Musti scrie:Tavi scrie:Musti scrie: De aia am nevoie de cel mai "universal" bat cu putinta si de o mulineta si un fir capabile sa duca si Slider-ul, dar sa se poata cobori si la un vobler de 2-3g. Ori aceasta ambivalenta mi-o asigura doar un fir textil extrem de subtire. Mono-ul isi face bine treaba doar in plaja de care vorbeai, a voblerelor de 2-4 cm.
Acel bat ar fi...?
Revenind la fir. Ai avut rateuri la clean pescuind cu textil? Adica mai concret, atacuri ratate sau eliberari in drill?
Inca o intrebare: pui lider?
La bete batalia se da intre Lamiglas G1000 7'6" 1/8-5/8oz custom Cristi Ene (un maner mai scurt, inele Alconite cu top SIC) si All Star Titanium Inshore 6'9" 1/16-1oz. Lamiglas-ul are o rezerva de putere mai mare, e mai musculos. All Star-ul e bestial la aruncarea nalucilor usoare, dar se descurca si cu Slider-ul de 17gr. Asta e si campionul la distanta de aruncare cu voblere medii. Cred ca il avantajeaza elasticitatea superiaora a unui bat dintr-o bucata, dar mai ales inelele, care pe All Star sunt relativ mari, foarte usoare si mai putine decat varianta Concept. Nu stiu ce inele sunt, pt. ca sigur nu sunt Fuji. Aleg Lamiglas-ul daca merg pe zone cu curenti mai puternici, unde All Star-ul are tendinta sa se incarce prea mult cu voblere mari. In rest prefer All Star-ul.
De ratat nu tin minte vreun rateu al Lamiglas-ului. Inteapa tot. Singur. Eu il tin doar de celalalt capat

. Cu All Star-ul am avut mai degraba cateva contre date aiurea la vreo frunza sau vreo piatra. Senzitivitatea foarte mare a Titanium-ului, facandu-ma sa iau drept peste orice atingere. Intre timp m-am obisnuit. Nici unul dintre betele astea nu tin minte sa fi scapat vreu peste in drill. Din contra, actiunea blanda, moderate-fast (in ciuda faptului ca All Star zice ca ar fi fast), sufoca rapid vreun clean prea energic.
Prin contrast, Avid-ul ML 6'6" 1/8-3/8oz e mult mai "rau". Cu ala da, am dat rateuri atat pe atac, cat si pe drill, atunci cand l-am incercat la clean. Eu zic ca ramane doar un bat de jig.
Deci cam cum banuiam
Din alte postari ale tale puteam sa pun pariu ca unul din bete e Lamiglasul G1000 dar nu am exclus nici Titanium. Iata ca dai cu amandoua.
Am pus mai demult mana pe un All Star mai lung ca al tau, nu mai stiu daca era Titanium sau nu, dar mi-a placut feelingul.
De Lamiglas ce sa mai zic, avem aceeasi parere despre acel blanc - super, parca tu ziceai ca daca ar fi sa ramai cu o singura lanseta (de spin

) ala e.
Cu liderul ramane cum ai stabilit, eram convins ca pui unu relativ gros.
Am mai auzit pana acum numa de bine de Super PE de 6, acu musai sa-mi iau si io o rola.

Numa sa ma hotarasc la culoare.
Desi asa la modul general sunt adeptul pescuitului cu mono la clean, nu am ce sa obiectez la ce ai expus aici. Combinatia de textil subtire, lider de fc si bat mod fast are avantaje certe in conditiile in care dai.
Despre naluci mari la clean mare, clenii seriosi (intre 800g. si ...

) prinsi de mine si de prietenii cu care am mai pescuit au intrat la naluci > 5cm. Unele ai jura ca nu-s de clean, apropo de sliderele tale.
Multi si marunti - micro voblere sau rotative, UL si mono.
Rateuri am avut si eu cu un St Croix ... Premier ML. Tot la jiguri a ajuns. Dar si acolo, parca tot Lamiglasul...