Spinning UL cu bete lungi

Pescuit cu naluci artificiale

Spinning UL cu bete lungi

Mesajde Gerula pe Ianuarie 21st, 2011, 12:57 pm

As vrea sa profitam de experienta lui nea Jean, dupa stiinta mea singurul roman care pescuieste asa. Stilul dezvoltat de el si bazat pe bete de spinning realizate din blankuri de fly, mulinete mici si fir foarte subtire, si-a dovedit eficienta si eleganta atat in pescuitul pe apa dulce cat si in pescuitul marin.

Nea Jeane, ai legatura :D .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Spinning UL cu bete lungi

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 27th, 2011, 8:15 am

Adrian,

Desi intru zilnic pe site-urile importante de pescuit de acasa si ce ma intereseaza de aici e mai greu sa scriu deoarece scriu numai cu o mana,nu cu doua si iti dai seama ca merge mai greu.

O sa incerc sa scriu cate ceva de pescuitul la spinning cu bete lungi pe care il practic eu aici.In primul rand vreau sa subliniez ca acasa la pescuit stationar eu pescuiam cu bete lungi(exceptand perioada pana la terminarea facultatii cand pescuiam scobar ,mreana etc. cu bete de cca.2m.) bete fixe,match sau bolognese,deci eram obisnuit cu bete lungi,destul de grele pt. ca erau din fibra de sticla.

Daca aici initial pescuiam la crap mi-am dat seama ca nu are nici un rost cand ai rapitori(bass si pesti marini) sa nu pescuiesti la ei,asa ca am trecut prima data la pescuitul white bass-ului sub barajul lacului Livingston pe TRINITY RIVER.
Era un peste necunoscut pt. mine si initial l-am pescuit cu pestisori mici,cu fir de 0,10mm. adus de acasa.De multe ori in dril imi rupea firul pana mi-am dat seama ca are dintisori marunti pe buze.

Intr-o zi cand imi luam pranzul pe malul raului am vazut mai multi pescari(aproape pescuind umar la umar) ca prindeau o gramada de white bass la jig si l-am urmarit f. atent pe cel care prindea mai bine.Apoi mi-am cerut scuze de la acel pescar si l-am rugat sa-mi arate montura.Mi-a aratat-o cu placere,am facut cunostinta si mi-a spus ca era localnic,zugrav(se vedea dupa pantaloni).
Peste doua zile,cu lectia noua invatata m-am dus inapoi exact pe locul unde prindeau pesti pescarii pe care i-am vazut inainte.
Acum erau mai putini si nu prea prindeau peste.Am incercat si eu cu jig,dar nu am avut nici o trasatura vreo jumatate de ora.Vazand ca un pescar negru a prins la pestisor viu un white bass pescuind pe fundul apei mi-am dat seama ca acum pestele nu mai e intre ape ci e pe fundul apei.
La cca. 50cm.de jigurile mele de 9 grame fiecare (pescuiam in tandem cu doua jig-uri cum vazusem la pescarul localnic ce mi-a aratat montura)am pus un plumb culisant de cca.7g.
Acum a inceput distractia ca plumbul meu suplimentar adaugat pe fir invingea viteza apei si jig-urile ajungeau pe fundul apei.
Am inceput sa prind peste dupa peste(era prima data cand eu pescuiam la jig !!!) si destul de repede am prins limita legala de 25 de pesti peste 10inch(dimensiunea limita legala).
Culmea este ca a venit zugravul localnic dupa vreo ora si nu prindea.
I-am spus ca pestii sunt pe fundul apei ,i-am aratat montura mea dar din pacate el nu stia sa pescuiasca asa.In final i-am dat lui pestii ce i-am prins peste cei 25(limita legala zilnica)) si bine am facut ca dupa ce am pescuit si plecam acasa la intrarea in drumul principal m-au oprit paznicii de vanatoare si pescuit,mi-au masurat si numarat n. pestilor si nu am primit nici o amenda fiind in regula.Aici nu te joci cu legile pescuitului,daca nu le respecti.

