Texas vs Carolina vs "carligul in corpul shadului obisnuit"

Pescuit cu naluci artificiale

Texas vs Carolina vs "carligul in corpul shadului obisnuit"

Mesajde Gerula pe Februarie 3rd, 2010, 12:30 pm

Ce tehnica folositi in locurile cu agataturi? :D Pe mine comoditatea m-a invatat ca, daca infigi cu dibacie carligul unui jig obisnuit in corpul unui shad obisnuit, lasand varful sub suprafata, te descurci aproape la fel de bine ca si cu monturile specializate. Dezavantajul ar fi ca trebuie folosite carlige relativ mici pe shaduri/worms destul de durdulii.

De asemenea, ce bullets folositi la monturile "clasice"?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Texas vs Carolina vs "carligul in corpul shadului obisnuit"

Mesajde BygDaddy pe Februarie 3rd, 2010, 12:39 pm

am cochetat si eu pur teoretic cu texas/carolina dar inca nu am folosit pe apa.deci puteti detalia despre monturile astea 2 :think:
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde adrian frunza pe Februarie 3rd, 2010, 1:02 pm

nu dau cu carolina .
dau cu texas cand mananca bine .la salau mofturos merg pe montura dibace .cand am folosit prima data texas am zis ca am descoperit america ,are limitele ei .daca nu ai bat ca lumea la texas ,ratezi ..
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde BygDaddy pe Februarie 3rd, 2010, 1:05 pm

ce inseamna bat ca lumea? am un avid de 7 1p MH.pana acuma,dupa cum am precizat,doar mi-am facut niste monturi si am citit pe net pareri si impresii.cand se mai imbuna vremea vreau sa ies pe mures sa fac teste.ma apucase boala sa incer flyfishingul dar mai am multe de invatat din spin si inca nu ma bag.asa ca bombardati cu info cat mai e frig afara si cand am timp stau pe net :D
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde adrian frunza pe Februarie 3rd, 2010, 3:08 pm

bat ca lumea =
1.bat recomandat de un pescar cu experienta nu de un figurant care are acasa zeci de bete si sunt tot timpul de vanzare .
2.bat cu care te potrivesti empatic, in care ai incredere si nu il vinzi nici in ruptul capului
3. daca rupi un astfel de bat, sa vrei unul la fel
4.batul sa fie o prelungire a mainii si a softului din creier.
astea sunt aspecte psihoemotionale .
5.bat senzitiv ,potrivit aplicatiei .
6.sa cunosti perfect batul :punctele tari si slabe .
sunt pareri personale si practic un pescuit aproape exclusiv pe salau soft plastic .e singurul pescuit care ma incita .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 3rd, 2010, 3:09 pm

Ce face shogunu' din om... :D
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Februarie 3rd, 2010, 3:21 pm

m-a scos din bronz ,direct in revolutia franceza .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 3rd, 2010, 3:33 pm

Adevarul e ca sunt bete foarte bune. Am pescuit cu shogunul lui Tudor pe Sena si batul m-a impresionat foarte placut. Desi nu era gandit pentru aplicatia la care l-am folosit (plomb palette), s-a comportat foarte onorabil.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Februarie 3rd, 2010, 3:41 pm

avidul pana acum puncteaza maxim la toate capitolele pentru mine.nu am pescuit cu multe bete pana acum dar avidul chiar mi se pare o prelungire a mainii si am cea mai mare incredere in el.daca totusi s-ar rupe(doamne fereste) as lu unu din 2 bucati ce e putin tambalau la carat.am grije de el mai decat un copil.
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde BygDaddy pe Februarie 9th, 2010, 9:47 pm

hai ca va bazai putin sa imi puneti direct pe masa echipamnetul sa nu mai stau eu sa il caut! pt texas/carolina ce carlige/shaduri/gruburi folositi? si plumbul ala se gaseste sau tre sa imi iau matrita sa le fac eu? am vazut ca avea caiu sla fishshop dar pentru inceput cred ca o sa il cumpar cel putin pana ma prinde boala.nu de alta dar am vazut ca aradenii cam dau si au succes pe mures cu monturile astea.si din primavara am niste locuri noi de testat.
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 9th, 2010, 10:51 pm

BygDaddy scrie:avidul pana acum puncteaza maxim la toate capitolele pentru mine.nu am pescuit cu multe bete pana acum dar avidul chiar mi se pare o prelungire a mainii si am cea mai mare incredere in el.daca totusi s-ar rupe(doamne fereste) as lu unu din 2 bucati ce e putin tambalau la carat.am grije de el mai decat un copil.

