu nu te poate ajuta sa prinzi.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Spinning