Neavand barca pescuiam ca si alti pescari de pe malul apei dar din pacate pesti nu erau intotdeauna langa malul apei si trebuia sa arunci jig-urile usoare in zona in care erau ei.Un bat scurt nu te ajuta nici sa arunci ,nici sa mentii linia cat mai intinsa,nici sa intepi la timp.
De pescuit pescuiam cu fir textil subtire + fluorocarbon leader de 2lb-4lb.dar aveam nevoie de bat lung.Am cumparat ceva de la BASS PRO dar nu era calitatea ce o doream.Mi-am cumparat si un bat special de prins somon cu fir subtire(noodle rod)dar tot nu era pe gustul meu.

Avand norocul sa-mi fac ceva cunostinte la firma ALL STAR din Houston ce facea bete de pescuit am cumparat la un pret mai mult decat rezonabil niste blank-uri ALL STAR AUSTIN,blank-uri de fly de 9ft.W4-W10 si adaugand niste prelungiri mi-am facut cu inele SIC MATCH niste bete peste 3m.ce m-au ajutat si la pescuitul marin.

Problema pescuitului spinning cu bete lungi in primul rand e conditionata de locul de pescuit in sensul ca daca ai multi copaci pe malul apei e greu de practicat si de faptul daca esti obisnuit (sau te poti obisnui sa pescuiesti cu bete lungi ce normal sunt mai grele)sa pescuiesti cu bete lungi.
Eu acum nu as mai putea pescui cu bete scurte mi se pare ca ar fi cum ai juca tenis cu paleta de ping-pong.Si din barca as pescui tot cu bete de cca.3m.dar asta e doar gustul meu.

Faptul ca pescuind cu bete lungi de multe ori prindeam mai multi pesti decat multi pescari din jurul meu,i-a facut pe niste pescari pe care ii cunosteam din vedere si care au pescuit in vecinatatea mea de mai multe ori sa-si cumpere bete mai lungi intelegand avantajele betelor lungi.

De multe ori white bass-ul era la peste 50m. de mal in curentul apei unde nu puteai arunca jig-urile de 4g. si erai obligat sa pui plumb suplimentar.Pestele era insa intre ape si erai nevoit ca batul lung sa-l ti aproape de verticala si sa mulinezi ceva mai repede ca jig-urile sa nu coboare.

La fel pescuind "drop shot" de pe mal un bat lung m-a ajutat deoarece distanta dintre plumb si jig fiind mare 2m.-3m.sau chiar mai mult nu as fi putut prinde peste ca nu puteam arunca cu un bat mai scurt.

Mulinetele folosite de mine au diametrul si lungimea tamburului mai mare(long cast) si frana extra fina.Chiar daca multora nu le plac ca nu sunt moderne (se fac la fel de cca.30 ani),au numai 3 rulmenti si nu au instant anti retur,eu pescuiesc numai cu mulinete DAIWA SS TOURNAMENT 700,1300,1600 (mulinete ce cu o intretinere minimala te tin peste 20 de ani).

Cel mai mult pescuiesc cu mulinetele SS 700 si SS 1300 atat in apa dulce cat si sarata cu fire textile :FIRELINE SMOKE 4LB.,SPIDERWIRE STEALTH 6LB,8LB.si SPIDERWIRE ULTRACAST 10LB.
Cu FIRELINE SMOKE 4LB.am prins un red fish de 10kg. si am luptat 2:30 ore cu un garr fish agatat pe dinafara cu jig 1/32oz.(4g.).De asemenea am prins pastravi de mare frumosi chiar si paddle fish(agatat tot pe dinafara cu jig 1/32oz).

Pe langa faptul ca un bat lung te ajuta, impreuna cu firul subtire,sa ti cat mai intinsa linia(la o distanta mai mare si in conditii de vat ,curent al apei ,o linie mai grea face "burta" mai mare "taie apa" mai greu ca un fir sbtire )si te ajuta datorita elasticitatii batului sa lupti mai usor in dril cu un peste mai mare.

Cei ce au urmarit cele postate de mine de-a lungul anilor pe forum-urile de pescuit romanesti au vazut si poze si explicatii a felului meu de a pescui,pescuit de finete invatat in concursurile de pescuit adaptat pescului si pestilor de aici.De vreo catva ani nu mai pescuiesc decat la "Rollover Pass" ,un canal artificial ce leaga Golful Mexic de Rollover Bay(construit in cea mai ingusta parte a Peninsulei Bolivar) si prin care pestii migreaza din golf in bay si invers functie de flux si reflux.
Aici dupa 2 ore de condus de la mine de acasa pot parca masina pe malul canalului la cca. 3m. scot "ice box-ul" pe care voi sta (eventual baga pestii prinsi)si pot pescui in liniste.
Pescuiesc numai cu artificiale(intotdeauna cu leader fluorocarbon 6lb.-15lb.) si daca tin cont de flux si reflux si ajung la timp pot prinde pesti frumosi.

