Somn la spinning

Pescuit cu naluci artificiale

Somn la spinning

Mesajde Gerula pe Aprilie 7th, 2009, 10:34 am

Dupa ce am beneficiat de experienta lui Tudor in domeniul pescuitului pe verticala la somn, cu clonc si sonar, hai sa vedem cum prindem mustaciosii la artificiale. Nu ma refer aici la "punem shaduri/gruburi de 10-12-15 cm si insistam" :D .

Din ce am observat eu, la pescuitul asta localizarea pestelui e cea mai importanta, dar si tehnica joaca un rol destul de neglijat. De pilda, eu n-am reusit sa iau nimic pe recuperare in dinti de fierastrau, toate capturile le-am avut pe recuperare taraita pe fund, cu mici twitch-uri practic pe loc, din varful lansetei. Voi cum il pacaliti?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Somn la spinning

Mesajde Gerula pe Aprilie 8th, 2009, 2:51 pm

Inteleg ca toata lumea da la stationar, dar nimeni nu recunoaste? :D :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde Laurentiu pe Aprilie 9th, 2009, 9:06 am

ba, eu recunosc...
dau la stationar cam 25-30 % din pescuit..dupa rapitor, bine inteles.
la spin am prins o singura moaca,,,cam la 2 kg jumate pe shad de 5' si erie de 28 grame cand dadeam dupa salau..in dinti de fierastrau...
accident fericit...
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde tudor pe Aprilie 9th, 2009, 9:51 pm

Pescuiesc somn cu naluci, dar nu acuma ca nu am dreptul. Mai e inca prohibitie la naluci pana pe 18 aprilie. Deci week-end-ul asta, de pastele catolic, trei zile, o voi da cu clonc si sepie ! :twisted:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Aprilie 10th, 2009, 12:04 am

Cum e asta cu prohibitie la naluci si liber la naturale? Ca mi se pare tare de tot :lol: :lol: :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Aprilie 10th, 2009, 8:15 am

Aici este prohibitie numai la stuica. Este deci interzisa orice tehnica care ti-ar putea aduce o stiuca. Deci naluci interzise, peste viu sau mort interzis, insa toate celelalte tehnici sunt ok.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Aprilie 10th, 2009, 9:35 am

Aha, am inteles. De curiozitate, interdictia vizeaza toate apele? Presupun ca nu orice garla din Franta tine stiuca.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Aprilie 10th, 2009, 2:45 pm

Prohibitia este pe toate apele publice + pe cele private care comunica cu ape publice.
Faptul ca apele au sau nu au stiuca nu conteaza in fata legii. :mrgreen:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Aprilie 10th, 2009, 2:50 pm

M-am lamurit cu frantujii, e ca faza cu Gestapoul din Lyon, orasul-simbol al Rezistentei :lol: :lol: :lol:

Zi cum il imbarligi la spinning :D
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Aprilie 14th, 2009, 12:20 pm

Tudore, unde ai fugit? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Aprilie 14th, 2009, 1:59 pm

N-am fugit dar am multa treaba.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Aprilie 22nd, 2009, 9:48 am

Adevarat a-nviat? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Aprilie 22nd, 2009, 11:36 am

Mai, mai, nu pot sa dorm si eu linistit.
Locurile mele preferate sunt la baza barajelor. Acolo e tot timpul peste printre care si somni multi. Insa in aceste locuri ori nu ai voie sa pescuiesti, ori este lume plus ca mai ai si chef sa schimbi locul.
Daca stiti locuri mai adanci decat restul raului incercati acolo. Ancorati barca in amonte de post, lansati si lasati sa se scufunde. Dupa aia adus in dinti de fierastrau. Personal am o preferinta pentru oscilante insa merg toate nalucile inclusiv silicoane, voblere si rotative mari. Adusul in dinti de fierastrau mi s-a parut mai eficient insa merge si linear.
Cei care au motor electric pot pescui pe verticala, deasupra gropanului. E deajuns sa te plimbi cu viteza redusa deasupra gropanului cu un shad tinut sub barca. Aici iar e important sonarul ca si la pescuitul la clonc. Cum vezi ca se ridica ceva de pe substrat incerci sa-i pui shadul in fata botului. Metoda functioneaza bine si in deriva.
tudor
hârşit în rele

Mesajde adrian frunza pe Aprilie 22nd, 2009, 11:49 am

zilele astea am luat o moaca de 8,3 kg .la jig cu vierme facut de mine ,nu vizez somnul dar s-a miscat platica si somnul e dupa ea .cred ca o sa ma sucesc pe clonc ,pt ca are un plus de spectacol .oricum somnul e inamicul salaului ;intr-un somn de 83kg luat anul trecut de unul la pripon ,erau 2 salai cam la 2 kg bucata .cel mai mult din pescuitul somnului imi place priza pe falca inferioara ,daca nu stii ce si cum ,ramai fara degete .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde tudor pe Aprilie 22nd, 2009, 12:24 pm

