Am spus pe mai multe forum-uri de pescuit romanesti si americane ca eu pescuiesc cu lansete luni(peste 3m.)cu momeli artificiale(jig,rotative,oscilante,voblere).
De asemenea am sustinut pe forum-urile de pescuit romanesti ca pescarii romani ,ca medie ,sunt mai buni ca pescarii americani.
Poate ar fi interesant sa cititi ce scrie azi un pescar american(ce nu ma cunoaste si nu m-a vazut niciodata), pe forum-ul pescarilor texani(
http://texasfishingforum.com/forums/ubbthreads.php) :
"Chuckybrown
Green Horn
Registered: 01/08/12
Well, I've been bitten by the saltwater bug.
I fished the bay side of Galveston Island as a teen (don't ask how long ago) and decided a couple of years ago that I wanted to get back into it. So, I have a couple of buddies that fish regularly, and talked my way into being invited.
Several trips over the past couple of years, and I've now got my own gear.
Granted, I have to add this new addiction to my deer/dove/hog hunting passion. But, I can keep my rig in my truck, and as I travel for my job.....I can play at lunch.
Anyway, I've been surfing these boards, and picking up some things. One thing for sure, I'm going to try to find Mr. Scurtu at Rollover and watch him a couple of times....maybe even ask for advice!Peace. Oh, and GO TEXANS!".
Oare de ce un pescar american vrea sa ma gaseasca pe mine in locul meu preferat de pescuit in apa sarata ,(canalul artificial ROLLOVER PASS,PENINSULA BOLIVAR,TEXAS),sa se uite de cateva ori cum pescuiesc si poate chiar sa-mi ceara ceva sfaturi referitore la pescuitul in acel loc.
Sunt destui pescari americani ce pescuiesc la ROLLOVER PASS,cu bete scurte,nu ca mine cu lansete lungi si cu alt mod de a pescui decat ei.
Oare de ce vrea sa ma vada pe mine pescuind si sa-mi ceara sfaturi nu pe alt pescar american nascut aici cum ar fi normal ,ca doar eu acasa nu practicam pescuitul marin,(fiind departe de mare),pe acesta incercand sa-l invat de cativa ani in Golful Mexic.
Oricum eu i-am raspuns ca-mi face placere sa-l intalnesc la ROLLOVER PASS sa-i arat cum pescuiesc si sa-i impartasesc din putinele mele cunostinte despre pescuitul marin.
I-am mai spus ca momentan eu nu pot conduce masina(sunt 2 ore de condus pana la ROLLOVER PASS de la mine de acasa) datorita unei neuropaty periferale ce mi-a lezat nervii din labele picioarelor si in plus luna aceasta probabil voi avea o operatie de baypass la piciorul drept,deoarece baypass-ul facut cu 12 ani in urma,datorita unui blocaj arterial, s-a obturat si e necesara alta operatie.
Sanatate si numai bine,
Jean Scurtu
P.S.Poza din avatar-ul meu,cu un black drum(C&R) prins la jig,e facuta la ROLLOVER PASS.