Pescuit vertical

Pescuit cu naluci artificiale

Re: Pescuit vertical

Mesajde bogdan72_coco pe Februarie 12th, 2010, 6:29 pm

interesant. :naughty: la baboi nu servesc.
bogdan72_coco
membru nou

Locaţie: bucuresti-ploiesti

Mesajde fanelul pe Februarie 12th, 2010, 6:58 pm

Multumesc pentru informatii.
Am fost la cumparaturi azi....
Plumbi pt Texas sau Carolina doar tungsten de la abrevis, carlige offset (si cateva lestate) de la aceeiasi +Expert spinning + nu-zic-magazinul-ca-nu-e-bine... ceva grub-uri printre care si niste Ishad (o poala de bani).
Plumb pt drop shot era tot la Abrevis dar tot tungsten, tot scump. O rezolv cred, cu niste plumbi de la baloanele de la ziua lui fii-miu :D .
Am facut niste probe acasa in cada, misca promitator. Om vedea cat sunt de eficace.
Multumesc inca o data.
PS: la drop shot am inteles ca mere fluorocarbon dar pt Texas oare o fii bun textilul? M-am hotarat si la o mulineta de criza, Okuma Zeon 30.
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde bogdan72_coco pe Februarie 12th, 2010, 7:32 pm

mergi pe fluorcarbonsi pe texas, si zeon30 e ok ,dar nu 2-3 ani
bogdan72_coco
membru nou

Locaţie: bucuresti-ploiesti

Mesajde Gerula pe Februarie 12th, 2010, 7:58 pm

Fanelul, de curiozitate, ce nevoie ai tu sa dai cu Texas/Carolina in martie?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 12th, 2010, 8:30 pm

@fanelul,

Foloseste leader fluorocarbon ca vei avea mai multe atacuri decat daca pescuiesti numai cu textil.In plus la agataturi pierzi leader-ul,nu se va rupe textilul.Daca folosesti numai textil si te-ai agatat nu sti de unde se rupe fextilul ca nu intotdeauna se rupe la nod,poti pierde mai multi metrii de textil.
Eu niciodata nu pescuiesc cu textil direct ,intotdeauna folosesc leader fluorocarbon in acest fel folosind avantajele fluorocarbonului.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde fanelul pe Februarie 12th, 2010, 11:14 pm

@ nea Jean: nu ma pricep dar unde se pune leader-ul la Texas sau Carolina? Nu mi-o luati in nume de rau dar chiar nu stiu.
@Gerula: martie, noi!!!! Parea ca esti la alt nivel....Mie chia mi-ar placea o iesire forumuistica, de aia, "cu baietii".
Anyway, thx 4 the intell
Nu sper decat sa pot sa fiu si eu de ajutor cand oi putea....
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 13th, 2010, 12:12 am

fanelul scrie:@Gerula: martie, noi!!!! Parea ca esti la alt nivel....Mie chia mi-ar placea o iesire forumuistica, de aia, "cu baietii".

Nu inteleg :D.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 13th, 2010, 3:02 am

fanelul scrie:@ nea Jean: nu ma pricep dar unde se pune leader-ul la Texas sau Carolina? Nu mi-o luati in nume de rau dar chiar nu stiu.
@Gerula: martie, noi!!!! Parea ca esti la alt nivel....Mie chia mi-ar placea o iesire forumuistica, de aia, "cu baietii".
Anyway, thx 4 the intell
Nu sper decat sa pot sa fiu si eu de ajutor cand oi putea....

Atat la Texas cat si la Carolina rig poti folosi leader.Eu de obicei folosesc o montura intr-un fel asemanatoare cu Carolina rig,dar cand am folosit-o prima data eu habar nu aveam de Carolina rig,Trebuia sa pescuiesc la white bass cu jig mic ,usor ,dar apa ara adanca,pestele in apropierea fundului apei,asa ca am pus un plumb de vre15g. la cca. 50 cm de jig ca sa-mi mearga jig-ul repede jos si sa nu-l poarte apa prea repede.
Vazand ca prind bine asa white bass cand ceilalti cu jig-uri grele nu prindeau aceeasi metoda am incercat-o si in apa sarata cu succes.

