Gerula scrie:Mersi pentru detalii nea Jeane

.
Cu monturile astea ai pescuit si pe rau in SUA, sau numai la Rollover Pass?
.
Adrian,
Montura asta folosita de mine amn"inventat-o" pe cad pescuiam pt. prima data la jig sub barajul lacului Livinston,pe raul TRINITY RIVER.Si sa-ti explioc de ce am "inventat"-o.Am pescuit in acelas loc unde cu doua zile in urma prinsesem cativa white bass la peste viu si unde cand serveam pranzul am urmarit cei vreo 10 pescari ce pescuiau la jig.Un pescar(dupa haine zugrav)localnic prindea la jig cei mai multi pesti.M-am scuzat ca il deranjez si l-am rugat sa imi arate montura,deoarece eu nu pescuisem niciodata la jig.
A fost f. amabil mi-a aratat ,asa ca peste 2 zile (avand liber de la serviciu) am pescuit exact in acelas loc,dar cu jig-ri in tandem nu cu peste viu.Nimeni nu prindea nimic(erau vreo 5 pescari) si nici eu cca.30 minute nu am avut nici un atac.
La un moment dat am vazut ca un pescar negru din stanga mea a prins la fund cu peste viu un white bass.Mi-a cazut "fisa" si mi-am dat seama ca white bass-ii nu mai erau intre ape cum erau cu doua zile inainte.Deoarece nu voiam sa schimb jig-urile mele de 1/32oz.=0,88g. ce aveau carlige mici cu altele mai mari (la care as fi avut probabil mai putine atacuri),ca jig-urile sa ajunga pe fundul apei am adaugat la montura un plumb culisant la cca.50cm de jig-uri.
Pescuind asa am inceput sa prind si destul de repede am prins cei 25 de pesti peste limita legala de 10 inch=25,4cm.
La vreo ora de la inceputul pescuitului meu ,a aparut si "zugravul" dar nu prindea nici un peste.I-am expicat ca acum pestii sunt la fundul apei ,i-am spus cum sa faca montura,dar din pacate nu stia cum sa pescuiasca asa.Deoarece eu aveam deja limita legala de pesti ce pot fi retinuti intr-o zi ,i-am dat lui pestii ce i-am prins dupa cei 25 deja prinsi de mine.
In toamna anului 2003 am descoperit canalul ROLLOVER PASS din PENINSULA BOLIVAR,TEXAS si pescuind cu crevete mort nu prindeam mare lucru.Vazand ca un pescar american,cam de varsta mea,prindea la jig calcani l-am rugat sa-mi arate montura folosita de el. Pescuia cu ceva plastice chartreuse.
Dupa ceva timp avand la mine niste BASS ASSASSIN 2 INCH CHARTREUSE,cu care pescuisem la white bass ,am incercat cu aceeasi montura cu carlige mic ca pt. white bass, sa prind calcani.Am reusit si de atunci nu am mai rugat pe nimeni sa-mi arate montura si am prins o gramada de pesti de veneau pescari americani sa ma intrebe cum fac de prind pesti si ei nu.
Restul e istorie...
Nimeni din localnici nu-ti spunea unde sa pescuiesti dar vazandui cum se muta cand se schimba directia de miscare a apei(flux si reflux)mi-am dat sigur seama si am invatat unde e mai bine sa pescuiesti si pt. ce fel de pesti.
Nici un pescar american nu pescuieste cum pescuiesc eu la jig(majoritatea pescuiesc la peste si crevete viu),iar cei ce pescuiesc la jig nu stiu ce inseamna acei plumbi suplimentari folositi de mine la montura mea.
Din moment ce am prins pesti asa si destul de multi nu avea nici un sens sa-mi schimb montura....
Numai bine,
Jean Scurtu