Somnul inamicul salaului ? Normal ca daca salaul nu fuge e halit dar asta se intampla si cu ceilalti pesti. Somnul mananca ce e mai abundent. Daca sunt scoici multe mananca la ele fara probleme, cu cochilie cu tot. Nu e inamicul nimanui. As zice mai degraba ca omul e inamicul salaului. Am vazut om de 80kg cu ciorchini de salai dupa el si nu i-a facut nimeni nimic. :lol:

Ca sa revin la priza de falca inferioara. Cand spui ca poti ramane fara degete cred ca exagerezi. Singurul risc este sa-ti agati degetele in ancora propriei naluci. Altfel poti lua somnul de gura fara nici un risc. E ca si cum ai lua o pila in mana, daca ai palma de muncitor nu simti nimic, si daca ai palma de intelectual risti numai mici julituri.
tudor
hârşit în rele

Mesajde adrian frunza pe Aprilie 22nd, 2009, 12:59 pm

raspund pe puncte :
1.am gasit in somn ,bulgari de dreissena ,nu numai scoica mare de lac.
2.intradevar omul e inamicul no.1 si nici nu e specie amenintata cu disparitia .asta cu ciorchinii de salau e de prost gust ;unde ? in vesela si frumoasa franta?
3.nu dintii de pe falca sunt problema ,ci dintii de pe arcurile branhiale ,sunt deosebiti !
referitor la forta maxilarelor somnului ,am gasit platica cam de 4 kg ,rupta la burta de somn ,efectiv era decupata si carnea atarna ,se vedea clar urma falcii .
daca ai langa barca o piesa ,adaugi emotia si ai sanse mari la o priza defectuoasa .
tudor,cred ca ai sute de somni dati afara , nu e cazul nostru .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Aprilie 22nd, 2009, 2:21 pm

Mai, mai taie din platica aia :D , am vazut eu cu ochii mei platica de 4,5 kile (pescuita sportiv si cantarita) si era mare cat o punga de-aia de Metro (ca suprafata) :lol: . Are somnul gura mare, dar nici unul de 50 de kile nu poate trage inauntru una de-asta.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Aprilie 22nd, 2009, 3:11 pm

adrian frunza scrie:raspund pe puncte :
1.am gasit in somn ,bulgari de dreissena ,nu numai scoica mare de lac.
2.intradevar omul e inamicul no.1 si nici nu e specie amenintata cu disparitia .asta cu ciorchinii de salau e de prost gust ;unde ? in vesela si frumoasa franta?
3.nu dintii de pe falca sunt problema ,ci dintii de pe arcurile branhiale ,sunt deosebiti !
referitor la forta maxilarelor somnului ,am gasit platica cam de 4 kg ,rupta la burta de somn ,efectiv era decupata si carnea atarna ,se vedea clar urma falcii .
daca ai langa barca o piesa ,adaugi emotia si ai sanse mari la o priza defectuoasa .
tudor,cred ca ai sute de somni dati afara , nu e cazul nostru .

2. Da in Franta (din pacate salaul e singurul peste de apa dulce cu succes culinar inafara de salmonide) si in Spania. In Spania multi spun ca din cauza somnului ar fi mai putin salau dar eu nu am vazut pana acuma somn conducand camion frigorific care pleaca plin de fileuri de salau dupa o saptamana de pescuit. :D
tudor
hârşit în rele

Mesajde adrian frunza pe Aprilie 22nd, 2009, 4:04 pm

gerula ,adica somnul nu poate hali o scandura de asta ?
http://www.cfb.ie/fishing_in_ireland/up ... b-4-oz.jpg
aia rupta am papat-o eu,ca era inca vie cand am gasit-o ,buna rau pe carbuni ,bate crapul .
cand vreau somn ,ma uit aici
http://www.silurusglanis-video.com/homme_silure_3/
tudor ,salaul e un peste bun de tigaie ,americanii il considera cel mai valoros peste de apa dulce .
pana la capat se pare ca occidentul s-a saturat de gaini hormonate ,porci tunati ,vacute nebune si mananca un salau poluat natural .
va spun una supertare cu somn:
au venit unii muratori din italia(pescari) ,sa faca pastele in rom .ce au adus :un cap de somn de vreo 20kg (capul ) pt ciorba, ceva fileuri +un salmone .nu e tare sa vii cu somn din italia pt halit in romania? mi se pare tipic romanesc .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Aprilie 22nd, 2009, 5:08 pm

Aia din poza e pe la 3 kile. Aia de 4.5 era aproape inca odata pe-atat de inalta, ca forma mai avea un pic si aducea a calcan :lol: .
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Spinning