Atata doar pt. ca pescuiam ca de obicei cu FIRELINE SMOKE 4LB.,deci fir subtire am facut leader-ul din doua bucati de fluorocarbon legate intre ele prin intermediul unui vartej simplu sau triplu in lungime peste 2m. si asta pt. ca frecandu-se de scoici textilul s-ar fi taiat usor pe cand fluorocarbonul nu.
Puteam sa folosesc si fluorocarbon de 10lb.deoarece la agatare de cele mai multe ori se rupe fluorocarbonul nu textilul in felul cum leg eu fluorocarbonul de textil.
Deasupra vartejului pe firul fluorocarbon pun mai multi plumbi de forma ovoidala de 1/8oz.,iar intre ei margele colorate ce atrag pesti ,iar lovirea plumbilor de margele produce un efect rattle care la fel atrage pestele .Pun in general plumbi de 1/8oz. deoarece functie de viteza si adancimea apei scot sau adaug plumbi dupa necesitate.
Cand pescuiesti stil Texas poti sa nu mai folosesti vartejul.Am prezentat de mai multe ori pe forum-urile romanesti cum pescuiesc eu si am si pus poze cu montura respectiva.
Pt. mine functioneaza desi unde pescuiesc eu nimeni nu pescuieste asa (pescuiesc doar de pe mal).

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde fanelul pe Februarie 13th, 2010, 8:15 am

Multumesc, nea Jean, scuze Gerula, m-am infipt in tastatura....
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 13th, 2010, 11:15 am

Intrebarea mea era serioasa :D . Monturile pe carlige offset se folosesc in general in locuri cu f multe structuri sau cand vegetatia acvatica e foarte densa. Nu mi se pare ca ar fi cazul in Delta in martie.

Iti spun asta nu ca sa te descurajez, ci pentru ca, in conditiile date,nu trebuie sa te astepti la cine stie ce minuni de la Carolina/Texas.
Gerula
Site Admin

Mesajde fanelul pe Februarie 13th, 2010, 12:11 pm

Am inteles ca sunt monturi contra agataturi dar asta nu cred ca le exclude in a fi folosite in locuri curate.
Eu le voi testa si va impartasesc rezultatele.
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 13th, 2010, 4:59 pm

Mai, e clar ca o Carolina pescuita corespunzator pemite un pescuit mai de finete decat un jig obisnuit, prin simplul fapt ca naluca, nefacand corp comun cu plumbul prin intermediul acului, poate fi animata mult mai fin. Dar sincer ma indoiesc ca in martie in Delta o sa intalnesti conditii care sa puna in valoare calitatile specifice unei asemenea monturi.
Gerula
Site Admin

Mesajde fanelul pe Februarie 13th, 2010, 7:29 pm

Probabil ca ai dreptate, G. Probabil ca nici nu se preteaza Delta pt fineturi de astea. Eu voi incerca oricum.
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde fanelul pe Februarie 13th, 2010, 11:35 pm

Am probat drop shot-ul in cada. Am folosit plumbii de la baloanele lui fii-miu (ovale, alungite, din pacate de 30 gr). Concluzia: trebuie o lanseta bloody senzitive pt asta si cred ca textilul ar transmite mai bine miscarile de jos. Probabil ca voi incerca un leader de fc de fo 2 metrii sau cam asa ceva.
Cam ce distanta tebuie intre plumb si carlig? Gandesc un 30-50cm dar nu sunt sigur...
PS: cam greu plumbul ala :oops:
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde tudor pe Februarie 14th, 2010, 8:51 am

Merge si plumbul ala. Despre lungime intre plumb si naluca ai dreptate : 30-50
tudor
hârşit în rele

Mesajde adrian frunza pe Februarie 24th, 2010, 11:42 am

dati-mi o idee va rog cum improvizez clema de fir specifica plumbului de drop shot ,o sarma de otel nu prea poate fi indoita asa in scurt .
alt sistem pt plumb reglabil cunoasteti?
mersic de raspuns.
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde adrian frunza pe Februarie 24th, 2010, 11:49 am

adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde pupu pe Februarie 24th, 2010, 7:22 pm

Deci,"clema de fir"are acea forma pt a schimba f. rapid plumbul cu un altul de alta greutate,se face un nod la capatul firului ,se introduce prin acea clema se trage in sus si gata,firul se blocheaza in acea fanta ingusta. Nu trebuie neaparat sa aiba acea forma ,numaI ca o sa dureze mai mult schimbul plumbului,eu zic ca nu-i bai.

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Mesajde adrian frunza pe Februarie 25th, 2010, 11:23 am

pupu clema aia permite modificarea rapida a adancimii la care evolueaza naluca .
nu schimbi greutati ca naucul ca nu ai de ce .
nu poti bloca plumbul cu un stopper clasic .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde pupu pe Februarie 25th, 2010, 6:30 pm

Scuze ,am crezut ca te referi la forma mai speciala a vartejului de la plumb,eu pun naluca fix pe fir cam la 40-50 cm de plumb.
In functie de conditii si de felul in care vreau sa joc zgarciul schimb plumbul.

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Spinning