salaul - cand si cu ce ?

Pescuit cu naluci artificiale

salaul - cand si cu ce ?

Mesajde blackmamba pe Octombrie 31st, 2008, 11:36 pm

Care perioada o considerati cea mai productiva la pescuitul salaului ,vara sau acum in anotimpul rece ? Si cu ce naluci ati avut rezultate mai notabile ?
Subliniez ca ma intereseaza salaul in rau si in special in Dunare .
Personal , pana acum mai bine am prins in vara mai exact in august ,la vobler ,cei mai multi si cei mai mari .
Foarte prinzatoare au fost voblerele Sebile acum nu mai sunt bagate de loc in seama .De fapt acum abia mai reusesc sa pacalesc cativa strapi la apus cu vobler Cozma ,toata treaba dureaza maxim 20min. pe urma pauza , nu stiu care-i treaba nu prea mai inteleg nimic :think: ,astept sa vina frigul bine poate se mai shimba ceva .
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

Re: salaul - cand si cu ce ?

Mesajde tudor pe Noiembrie 1st, 2008, 12:28 am

Chiar acum e sezonul cel mai bun, dupa mine.
Lasa voblerele si ia silicoanele, eventual mort manié. Animatie lenta si ia contact des cu substratul. ;)
tudor
hârşit în rele

Mesajde strimerman pe Noiembrie 1st, 2008, 10:26 am

Subscriu intru totulla ce spune Tudor mai sus.
Cu voblerele e mai greu si mai pe perioade.
Ia-ti jiguri de toate marimile.... cauta pe malul apei sa gasesti ceva structuri... pune jiguri de greutate astfel incat sa joace cat mai incet deasupra substratului si baga mare.
Preferabi la inceput pe textil.
Si nu te speria daca pierzi multe gume pe partida. asta e pretul si trebuie sa-l platesti ! ;)
strimerman
trecut prin multe

Mesajde ilie pe Noiembrie 2nd, 2008, 12:27 pm

Eu am un loc unde cam iau in perioada asta a anului,la acelasi voblerJSR.La gume nu vrea,dar n-are a face :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde leba pe Noiembrie 2nd, 2008, 2:21 pm

acum e ideal pt. salau, cred eu, jeleuri si lipless.uri (cu bileB-)), prezentari fine.
let`em live, they`re part of the game.
http://www.prietenipescari.ro
E.S.T.
leba
membru nou

Mesajde Beju pe Noiembrie 2nd, 2008, 8:57 pm

leba scrie:acum e ideal pt. salau, cred eu, jeleuri si lipless.uri (cu bileB-)), prezentari fine.

Cum prezinti fin un rattling?
Beju
membru nou

Locaţie: Arad

Mesajde leba pe Noiembrie 3rd, 2008, 8:49 am

Beju scrie:
leba scrie:acum e ideal pt. salau, cred eu, jeleuri si lipless.uri (cu bileB-)), prezentari fine.

Cum prezinti fin un rattling?

jerk.uri ferme dar minime :D din varful lansetei, pauze lungi de 4-7-10 secunde, accelerari usoare, iar pauze. generic vorbind, la salau prezinti fin.
tehnic vorbind :twisted:
io am o alta intrebare: am observat de cateva ori urmatoarea spetza:
balta cu salau, sigur erau acolo (se mai lua cate unul la baboiari), nu punea botul la nimic (gume, boblere, rotative, bile, jerkuri) :doh: ei bine...ghiciti la ce-l prosteam: oscilanta grea lasata pe fundu apei, jerkuita usooor de tot si la fel, cu pauze lungi.
de ce prefera tabla? :think:
let`em live, they`re part of the game.
http://www.prietenipescari.ro
E.S.T.
leba
membru nou

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 3rd, 2008, 10:02 am

salut,

scriu bazandu-ma pe experientza de anii trecutzi NU DE ANU ASTA, ani trecutzi in perioada asta salaul il cautam pe plaje ape de 1.5m max 2 cu voblere la margine de praguri, deasupra structurilor scufundate cu floatere de pilda, chiar voblere de 11 cm, explicatzia era dupa mine ca veneau in apa mika ca acolo era hrana ce se incalzea la soare, anul acesta pauza momentan conditziile fiind asemanatoare, su intzelegg de ce???, i-am cautat si cu jeleuri voblere darr observand lipsa de activitate din pelicula nu-mi vine sa dau si sa insist cu voblere, poate mortmanie cred ca ar fi ok dar baboiu este mai greu de procurat (mi lene si nu am scule pentru el) ar fi o solutzie cum a spuss @tudor. :think:
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde Laurentiu pe Noiembrie 3rd, 2008, 4:03 pm

august...luna de top la viu...
peste vreo doua sapt cand apa scade la 12 celsius pe gume , plastice si table..dupa pofta dansului in ziua respectiva
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde Laurentiu pe Noiembrie 3rd, 2008, 4:04 pm