Nu stiu ce as mai putea spune de pescuitul UL la spinning practicat de mine decat ca nu am copiat pe nimeni mi-am format felul meu de a pescui dandu-mi seam de avantajul betelor lungi(si usoare in cazul celor facute de mine)si ca daca prima data cand am pescuit la jig m-a ajutat plumbul suplimentar la fel pescuiesc si in apa sarata la fel,nevazand nici un pescar american in locurile in care eu pescuiesc sa foloseasca la jig plumb suplimentar.

Fir intins si numai bine,

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Ianuarie 27th, 2011, 11:34 am

Foarte instructiva postarea nea Jeane.

Jean Scurtu scrie:Cei ce au urmarit cele postate de mine de-a lungul anilor pe forum-urile de pescuit romanesti au vazut si poze si explicatii a felului meu de a pescui,pescuit de finete invatat in concursurile de pescuit adaptat pescului si pestilor de aici.

Exact asta e motivul pentru care am creat acest topic. Eu sunt unul dintre numerosii pescari care am avut ce invata din postarile pe care le-ai facut de-a lungul timpului pe diverse forumuri de pescuit. Cred ca ar fi foarte uril sa incercam sa punem lucrurile cap la cap si sa adunam informatiile pe care le-ai postat de-a lungul timpului, in asa fel incat sa fie accesibile pentru oricine.
Gerula
Site Admin

Mesajde Dsignxxx pe Februarie 17th, 2011, 7:15 am

Personal si eu folosesc bete mai lungi.
Pentru UL folosesc un bat de 2,40 in conditiile in care toata lumea foloseste 1,80-2,10. Asta pentru Jiu, unde pescuiesc la clean de pe mal si unde malul este lipsit de vegetatie.
Pe Cerna in sus unde e vegetatie folosesc o telescopica de 2,10 dar aici esti conditionat de alti factori.
Pescuitul la stiuca e cam la fel. Folosesc bete de 2,40 (inclusiv din barca) sau 2,70.
Chiar vroiam o parere despre batul asta http://www.fisela.ro/produse/43/3111/ET-Pike-Trio-3-40m-30-60g.html sau varianta de 3,0 m.
Intr-adevar batul mai lung absoarbe mai usor eventualele socuri din drill (a se citi eventualele greseli ale pescarului, doar oameni suntem). In plus primul bat de spinning a fost un Cormoran Telespin de 2,4 (primit in '97 cadou) si cu ala m-am obisnuit.

Oare atunci cand vine vorba de alegerea unei lansete nu trebuie sa pastram o proportie intre dimensiunile pescarului si dimensiunile lansetei?
Dsignxxx
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 17th, 2011, 11:35 am

Dsignxxx scrie:Oare atunci cand vine vorba de alegerea unei lansete nu trebuie sa pastram o proportie intre dimensiunile pescarului si dimensiunile lansetei?

Nu cred ca e cazul la betele UL. Sigur ca manevrarea unui bat de trei metri e mult mai comoda pentru un pescar de 2 m inaltime decat pentru unul de 1.65, dar vorbim strict de o problema de confort. Evident, daca mutam discutia la lansete pentru pescut heavy, lucrurile se schimba, dar acolo alegerea se face in functie de forta, nu de inaltime.
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Martie 14th, 2011, 1:03 pm

EU personal dau numai cu lansete ce trec peste 3,6m atat ul cat si l

de multe ori face diferenta , mai ales pe dunare cand cauti avatul :D , cat si pe rauri dupa clean ...

e un pic mai incomod cand te bagi prin toate coclaurile, dar te inveti ... acum daca dau cu 2,4 mi se pare ca mi-a taiat cineva din mana :))
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 24th, 2011, 2:56 am

Doresc tuturor pescarilor un CRACIUN FERICIT SI MULTA SANATATE!!!!

