Semnalele de panica ale avatului eliberat

Pescuit cu naluci artificiale

Semnalele de panica ale avatului eliberat

Mesajde Gerula pe Iulie 20th, 2009, 3:28 pm

I-am auzit pe multi care indesau la traista fiecare avat prins enuntand teoria ca, daca ii dai drumul inapoi in apa sau in bagi in juvelnic, pestele raspandeste in apa niste hormoni de panica si in felul asta alerteaza ceilalti avati din zona. Dupa care adio pescuit.

Personal am patit de doua ori chestia asta, de fiecare data dimineata devreme: dai unde fierbe apa, jap iei primul exemplar la primul lanseu, ii dai drumul, si pe urma pauza totala. In alte ocazii insa, mai ales seara, fenomenul nu s-a repetat. Asadar?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Semnalele de panica ale avatului eliberat

Mesajde mteodorescu pe Iulie 21st, 2009, 1:09 pm

Nu prea imi vine sa cred.
In 2 ore ,...patru bucai camde 2.5-3 kg , toate eliberate , fara nici un fel de problema, dupa ce-l prinsesem pe primul.
Era in jurul pranzului , pe Muresh..
Dar era chiar inainte de a incepe prohibitia anul asta , deci ceva mai in primavara.
mteodorescu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iulie 21st, 2009, 1:17 pm

Peste zi sau seara nici eu n-am observat fenomenul. Doar dimineata. Desi, logic, daca secreta vreo substanta in caz de panica, o face la orice ora.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Iulie 21st, 2009, 3:57 pm

posibil off-topic:nu mai stiu pe unde am citit sau am auzit de niste studii facute de americani pe niste lacuri in care se pescuia intens la salau(walleye)si in care au observat ca pesti ocoleau sadurile de culoare verde glitter,cu toate ca in sezoanele trecute aceasta culoare era cea mai prinzatoare.ei au tras concluzia ca si-au dezvoltat un mecanism de aparare si acest mecanism s-ar fi transmis si la generatiile de puiet.acuma nu stiu cate logica e dar suna interesant.bineinteles pe lacurile respective se practica catch&release ca daca bagai fomisti de la noi nu mai aveau treaba aia cu culorile ca sareau pe ei cu plase etc :D
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe Iulie 22nd, 2009, 9:46 am

Asta mi se pare foarte posibil, mai ales pe o balta unde se practica intens c&r. Culoarea aia nu se intalneste normal in mediul natural, iar pestilor le-a fost foarte usor s-o asocieze cu pericolul.
Gerula
Site Admin

Înapoi la Spinning