Pescuit vertical

Pescuit cu naluci artificiale

Pescuit vertical

Mesajde fanelul pe Februarie 10th, 2010, 10:45 pm

Daca titlul nu corespunde continutului, schimbati....
Am incercat de cateva ori pescuitul la jig dar nu am avut mari "succesuri". O marla si bibani in Delta si primul strap sub indrumarea admin-ului (thx Gerula).
Am plecat de aici http://www.lunkerhunt.com/riggingTips.cfm si as dori mai multe detalii despre aceste metode daca tot ne tinem de convorbiri la gura sobei.
As dori si ceva info despre ce si cum trebe cumparat pt a folosi aceste monturi.
Multumesc anticipat si fiti induratori cu un incepator :D
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Re: Pescuit vertical

Mesajde Gerula pe Februarie 10th, 2010, 11:38 pm

Tu vrei sa discutam despre pescuitul vertical (dandineta, plomb palette, Salmo Chubby Darter samd) sau despre pescuitul la jig cu variantele sale?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde BygDaddy pe Februarie 10th, 2010, 11:45 pm

ceva off topic:cu tnx-ul ala o sa starnesti putin oamenii "dincolo" :lol:
on:vezi ca am descarcat un film pus de tudor pe undeva pe net in care era explicat destul de frumos acest tip de pescuit.......in franceza :D .da daca il gasesti sa il iei ca te poti uita si pe mut ca nu te intereseaza sunetul si imaginile.
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe Februarie 11th, 2010, 12:05 am

Prea tare fanelul la faza cu multumirea de pe forumul lui rasulescu :D. Chiar daca a fost involuntara, tot e tare :D.

Acum hai sa clarificam despre ce vorbim aici.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Februarie 11th, 2010, 12:27 am

la postul anterior era vorba ca nu ai nevoie de sunet "CI" de imagini.dupa parerea mea sunt multe de invatat din filmuletul ala.
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 11th, 2010, 12:29 am

Eu ma refer la subiectul topicului. Nu-mi e clar daca fanelul se referea la pescuit vertical sau la jigging.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Februarie 11th, 2010, 12:31 am

pai in postul lui nu a zis ceva de pescuitul la jig? cel putin eu cam asta am inteles!
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde fanelul pe Februarie 11th, 2010, 6:18 am

Ma gandeam la pescuitul vertical ca fiind cel in care miscarea predominanta este cea in plan vertical. Daca aveti/stiti despre o clasificare ar fi foarte buna ca sa vorbim aceeasi limba.
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 11th, 2010, 8:16 am

La jigging miscarea predominanta nu este pe verticala ci in zig-zag, pentru ca tragi naluca spre tine. Pescuitul vertical este cel in care joci naluca doar pe verticala, ca la dandineta.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Februarie 11th, 2010, 10:41 am

Poti pescui vertical si la jig, din barca, fireste. E o ne-animare a nalucii. Lasi jigul sa cada ridici 5cm si nu mai misti. Miscarile barcii ajung. Atacul este in general foarte violent. In filmul cu Farrona e explicata foarte bine chestia.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 11th, 2010, 12:02 pm

Chestia e ca ala nu-i jigging :D, e pescuit vertical facut cu jigul :D.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Februarie 11th, 2010, 3:48 pm

daca prinde peste putem sa ii ziceam si vanatoare de pesti.nu conteaza numele :D .filmu ala m-a lasat plin de spume la gura.l-am vazut cand era vremea nasoala si tot as fi pus mana pe undita si sa ma duc ca nebunu pe apa sa arunc acolo cateva maini :mrgreen:
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde fanelul pe Februarie 11th, 2010, 4:45 pm

Aha, speram sa existe o clasificare, ceva....
Dati-mi si mie link-ul catre filmul ala.
Planuiesc o iesire in Delta prin Martie si as vrea sa incerc ceva noutati. Am vazut niste monturi straine mie, Texa, Carolina si Drop Shot si as vrea sa-mi fac cateva. Ce am nevoie si de pe unde se pot cumpara. Plumbii din aia cel putin nu cred ca am vazut pe undeva...
Din nou, nu prea am avut ocazia sa pescuiesc vertical si nici sa jig-uiesc :lol: de asta cer informatii.
Multumesc
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 11th, 2010, 4:57 pm

