fanelul scrie:@ nea Jean: nu ma pricep dar unde se pune leader-ul la Texas sau Carolina? Nu mi-o luati in nume de rau dar chiar nu stiu.
@Gerula: martie, noi!!!! Parea ca esti la alt nivel....Mie chia mi-ar placea o iesire forumuistica, de aia, "cu baietii".
Anyway, thx 4 the intell
Nu sper decat sa pot sa fiu si eu de ajutor cand oi putea....
Atat la Texas cat si la Carolina rig poti folosi leader.Eu de obicei folosesc o montura intr-un fel asemanatoare cu Carolina rig,dar cand am folosit-o prima data eu habar nu aveam de Carolina rig,Trebuia sa pescuiesc la white bass cu jig mic ,usor ,dar apa ara adanca,pestele in apropierea fundului apei,asa ca am pus un plumb de vre15g. la cca. 50 cm de jig ca sa-mi mearga jig-ul repede jos si sa nu-l poarte apa prea repede.
Vazand ca prind bine asa white bass cand ceilalti cu jig-uri grele nu prindeau aceeasi metoda am incercat-o si in apa sarata cu succes.
Atata doar pt. ca pescuiam ca de obicei cu FIRELINE SMOKE 4LB.,deci fir subtire am facut leader-ul din doua bucati de fluorocarbon legate intre ele prin intermediul unui vartej simplu sau triplu in lungime peste 2m. si asta pt. ca frecandu-se de scoici textilul s-ar fi taiat usor pe cand fluorocarbonul nu.
Puteam sa folosesc si fluorocarbon de 10lb.deoarece la agatare de cele mai multe ori se rupe fluorocarbonul nu textilul in felul cum leg eu fluorocarbonul de textil.
Deasupra vartejului pe firul fluorocarbon pun mai multi plumbi de forma ovoidala de 1/8oz.,iar intre ei margele colorate ce atrag pesti ,iar lovirea plumbilor de margele produce un efect rattle care la fel atrage pestele .Pun in general plumbi de 1/8oz. deoarece functie de viteza si adancimea apei scot sau adaug plumbi dupa necesitate.
Cand pescuiesti stil Texas poti sa nu mai folosesti vartejul.Am prezentat de mai multe ori pe forum-urile romanesti cum pescuiesc eu si am si pus poze cu montura respectiva.
Pt. mine functioneaza desi unde pescuiesc eu nimeni nu pescuieste asa (pescuiesc doar de pe mal).
Jean Scurtu