Heddon Zara Spook si un model nou Heddon Spit'N Image, Lucky Craft Sammy , Yozuri Banana ,chiar Daiwa Dead or Alive e dat de carti ca fiind de suprafata desi se scufunda citeodata citiva centimetri.O naluca care la mine a dat rezultate bune si evolueaza la maxim jumate de metru sub pelicula e Heddon Swim'N Image .Castabilitate foarte buna,miscare excelenta .Au sarit la ea stiuca si biban.
Pentru baltile cu bradis mai sunt si "frog". Niste broaste care merg excelent si sunt atacate de stiuci la fiecare pasaj. Trebuie sa cotrobaiesc prin cutii ca sa le gasesc. Broastele ca si top prop au un punct comun. Scapa pestele cam de fiecare data. Cam in 90% din atacuri. De aceea am si renuntat la ele. Insa pot fi utlizate in orice tip de vegetatie.
In septembrie 2008, Suedia, am avut nenumarate atacuri la broaste aduse pe covorul de vegetatie. Toate au fost ratate. Nu am reusit sa intep o stiuca. Culmea, pe un covor gros de tot de plante, broasca adusa usurel, a iesit stiuca cu capul afara prin plante sa ia broasca, a ratat, si a ramas blocata cu capul afara din apa. S-a zbatut cam 10 secunde si a reusit sa scape. A iesit ca nebuna de dedesubtul irebii si a capturat-o partenerul meu la spinner. Eu am zgandarit-o si el a prins-o :
Broaste de guma cu cirlig dublu in fund ( ma iertati ) orientat in sus ,am vazut o gramada de modele si culori prin magazine.Dar acum,daca zice Tudor ca se rateaza copios cu ele,nu ma mai intereseaza.
Dupa mine, pescuitul ala in care astepti o zi intreaga sa ai o trasatura cu greu poate fi numit distractie . Indiferent daca pana la urma prinzi sau nu.
In schimb, la polul opus, genul asta de provocare, cand pestele trage in draci, dar e greu de intepat, mi se pare extrem de deconectanta.