Din pacate se traieste cu impresia ca un bat dintr-o bucata e mai bun decat unul din mai multe bucati.Betele moderne ,facute de firme serioase,sunt la fel de bune ca si cele dintr-o bucata.
Eu nu pescuiesc niciodata cu un bat dintr-o bucata(nici n-as putea deoarece pescuind numai cu bete lungi ,peste 3m. nu mi-ar incapea in Honda mea) si nu am vazut langa mine ca pescarii ce pescuiau cu bat dintr-o bucata sa prinda mai multi pesti din acest motiv,mai mult a fost ...invers.

Aici pescarii americani pescuiesc majoritatea cu bete dintr-o bucata ,dar au spatii in barci unde le tin ,sau au masini mari si transportul nu e o problema.De aceea aici sortimentul de bete din mai multe bucati e destul de limitat,la fel si blank-urile,solicitarile fiind mai mari pt. bete dintr-o bucata DAR NU DIN MOTIVUL CA AR FII MAI BUNE CA CELE DIN MAI MULTE BUCATI.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde BygDaddy pe Februarie 9th, 2010, 11:48 pm

niciodata nu am considerat un bat din 2 bucati mai prejos decat cel dintr-o bucata.pur si simplu asa a fost conjuctura ai am luat dintr-o bucata.batul l-am achizitionat SH la un pret foarte bun parerea mea.am multi ani de pescuit inainte sa pot face obiectiv diferenta intre cel dintr-o bucata si unul din 2.pur si simplu am specificat ca este dintr-o bucata atat.dar totusi e durere la carat cu el.intra in masina fara probleme am si tub dar pana sa ii cumpar tub tremurau chilotii pe mine cand plecam la pescuit.si in plus eu mai merg si pe bega aici aproape de mine la 5 minute si e foarte incomod sa iau batul cu tot cu tub pentru ca trebuie sa il car tot timpul dupa mine.
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 10th, 2010, 6:51 pm

Am intervenit deoarece multi pescari din Romania s-au luat dupa americani si pretind ca un bat dintr-o bucata e mai bun ,mai senzitiv,ce sunt aiureli.Exact cum daca nu ai o mulineta JDM nu ai fi pescar bun.E adevarat ca mulinetele si betele JDM sunt mai bune decat cele produse pt. alte piete,insa aceeasi pesti ii poti prinde si cu scule ce te costa mult mai putin,asta daca sti sa pescuiesti.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde BygDaddy pe Februarie 10th, 2010, 9:18 pm

am dat pe bat echivalentul a 100 de euro.l-as fi cumparat chiar daca era din 2 bucati.cred ca de aia si multi s-au ferit de el si cel de la care l-am luat nu a tinut de pret.nu mi se pare mult dar nici putin.vroiam un avid dar nu am avut atunci bani de unul nou.oricum de cum am pescuit prima data cu el mi-a dat seama ca este un bat potrivit mie.imi plac betele mai tari.am pescuit si cu varianta ML de 7 2 pcs de la un prieten si nu pot spune ca sunt mari diferente in afara plajei de greutati pe care le arunca.de asta am zis ca daca doamne fereste mi se rupe(tot ce este posibil) as lua unul din 2 bucati pt comoditate la transport
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 10th, 2010, 9:34 pm

Chiar, nu postezi o poza cu tubul ala? M-ai facut curios, e ca si cum ai umbla cu bazooka in masina :D.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Februarie 10th, 2010, 9:47 pm

ha mi-am amintit ca am ramas dator si cu niste poze cu matritele si cu jigurile facute de mine.ai noroc ca am luat un aparat de la cineva sa fac niste poze la masina care vreu sa o vand.sa mor am de toate dar pana acuma nu m-a pleznit sa imi cumpar si eu un aparat.au toti prietneii si cand am nevoie doar cer :D
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde BygDaddy pe Februarie 10th, 2010, 9:57 pm

asta e prima tura
Ataşamente
DSCI0375R.jpg
DSCI0373R.jpg
DSCI0371R.jpg
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde BygDaddy pe Februarie 10th, 2010, 10:05 pm

si aici tura 2.scuze de calitatea pozelor.nu inteleg de ce au iesit asa
Ataşamente
DSCI0378R.jpg
DSCI0376R.jpg
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 10th, 2010, 10:28 pm

Din ce e facut tubul? Nu pare prea dur materialul.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Februarie 10th, 2010, 11:27 pm

e din plastic.e destul de dur sa reziste la lovituri de intensitate mica si chiar medie.e tub de transport din cate am inteles eu.a primit un bat de 7 in el.batul sta fix sprijinit de ultimul inel(ala mare).
BygDaddy
hârşit în rele

Următorul

Înapoi la Spinning