Laurentiu scrie:august...luna de top la viu...
peste vreo doua sapt cand apa scade la 12 celsius pe gume , plastice si table..dupa pofta dansului in ziua respectiva

la dunare.... ca in alta parte eu nu am prins...
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 3rd, 2008, 4:42 pm

anul acesta a fost o pauza tottal in ceea ce priveste salaul peste kil.noaptea dupa ora 21 incepea activitatea la strapi.nimik de retinut doar din cand in cand cate un bibanel mai rasarit.am incercat cu divesrse shaduri(6-10cm)si voblere(cozma,rapala,hornet).cred ca cea mai buna perioada pt mine la salau ar fi in sezonul rece.
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde didel_pro pe Noiembrie 4th, 2008, 8:00 am

Eu cred, ca de cele mai multe ori, gumele, au randamentul cel mai bun.In special pe Dunare unde ,se pierd multe bile si tot restul (dupa care plingi).80-90 % din atacuri le am avut pe cadere.In aceasta perioada ,montura mea c am neortodoxa are si o musca copiata de la localnici facuta din pana de gisca pe cirlig de 4-5.Este o gaselnita, care de multe ori avatul,nu o refuza si care in apa face ca toti dracii.Eu ,pescuiesc numai pe Dunare,Lacul Morii ,Neajlov,Arges (zona 36- 48).Mentionez ca rezultate bune am avut numai pe primele 3 locati .Nu sunt un pescar de spinn inrait dar dimineata si seara il c am caut si de multe ori am avut satisfacti mai mari ca la pasnici.
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 4th, 2008, 8:14 am

BygDaddy scrie:anul acesta a fost o pauza tottal in ceea ce priveste salaul peste kil.noaptea dupa ora 21 incepea activitatea la strapi.nimik de retinut doar din cand in cand cate un bibanel mai rasarit.am incercat cu divesrse shaduri(6-10cm)si voblere(cozma,rapala,hornet).cred ca cea mai buna perioada pt mine la salau ar fi in sezonul rece.

bibean dupa ora 21? :o am prins toate speciile de rapitori noaptea la artificiale , numai bibanu NU , zi ca lai palit pe intuneric si tabar pe el :twisted:
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 4th, 2008, 11:19 am

@pikeman:in zona in care pescuiesc eu se prindea cu multi ani in urma saci intregi de biban(personal nu dau dupa acest peste iar cand dadeam la stationar chiar il uram ca imi facea praf obleti din montura).in seara respectiva am ajuns pe la ora 8 pe mal si am inceput sa dau la vobler.bineinteles ca aveam la fiecare aruncare atac(io o puneam pe seama starpilor)dar e posibil sa fi fost si bibani.cert e ca atunci si starpi si bibani am scos la mal.in legatura cu prezenta bibanilor in zona m-a surprins si pe mine deoarece stiu sigur ca in zona respectiva nu s-a mai prins biban de cel putin 2 ani.nu stiu motivul deoarece stiu ca acolo nu se baga plase iar pescari sunt foarte multi dar de stationar(pasnic in special).
Ps bibanii au intrat pe shad kingdom lures ala rosu aprins de 6 cm si bineinteles ca a avut un atac de am zis ca i-am rupt gura la salau(intepatura tare) asta apropo ce se discuta pe alt segment referitor la guri de bibani rupte
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde ilie pe Noiembrie 4th, 2008, 3:12 pm

Daca era noapte nu cred ca mai conta culoarea.
ilie
trecut prin multe

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 4th, 2008, 3:31 pm

cred ca am uitat sa precizez ca locul respectiv este luminat toata noaptea pe ambele maluri :D
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde ilie pe Noiembrie 4th, 2008, 3:41 pm

Da dar la adancimea aia,tot nu conteaza,oricum e bine inseamna ca sti sa joci gumele.
ilie
trecut prin multe

Mesajde Beju pe Noiembrie 4th, 2008, 9:12 pm

Din cate stiu eu salaul are cea mai complexa retina si vede foarte bine si la adancime mare daca exista o raza de lumina cat de mica. Singura precizare ar fi ca nu vede culoarea exact cum o vedem noi.Adica e posibil ca un galben fluo la o adancime de 5 m sa il perceapa ca pe o umbra,dar de vazut tot vede. Nu este neaparat un rapitor care se bazeaza foarte mult pe vedere,cunoscut fin faptu ca este si fotofob, asta datorita faptului ca retina sa are o capacitate mult mai mare de absorbtzie a luminii decat a celorlaltzi pesti.
Despre bibanu nu stiu foarte multe,insa nu am auzit niciodata de biban prins pe intuneric.
Beju
membru nou

Locaţie: Arad

Mesajde nucus pe Noiembrie 4th, 2008, 10:21 pm

Si eu am prins biban pe intuneric dar era lumina pe maluri.
nucus
trecut prin multe

Mesajde didel_pro pe Noiembrie 7th, 2008, 12:57 pm

Pentru cine are timp.In capatul canalului Dorobantu pe malul sting, cum mergi spre Dunare.Bile de 25 30 g zgirciuri de,
10 15 .Agataturi numeroase dar face servici.Locul este pentru maxim 5.Numai salau.Noi am fost ,dupa o partida ratata la crap si am luat destui.Ma gindesc, ca poate la viu, agataturile sunt mai rare?
didel_pro
trecut prin multe

Următorul

Înapoi la Spinning