Naluci de clean

Pescuit cu naluci artificiale

Naluci de clean

Mesajde Gerula pe August 2nd, 2009, 8:31 pm

blackmamba scrie:Azi am descoperit cleanul . :dance: Nu am stiut ca la 80km.de Galati se poate pescui asa ceva . Este fantastic , m-am imbolnavit de tot , cred ca o sa incerc si fly , dar mai intai sa invat sa-l prind la spin .

Meseriasi la clean astept recomandari de echipament , in special naluci . Azi am prins la voblere Ugly si am mai avut atacuri pe Cozma de 4 cm .

La mine de departe nr 1 sunt Salmo Hornet. In zona Bucurestiului am avut clar cele mai bune rezultate la ele, in special la varianta cu barbeta mare si bataie mai ampla. Tot de la Salmo e foarte util si Tiny, care, in pofida dimensiunilor reduse, se arunca extrem de bine, spre deosebire de Horneturile mici.
Si voblerele Cozma mici sunt bune.

N-am prea avut ocazia sa folosesc Dorado, stiu ca Pupu era incantat de ele, poate iti spune mai multe.

Shoktu, Marius si Fanelul pescuiesc des la clean pe Neajlov, sa vedem ce naluci mai folosesc si ei.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Naluci de clean

Mesajde Jedi pe August 2nd, 2009, 9:50 pm

Si la mine Hornet a fost nr 1. Nr 2 as inclina spre Bullhead iar 3 ar fi Rapala Original silver de 5 cm.Cu Bullhead verzuliu-kaki cel cu barbeta scurta am prins si aici pesti de genul cleanului dar cu tepi mici pe bot.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde taicanoe pe August 4th, 2009, 10:35 am

Salmo hornet de 3 sau 4,5 ... Cozma de 7 cm, Ugly de 3 , Salmo Bulhead parca de 4,5 ... un model de la Dorado - nu mai stiu cum ii zice - de 3,5 sau 4 cm.
Salmo minow de 5cm, Lacusta de la Jaxon ... cam astea-s nalucile cu care dau la clean. Trofeele au fost luate in general pe voblere maricele - Cozma si Bullhead
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde fanelul pe August 4th, 2009, 10:45 pm

Pe Neajlov am avut rezultate f bune la strike pro tadpole (http://www.tolalfishing.ro/vobler-strik ... -2471.html), la hornet si un noname din ferentari (firetiger si altul auriu-rosiatic).
Bine au venit si la rotative tot noname din ferentari aurii cu puncte rosii (nr 2 si 3). Gasesti la unde pescuim - Neajlov si ceva poze...
PS: in general dau cu textil...
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe August 5th, 2009, 11:07 am

Nici rotativele Mepps aglia mici (00, 0) nu sunt de neglijat, mai ales vara.
Gerula
Site Admin

Mesajde blackmamba pe August 5th, 2009, 3:52 pm

Taicanoe , Cozma de 7 nu-i cam mare?
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

Mesajde Gerula pe August 5th, 2009, 4:00 pm

Poate depinde si de clean :D
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe August 6th, 2009, 3:49 pm

La Cozma de 7 am luat doar cleni peste kil ... si mai sunt pescari care dau cu slider de 7 si mai si prind clean ...
taicanoe
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe August 6th, 2009, 3:59 pm

Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe August 11th, 2009, 3:43 am

da la mono? k ma bate gandu sa trag o iesire pe barzava la invitatia unui prieten si io sunt numa cu mono de dunare plus textil pp de 10.ce firma si ce dimensiune recomandati? la voblere o sa le incerc pe ale lui care are unele faine home made
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe August 11th, 2009, 7:25 am

Mai bine textil fin (gen 4lbs) plus fluorcarbon (Seaguar 6lbs sau similar).
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe August 11th, 2009, 4:05 pm

PP de 10 lbs e la limita maxima pentru clean, ar fi de preferat unul un pic mai subtire ca sa poti lansa mai bine voblerele mai usurele. Ca leader poti pune un mono bun de 0,25 (aprox. 0,75m) sau un fluorocarbon. Prin ce zona vrei sa mergi ?
taicanoe
hârşit în rele