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 28th, 2011, 12:48 pm

Mersi la fel nea Jeane, multa sanatate si tot ce-ti doresti :D
Gerula
Site Admin

Mesajde fanelul pe Decembrie 29th, 2011, 8:26 pm

ulta sanatate, nea Jane!
Si multumesc, pentru sfaturile legate de mulinete ;) .
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 10th, 2012, 8:23 pm

Am spus pe mai multe forum-uri de pescuit romanesti si americane ca eu pescuiesc cu lansete luni(peste 3m.)cu momeli artificiale(jig,rotative,oscilante,voblere).
De asemenea am sustinut pe forum-urile de pescuit romanesti ca pescarii romani ,ca medie ,sunt mai buni ca pescarii americani.

Poate ar fi interesant sa cititi ce scrie azi un pescar american(ce nu ma cunoaste si nu m-a vazut niciodata), pe forum-ul pescarilor texani(http://texasfishingforum.com/forums/ubbthreads.php) :

"Chuckybrown
Green Horn

Registered: 01/08/12
Well, I've been bitten by the saltwater bug.

I fished the bay side of Galveston Island as a teen (don't ask how long ago) and decided a couple of years ago that I wanted to get back into it. So, I have a couple of buddies that fish regularly, and talked my way into being invited.

Several trips over the past couple of years, and I've now got my own gear.

Granted, I have to add this new addiction to my deer/dove/hog hunting passion. But, I can keep my rig in my truck, and as I travel for my job.....I can play at lunch.

Anyway, I've been surfing these boards, and picking up some things. One thing for sure, I'm going to try to find Mr. Scurtu at Rollover and watch him a couple of times....maybe even ask for advice!Peace. Oh, and GO TEXANS!".

Oare de ce un pescar american vrea sa ma gaseasca pe mine in locul meu preferat de pescuit in apa sarata ,(canalul artificial ROLLOVER PASS,PENINSULA BOLIVAR,TEXAS),sa se uite de cateva ori cum pescuiesc si poate chiar sa-mi ceara ceva sfaturi referitore la pescuitul in acel loc.

Sunt destui pescari americani ce pescuiesc la ROLLOVER PASS,cu bete scurte,nu ca mine cu lansete lungi si cu alt mod de a pescui decat ei.

Oare de ce vrea sa ma vada pe mine pescuind si sa-mi ceara sfaturi nu pe alt pescar american nascut aici cum ar fi normal ,ca doar eu acasa nu practicam pescuitul marin,(fiind departe de mare),pe acesta incercand sa-l invat de cativa ani in Golful Mexic.
Oricum eu i-am raspuns ca-mi face placere sa-l intalnesc la ROLLOVER PASS sa-i arat cum pescuiesc si sa-i impartasesc din putinele mele cunostinte despre pescuitul marin.

I-am mai spus ca momentan eu nu pot conduce masina(sunt 2 ore de condus pana la ROLLOVER PASS de la mine de acasa) datorita unei neuropaty periferale ce mi-a lezat nervii din labele picioarelor si in plus luna aceasta probabil voi avea o operatie de baypass la piciorul drept,deoarece baypass-ul facut cu 12 ani in urma,datorita unui blocaj arterial, s-a obturat si e necesara alta operatie.

Sanatate si numai bine,

Jean Scurtu

P.S.Poza din avatar-ul meu,cu un black drum(C&R) prins la jig,e facuta la ROLLOVER PASS.
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 10th, 2012, 8:37 pm

Daca vreti sa vedeti cum arata ROLLOVER PASS inainte si dupa devastatorul uragan IKE ce in vara lui 2008 a distrus Peninsula Bolivar(unde e canalul) si insula GALVESTON(locul preferat de texani pt. plaja si scaldat in Golful Mexic) accesati urmatorul link :

http://texascoastgeology.com/passes/rollover.html

In zona localitatii GILCHRIST unde e canalu a ramas doar o casa in picioare dupa trecera uraganului.

Sanatate,

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 10th, 2012, 9:30 pm

Uluitor :o

Cel mai clar se vede diferenta daca faci comparatia cu pozele din 1961, in timp au disparut metri buni de plaja...

