fanelul scrie:Iata plumbii drop shot dupa putina munca...
plumbi drop shot.JPG
Am redus greutatea de la 30 la 25, 22, 14 si 10 grame...
E buna varianta cu duo lock sau sa incerc sa indoi bucla?
Tocmai voiam sa-ti spun sa nu dai banii pt. plumbii speciali pt. drop shot(fiind scumpi),nu ai nevoie neaparat de tungsten,deoarece chiar si cu o piulita poti pescui drop shot.Bine ai facut ca ti-a turnat singur plumbii ca iesi mai ieftin ,dar e bine sa ti cont de idea lui Adrian Frunza folosind o sarma inoxidabila(nichelina,sau sarma de vipla de la dentisti) pe care o indoi asemanator cu sarma originala de la plumbi originali de drop shot,in asa fel incat miscand firul in sus pe bucla sa poti sa-l blochezi .
Plumbii de drop shot se fac asa si pt. motivul ca daca agati plumbul in ceva pe fundul apei,cand fortezi vei pierde plunbul nu si montura(firul pe care intepenesti plumbul nu rebuie sa aiba nici un nod,ca daca ii faci nod la agatare in structuri nu mai iese firul si pierzi probabil toata montura.
Eu am pescuit drop shot(am mai spus-o) nu vertical ci de pe mal folosind plumbi conici ce aveau ochet de care cu o bucla prindeam firul.
Distanta de la plumb la carlig e functie unde sunt cantonati pesii in acel moment,catre fundul apei sau mai sus.
Eu am pus carligul si la 3m. de plumb deoarece trebuia sa arunc departe(peste 50-60m0 ca pestii erau mai in mijloc pe TRINITY RIVER si intre ape nu aproape de fundul apei.Am prins bine white bass,dar nu la fel de bine ca daca asi fi pescuit din barca.Initial am incercat cu felul meu de a pescui cu jigul in fata si plumbi si margele pe fir(pe leaderul fluorocarbon),dar desi aveam bat de 5m. nu puteam tine jogul la nivelul pestilor decat daca mulinam f.repede ,dar atunci nu aveam atacuri.
Schimband in sistemul drop shot puteam arunca mai departe (FIRLINE 4LB.+LEADER FLUOROCARBON de 6-10lb.)plumbul fiind in fata si punand carligul la 3m sau mai mult eram in zona in care erau cantonatii white bass-ii.
Se cam uitau ciudat la mine pescarii de pe mal din jurul meu in primul rand vazandu-ma pescuind cu asa bat lung(ei de regula pescuiesc cu bete in jur de 2m.) si in al doilea rand ca pescuiesc drop shot(poate ca erau unii ce stiau acest pescuit) de pe mal nu din barca.
Ideal ar fi sa pescuiesti vertical din barca,dar pestii nu se uita ca nu pescuiesti ca la "carte"sau folosesti tungsten,daca carligul cu plasticul respectiv ajunge in zona lor si tu sti sa-l faci atractiv ai sanse mari sa prinzi peste.
Referitor la turnatul plumbilor,pe vremuri cand lucram la munte amenajand padurile si voiam sa-mi inbunatatesc meniul cu ceva pastravi ,pe tija unui carlig folosind ca matrita un cartof ,imi turnam plumbi conici si pe acel carlig lestat(conul in jos) puneam cozi de zglavoaca si asa pacaleam niste pastravi chiar daca metoda nu era legala.In acea vreme inca nu stiam ce frumusete poate fi pescuitul la musca,dar cand am lucrat pe Somesul Rece,muncitorul meu un localnic ce locuia chiar pe malui Somesului Rece m-a invatat sa pescuiesc la musca cu un bat de scorus,um metru de sfoara scoasa din anvelopele masinilor,un leader de mono si doua muste.....O tempora...
Jean Scurtu