noduri pescaresti

Pescuit cu naluci artificiale

noduri pescaresti

Mesajde SF pe Noiembrie 13th, 2008, 10:40 pm

Ce-ar fi un forum despre pescuit fara noduri :D Ce evolutii avem in domeniu , aparitii noi , noduri exotice , ce folositi , eventual argumente ?

Io inca dau cu bucla bimini plus uni-to-uni de pe bucla . Ii un nod super solid ( nu cunosc altu mai solid ) , plus ca in modu asta pot face uniuni intre textil fin ( tufline de 20 lb ) si fluorocarbon gros , am legat de pe tufline chiar si leader fluorocarbon de 50 lb ( un 0,65-0,70 ) , iar la tractiune se rupe deasupra la bucla . Cu alea groase ( ar putea fi cazu la stiuca ) 5 spire de fluorocarbon sint suficiente , cu Seaguar de 0,375 am avut surpriza sa se desfaca cu doar 5 spire , asa ca fac 7 si tine . Cu textilu fac cam 8-9 spire , cind dau gros ( nu-i cazu acuma ) chiar mai mult .

Pt rarele situatii cind dau cu linie mono si-mi trebuie leader ( zone abrazive ) , fiind vorba de fire apropiate ca grosime , in general linii fine , sub 0,30, folosesc bloodknot .

Agrafa o leg cu nod clinch , plus o bucla de rezerva , si deocamdata nu am avut surprize .

Posibil zilele astea sa testez bucla bimini direct pe baluca , sa vedem cum iasa .

Cum legati voi mai nou ?
SF
hârşit în rele

Re: noduri

Mesajde claudiu fiu pe Noiembrie 14th, 2008, 10:42 pm

cam 80 % folosesc palomar.
restul alte noduri
claudiu fiu
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 14th, 2008, 10:51 pm

Clinch sau Palomar (in functie de dispozitie :D ) pe jiguri, agrafe, snapuri samd

Clinch in Clinch pentru unit textilul de leaderul de fluorcarbon. Stiu ca e laborios de facut, dar sunt indemanatic :D, si daca le faci pe amandoua corect rezista extraordinar.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde old_radu pe Noiembrie 14th, 2008, 11:10 pm

...improved clinch in general si rapala pentru micro voblere...
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde Jean Scurtu pe Noiembrie 15th, 2008, 5:06 am

Eu folosesc Palomar la legat carligele,sau agrafele.
Pescuiesc intotdeauna cu fir textil subtire(4-6lb,rar 8-10lb.) + leader fluorocarbon(2-14lb.).Fac o bucla pe textil cu nod dublu si de aceasta bucla folosind un nod clinch leg leaderul avand grija sa las "mustata " fluorocarbonului mai lunga cca.1-2cm.,ca sa treaca mai usor prin inele daca e cazul.
Pana acum inca nu am avut probleme legand asa, am prins si pesti peste 20kg.,nefiind nevoit sa incerc alte noduri.
Daca vreau sa leg doua fire textile in prelungire folosesc nodul uni-to uni.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Adi_ pe Noiembrie 15th, 2008, 6:45 pm

pt. legatura textil-leader folosesc bimini twist+clinch.
pt. legat agrafa, jig, vartej, folsesc clinch.
cand dau la vobler fara agrafa folosesc Rapala Knot.
Adi_
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 12th, 2008, 9:49 am

old_radu scrie:...improved clinch in general si rapala pentru micro voblere...

Eu folosesc foarte mult clinch simplu, si n-am avut probleme. Tu ai trecut la improved dupa ce ti s-a dezlegat, sau ai inceput direct cu el?
Gerula
Site Admin

Re: noduri pescaresti

Mesajde SF pe Decembrie 12th, 2008, 9:45 pm

Si io folosesc un improved clinch , da ii o inventie de-a mea :lol: , nu-i tot una cu improvedu normal :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 12th, 2008, 10:19 pm

Pai da detalii, poate faci prozeliti :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Decembrie 12th, 2008, 11:19 pm

Mai sus ziceam ca leg fluorocarbon de 50 lb , care ii rigid bine , pe ala un Palomar ii dubios , sta aiurea , nici Clinch nu mi se pare sigur , asa ca dupa ce am un Clinch bine facut si strins ( tin agrafa cu un prosop si trag de mustata cu un patent ) , cu mustata fac o bucla prin care bag 2 spire , le string bine si asta ii tot . Si cum tot fac treaba asta la alea groase , din obisnuinta le fac acuma si al alea subtiri :)
SF
hârşit în rele

Mesajde bic pe Decembrie 13th, 2008, 8:52 am

Pe textil-Palomar;pe monofilament inca o tura la palomar(un nod in forma de opt).
bic
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 14th, 2008, 10:20 am

Mie nu mi s-a desfacut niciodata un nod clinch, nici macar ala facut pe ancore, cu otgonul :D .
Gerula
Site Admin

Înapoi la Spinning