Un fenomen oarecum asemanator se produce si la noi pe litoral la Neptun, din cauza digului de larg construit de Ceausescu. O plaja pe care o stiam bine din anii '80 abia mai are acum 2 metri latime. Si nimeni nu face nimic, in curand in zona aia va fi doar o faleza, fara nici o plaja.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 11th, 2012, 8:35 am

Da, eroziunea plajelor se produce oricum.Problema e ca vor sa astupe canalul ca sa elimine eroziunea spunand ca transportul de nisip prin canal necesita dragarea anual a canalului intercostal (ce trece prin ROLLOVER BAY )ce leaga portul HOUSTON de Golful Mexic.Vor sa construiasca in schimb un pier(deck pt. pescuit) de beton de 1.000feet(304m.)in loc sa lase canalul deschis( ce asigura schimbul de apa din golf in bay si invers,precum si migrarea pestilor primavara in ROLLOVER BAY si invers la venirea frigului) si sa construiasca mai multe "jetty" diguri de piatra cum sunt facute in insula Galveston,ce micsoreaza f. mult eroziunea si construirea lor e mult mai ieftina ca a unui pier.
Daca vor astupa canalul oamenii din Gilchrist nu vor mai avea venituri ei traind din inchirierea caselor de vacanta,bait-shop-urile ce existau aici.Eu nu voi fi tampit sa conduc doua ore dus,doua intors in aceeasi zi ca sa pescuiesc pe un pier,ca doar la o ora de condus e insula GALVESTON SI POT ACOLO SA PESCUIESC PE UN PIER.
Niciodata pe un pier nu voi putea prinde atatia pesti frumosi(multi mari)cat am prins la ROLLOVER PASS.
Sa nu mai vorbesc ca platesti ca sa intri pe pier,iar pt. mine(din cauza invaliditatii)e imposibil sa car cu mine sculele de pescuit si lada frigorifica.

Prin pass zilnic trec multi pesti datorita fluxului si reflux-ului ce aduc si pestisori,creveti si normal si pestii mai mari ce se hranesc cu acestia.Daca sti sa urmaresti flux-ul si reflux-ul si mai sti si sa pescuiesti prinzi pesti frumosi chiar stand pe un scaun sau pe ice box.Nu mai spun ca poti parca masina la 4-5 m. de malul canaluli si nu trebuie sa cari sculele pe distante mari.

Sper ca nu se va astupa canalul(cei din GILCHRIST si multi pescari lupta impotriva astuparii lui) ca altfel raman fara cel mai bun loc de pescuit in apa sarata din Texas.

In urmatorul link puteti vedea mai multe poze postate de mine referitor la ROLLOVER PASS(dati click pe poza ca sa o vedeti marita) :

https://www.facebook.com/rolloverpass#! ... ?sk=photos

Numai bine,

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 11th, 2012, 2:35 pm

Nea Jeane, asta e una dintre eternele dispute intre ecologisti si cei care sustin dezvoltarea economica a unei regiuni. Alora care traiesc de pe urma pescarilor care vin la Rollover Pass putin le pasa ca se duc niste plaje care nu-i ajutau cu nimic.

Pe de alta parte, in perspectiva mai larga, toate interventiile astea artificiale produc dezechilibre pe care, de multe ori, le constientizam cand este prea tarziu.

Sigur insa ca, pentru pescarii din zona, inchiderea canalului ar fi dezastru curat, locurile de genul asta in care pestele iti trece pe sub nas de cateva ori pe zi sunt foarte rare in toata lumea, nu numai in Texas.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 11th, 2012, 11:11 pm

Adrian,

Daca te uiti mai atent vei vedea ca eroziunea e prezenta mai ales in partea de vest a canalului si mai putin in estul canalului si a fost accentuata de uraganul IKE .Daca s-ar construi niste "jetty'"perpendiculare(cum sunt in insula Galveston pe plaja din vest s-ar reduce drastic eroziunea la un pret mult mai mic decat cat va costa construirea unui pier cu 5 miloane de dolari!!
Sunt alte inerese ascunse. pe care insa oficialii ce vor sa astupe canalul nu le spun.Peninsula Bolivar e destul de lunga,peste 18 mile(30km.)si are pe partea sudica pe toata lungimea ei o gramada de plaje late ca la Mamaia.

