Tehnica in cazul pescuitului cu poperul

Pescuit cu naluci artificiale

Tehnica in cazul pescuitului cu poperul

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 4th, 2008, 3:39 pm

Vreau sa fac o iesire la stiuca peste 2 saptamani intr-o zona cu vegetatie multa si din info primite poperul este cel mai indicat.Problema este ca am 0 experientza in manevrarea lui.Ceva sfaturi?
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Re: Tehnica in cazul pescuitului cu poperul

Mesajde SF pe Noiembrie 4th, 2008, 8:11 pm

Ai grija sa nu faci peruci :lol:

Is disperat pt. o balta cu vegetatie , da nu frunze cazute , deci ceva balta la cimpie , o sa caut io niste balti din copilarie , ar fi o lovitura pt. mine sa nu lovesc o stiuca :evil: :evil:
SF
hârşit în rele

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 4th, 2008, 8:19 pm

BygDaddy scrie:Vreau sa fac o iesire la stiuca peste 2 saptamani intr-o zona cu vegetatie multa si din info primite poperul este cel mai indicat.Problema este ca am 0 experientza in manevrarea lui.Ceva sfaturi?

salut,

buna alegerea te-as sfatui sa nu folosesti doar popere ci si glidere, tehnika la poper nu cred ca-i cine stie ce filozofie, eu cand dau la poper observ starea de activitate a rapitorului vizat si un functie de asta `animez` acel poper sa zicem, adik daca stiucile se hranesc frenetic aplic pompaje energice cu pauze relativ scurte, daca stiucile sunt apatice sau se hranesc slab pompajele nu sunt asa de puternice si pauza intre ele este mai mare, ca si tehnica ii ok sa folosesti un batz scurt si fast(asta folosesc eu), fir doar textil cu struna, batzul il tzii cu varful in jos sii pompezi, la glidere trebuie sa simtzi mai bine naluka, adika ai o plaja mai mare de improvizatzie, urasc asta darrr sa-tzi faci o idee dai search pe tube si vezi la aia cum mai fac.
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 4th, 2008, 8:23 pm

ok mersi de info
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde claudiu fiu pe Noiembrie 4th, 2008, 8:53 pm

incearca sa nu te grabesti cu intepatura...e incitant...si din instinct poti avea tendinta sa dai "teapa" un pic mai devreme decat trebuie(eu am patit la primele partide cu pop)
oricum este cel mai spectaculos pescuit ,desi rata de capturare este mult mai mica fata de celelalte tipuri de naluci
stiuca mai mare de 1,5-1,8 kg nu am luat niciodata :!:
hai rupele fashu.....sa vezi adrenalina
asteptam foto
claudiu fiu
membru nou

Mesajde Beju pe Noiembrie 4th, 2008, 9:01 pm

Cu intzepatura are dreptate Claudiu.Am ratat si eu multe la topwater pentru ca ma grabeam cu intzeparea.Mai bine zis eram napadit de reflex,cand vedeam atacul pe naluca. As recomanda un mono si un batz moderat pentru incepatori si nu numai.
Fir intins!
Beju
membru nou

Locaţie: Arad

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 4th, 2008, 9:01 pm

o sa fac cu sigurantza.probabil daca o sa se lase un frig(cu toate ca o sa fie mai naspa pt mine k o sa merg cu cortul) poate se mai curata din vegetatie si sigur o sa incerc mai mult la lingura sau de ce nu la preferatele mele shadurile.ink o data mersi de info!
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 4th, 2008, 9:27 pm

salut, cu o precizare mono, daca distantzele unde pescuiesti sunt relativ mici poate fi si mono, dar daca pescuiesti la distantze mari eu unu nu as da cu mono, deoarece cand intzepi intervine o elasticitate enorma in fir si potzi scapa + violentza atacului, acuma cum crezi tu ca tzi mai bine. :teasing-poke: :teasing-poke:
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde Beju pe Noiembrie 4th, 2008, 9:40 pm

Atacul este violent,dar mult mai imprecis comparativ cu cele petrecute sub pelicula.Stii prea bine(cociubadalin) ca eram impreuna cand patzeam sa rateze marlele atacul pt ca era soarele sus pe cer. De ce crezi ca betzele de popping,in general sunt moderate? Cred ca elasticitatea momoului si a batzului permite rapitorului o "inhalare" mai buna a naluci. Probabil ca sunt si cazuri prticulare cand un textil ar fi o alegere mai buna. Scurta mea experientza in pescuitul cu topwater imi spune ca un ansamblu mai elastic ar fi mai potrivit.
Pace!
Beju
membru nou

Locaţie: Arad

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 4th, 2008, 9:48 pm

sunt prea indragostit de textil(asta si datorita unor fire foarte proaste de mon pe care am pus mana),prefer textil cu leader.am si mono pe tambur de rezerva deci o sa il incerc si pe ala.
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 4th, 2008, 9:51 pm

corect Bejule (raulll :lol: ), dar pe distanze mari (eu si pe scurte) as da cu textil de ce deoarece m-am invatzat minte, frate eram pe mures la mine in Alfa, rapea tata avatzilor pe o plaja ce se adancea incet de tot cred ca continua pana pe mijloc, (era in 2006), am pus singurul poper de la rapala ce-l aveam, pescuiam cu mono 0.22, batz shimano katana (legenda), mulineta blue ark, avatul rapea la distantza mare si nu aveam cu ce sa dau pan akolo, am dat cu poper 15 min, nu mai aveam sperantza, frate m-a lovit trenul si am intzepat, frate contrez pauza, ma dau pe spate simt ca nu-i ok, U elesticitate in fir + batz, frate l-am avut 30 secunde dupa am vazut veul cum merge incet spre adank, si cu mono si cu avatzi am mai patzit la poper si de atunci am ziss gata cu mono. aproposs l-am sunat pe pitiku si am inceput cu dumnezeii :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette:
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 5th, 2008, 10:09 am

eu nu am pescuit niciodata energic la popper :lol: m-am rezumat la mici clipociri, daca le pot numi asa, "pishcat" apa cu ciocul popperului, nu face zgomot, doar face cerculete , in schimb am avut mai multe prezentari asa, in paralel cineva la 20 de m distanta prezenta energic popperul :)
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde ilie pe Noiembrie 5th, 2008, 12:52 pm

Si eu la avat incerc sa am o miscare aproape continua a popper-ului,ceva in genul unui pestisor speriat care face salturi legate pe apa,in schimb la stiuca prezentarea lui e diferita,asa cum fb a scris Cociubadalin. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Înapoi la Spinning