Pescuit la trena

Pescuit cu naluci artificiale

Pescuit la trena

Mesajde Gerula pe Decembrie 14th, 2009, 11:39 am

In mod cert stilul asta nu se incadreaza nici la spinning, nici la stationar :D Asa ca hai sa-l discutam aici.

Are cineva experienta cu pescuitul la trena? Care sunt greselile evidente pe care nu trebuie sa le faci ?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Pescuit la trena

Mesajde tudor pe Decembrie 14th, 2009, 1:11 pm

Pe lacurile mari din Alpi si pe cele din nordul Europei se practica mult stilul. Cand ma duc pe acolo il practic si eu. In restul Frantei e interzis (numai in Alpi ai voie)
Ce greseala nu trebuie facuta ? Sa trenezi cu rotativa si sa fii atent la adancimi, deci cu ochii pe sonar, ca poti lasa o gramada de voblere sau lingurite pe fund.
Daca trenezi cu rotativa prevede schimbarea firului de pe mulineta dupa fiecare trena. :lol:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 14th, 2009, 3:43 pm

Intrebari: cam la ce viteza e recomandabil sa trenezi? Evident, depinde mult si de specia vizata, dar orisicat, niste repere :D.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Decembrie 14th, 2009, 5:09 pm

Cam cu viteza unui om care se plimba. De ajuns de repede ca firul sa fie tensionat si sa simti in mana cum iti lucreaza naluca.
Vorbesc despre trena in apa dulce, pe mare depinde ce specie cauti dar am practicat o singura data si am prins o frumusete de catamaran care zbura pe desupra valurilor dar avea totusi o chila care intra adanc in apa. Mi-a luat tot firul de pe mulineta. :lol:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 14th, 2009, 6:10 pm

E clar, nu degeaba se cheama motoarele electrice "trolling motors" :D
Gerula
Site Admin

Înapoi la Spinning