In Texas sunt mai multe pass-uri ,naturale sau artificiale si nimeni nu se plange ca ar distruge plajele.Cu pass-uri sau fara ,eroziunea plajelor e prezenta in toata lumea mai mult sau mai putin..
Realitatea e ca ROLLOVER PASS e construit de peste 55 de ani pe locul unui pass natural ingust existent inainte si doar dupa uraganul IKE le-a venit idee cu astuparea canalului.E adevarat ca uraganul IKE a bagat mult nisip in ROLLOVER BAY si in canalul intercostal si cu nisipul rezultat din dragarea facuta in 2009 s-au gandiut sa astupe canmalul.

Aici la ROLLOVER PASS,mai ales in perioada migrarii calcanului(oct.-nov.) vin pescari din toata tara,ba chiar si din Canada si stau cu rulotele cat tine migrarea calcanului,desi s-a redus numarul zilnic de calcani peste 14 inch(35,6cm.) ce pot fi retinuti zilnic de la 10 cat era inainte, la 5 in toate lunile anului exceptand noiembrie cand poti retine numai doi calcani legali.
Eu nu pescuiesc in weekend deoarece ,in orice timp al anului e plin de pescari,multi ce doar"pazesc apa" fiind aproape paraleli cu pescutul in adevaratul sens al cuvantului si nu mai ai loc sa pescuiesti cu artificiale ca pescuiesc cu cate bete vor ca nu e limitat nr. de bete cu care poti pescui.
Pescuiesc doar in timpul saptamanii dar si atunci sunt multi pescari,majoritatea pescuind la fund cu momeli naturale,cu fire groase, iar pe cei ce pescuiesc cu artificiale ii poti numara pe degete.

Sanatate,

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 12th, 2012, 2:22 pm

Tot asa e si la noi :D , in locurile unde se prinde cat de cat constant pe toata durata anului, e aproape imposibil sa pescuiesti civilizat in week-end. Ma refer la pescuit de pe mal, evident.

Revenind la discutia despre inchiderea canalului, nu inteleg care ar fi interesele din spatele acestei miscari? Cine ar avea de castigat din inchiderea canalului?
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 12th, 2012, 6:43 pm

Se zvoneste ca s-ar vrea sa se construiasca un cazinou in zona,dar fiind doar zvonuri nu stiu ce sa cred.
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 12th, 2012, 6:52 pm

Pai nu inteleg, cu ce i-ar incurca Rollover Pass pe aia cu cazinoul? Ca doar nu-l faceau fix acolo.

Singurul motiv la care ma pot gandi este ca s-ar dori sa nu mai vina picior de om in zona, iar chestii de genul asta sunt, de obicei, legate de cu totul alte chestii, nu de cazinouri :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 15th, 2012, 2:56 am

Referitor la pescuitul meu( la rapitori cu artificiale) cu bete lungi poate va spune ceva cele scrise de alt pescar american pe forum-ul pescarilor texani :

7048998 - Today at 01:30 AM Re: Night Fishing [Re: Jason17]

OldFrog
TFF Guru

Registered: 02/16/06
Loc: I'm somewhere all the time
Welcome to TFF, Jason.
Pay attention to Jean Scurtu and what the rest of the guys said. Jean knows rollover pass as well as anyone.

I've been trying to get down there to fish with ( learn more from) Jean for 2 years now...and maybe I can finally come down before they close the pass for good this year.

To give you an idea how well lights Can sometimes work...I was fishing on the Cameron, LA jetty pier one evening when the lights came on. About an hour later, there were literally thousands of specks all around the pier, feeding on bait fish which the lights brought in. It was an incredible sight !
Of course it's not always like that...but it helps to see it happen once or twice.

Senor Mitt

Acesta se referea la sfaturile date de mine unui pescar ce intreba cum sa pescuiasca noaptea la lumina unui proiector alimentat de un generator pe benzina(TFF= TEXAS FISHING FORUM....http://texasfishingforum.com/forums/ubb ... ost7048998)

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 16th, 2012, 1:53 pm

Nea Jeane, stiu de mult ca in SUA sunt o gramada de oameni care te apreciaza foarte mult (si pe drept cuvant). Numai la noi se puteau gasi niste trogloditi care sa nu fie in stare sa recunoasca evidenta :D .
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Spinning