Ba da, cand ai dat la Buftea cu mine ai facut jigging (teoretic cel putin) :D

Crede-ma ca la inceput nu e deloc important sa incepi sa inveti monturi gen Texas. Trebuie sa indeplinesti doua conditii simple:

1. Echipament adecvat acestui stil (bat senzitiv, mulineta cu raport de recuperare mic, textil de calitate, care sa nu faca burti samd)
2. Densitate buna de peste pe locul cu pricina.

In felul asta ai toate conditiile sa prinzi, si ai sanse sa-ti dai seama cand procedezi bine si cand nu. Daca dai in locuri unde pescari experimentati de jig au doua tacuri pe ora, n-ai nici o sansa sa-ti dai seama cand gresesti. La fel si daca dai cu un echipament neadecvat (bat tip "par mort", mono foarte extensibil, texitl prost care se face panglica si incepe sa faca burti la cea mai mica adiere etc).
Gerula
Site Admin

Mesajde fanelul pe Februarie 11th, 2010, 5:35 pm

Bine, bine dar zii ceva despre capatul celalalt al firului....
In afara de asta http://www.fishline.ro/joomla/index.php ... 9&vmcchk=1 pt Carolina
si de asta http://www.fishline.ro/joomla/index.php ... -shot.html pt drop shot
mai este pe undeva de cautat?
Neste grub-uri mi-am ales eu de la magazinul "prietenului" tau, dar ar mai trebui niste carlige offset. Astea de care trebe si de unde?
PS:De ce intreb? Pe cand imi cautam prima lanseta pt spinning am tot facut cercetari pe net, forumuri samd. Cu lectia invatata merg intr-un magazin si ma apuc sa cer nu-s ce lanseta, nu-s ce putere, nu-s ce actiune. Evident, ce era de vanzare pe afara nu se gasea pe la noi....Nu va inchipuiti (sau poate ma insel) ce fete au facut aia!!!
Alta data am comandat o lanseta la alt magazin si cand m-am dus sa o iau, era Berkley, era Cherrywood, era lungimea, era puterea dar nu era codul pe care il cerusem. Diferenta o constituia manerul. Si tot asa.
Deci nu ma considerati cicalitor.....
Si scuze de off topic
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 11th, 2010, 5:56 pm

Eu spuneam ca, pana nu simti ca stapanesti bine pescuitul "de baza" la jig, nu are rost sa treci la subtilitati.

Bullet-uri foarte bune aveau la raposatul Aquamania, eu de-acolo mai luam. La tine insa, inteleg ca nu-i graba mare, si atunci ai putea foarte bine sa le comanzi de la basspro sau cabela's. Daca nu ajungi la suma minima, ai putea vorbi cu nea Jean, care le poate cumpara local, din magazinul fizic al Basspro (intervine in plus sales tax - TVA-ul lor, dar care nu e chiar asa de mare, parca sub 10%). Expedierea in Romania e 13$ cu cea mai recenta gaselnita a subsemnatului :D, USPS Priority mail small flat rate box.
Gerula
Site Admin

Mesajde fanelul pe Februarie 11th, 2010, 6:07 pm

si in Ro?
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 11th, 2010, 6:42 pm

De pilda poti da un telefon la Abrevis, dar fiind bullet-uri de tungsten cred ca nu-s chiar ieftine http://www.abrevis.ro/prod.php?Categori ... CUIT&id=74
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Februarie 11th, 2010, 7:52 pm

Uite aici filmul cu verticala.
tudor
hârşit în rele

Mesajde bogdan72_coco pe Februarie 12th, 2010, 5:37 pm

am reusit sa-l descarc .......................sa vedem cu ce se maninca si asta ,ca numai asta nu am incercat
:pray:
bogdan72_coco
membru nou

Locaţie: bucuresti-ploiesti

Următorul

Înapoi la Spinning