Mesajde BygDaddy pe August 11th, 2009, 5:19 pm

gataia/denta/deta sau prin zona pe acolo sa vad pe unde aterizez
orecizez ca ar fi prima partida din viata mea cand as merge pe clean pe care de altfel pana acuma nu am reusit sa prind la naluci artificiale(pe dunare la mine in zona din cate stiu nu este)
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde taicanoe pe August 12th, 2009, 8:49 am

zona buna ... daca aterizezi pe acolo sa ai la tine si ceva pregatit pentru stiuca fiindca e posibil sa te intalnesti si cu dintoasa.
taicanoe
hârşit în rele

Mesajde BygDaddy pe August 12th, 2009, 4:10 pm

multam de info! o sa iau si struna cu mine in caz ca imi dispare vreun vobler subit
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Septembrie 9th, 2009, 10:36 am

Ce-ai facut? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Septembrie 9th, 2009, 3:30 pm

pe barzava? nu am reusit sa merg deoarece a aparut ceva si a trebuit sa raman in timisoara dar au fost niste prieteni.concluzia e ca mai trebuie asteptat pana se mai duce din vegetatie deoarece locuri bune sunt dar accesul nu prea.niste cleni niste strapi si o dintoasa pe la 800 de grame.si asta dupe ce au mers kilometri ca sa poata sa dea in cateva locuri
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde adrian25 pe Septembrie 26th, 2009, 10:19 pm

salutare, am nevoie de niste recomandari de la cei cu mai multa experienta in pescuitul cleanului mare.
Problema e in felul urmator: o apa cu debit relativ mare, formeaza undeva un mic lac, cam de 10-15 m latime,adancime brusc 1 metru la mal, apa linistita, curent doar pe mijloc pe unde trece raul, la marginea unei paduri, apa limpede cu vizibilitate cam de 1 metru aproape de mal, maluri inalte, copaci cazuti, si bancuri de cate 5-6 cleni mari, peste 40 cm, care nu pun botul la nimic. pe mulineta fir de 0.16, am incercat cu mai multe voblere, printre care salmo tiny, hornet, rapala cd, unele home made, rotativa meps 00 argintie, meps 0 aurie, argintie, cupru, rotativa nr 1 balzer colonel, rotaiva nr 3 dam effzet, berti taifun, jig de 3 grame cu toate shad-urile de prin trusa plimbat intre ape, dar la nici una din aceste naluci nu a pus botul, am avut o singura urmarire la jig s-a apropiat la mai putin de o palma de el, apoi s-a intors si a plecat, am incercat pana si cu ficat de pasare, nimic, clenii stau intre ape, nu muscaresc, din ce am vb cu localnicii toata lumea stie de ei dar nimeni nu i-a prins, am incercat pana si cu ficat de pasare si nu sunt interesati, nu vreau sa-i prind pe toti nu, doar unul sa vad ca musca la ceva si-mi ajunge, dar nu vrea la nimic, am ramas fara idei, ceva recomandari de naluci, perioada, mod de abordare a problemei?
PS: in apa pe fund se mai vad cate 1-2 pesti ca nu se sperie f usor, banuiesc salau, corp fusiform, putin dungat 30-40 cm, sau poate marlita, la fel indiferenti la nalucile de mai sus
adrian25
membru nou

Locaţie: bucuresti

Mesajde Gerula pe Septembrie 26th, 2009, 11:06 pm

Tu esti sigur ca-s cleni si nu cine stie ce alt ciprinid? La ce-ai insirat acolo, ma indoiesc ca nu punea macar unul botul.

Ar fi de incercat hornetul mic sinking, cu barbeta bare si culoarea aia albastru cu rosu si cu alb. In ala mai da si fitofagul uneori :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Septembrie 26th, 2009, 11:39 pm

Fenomenul asta l-am indurat si eu de multe ori.Clenii care se vad nu se prind.De vreo doua ori vedeam de pe pod cleni maricei in apa si singurul fel de a le stirni curiozitatea era sa le vina voblerul din fata.N-am reusit niciodata sa-i prind pe aia care erau vizibili ci doar venea cite unul de sub lenesii de la suprafata si ataca decis.Asa ca sugestia mea e sa arunci din spatele lor si nu neaparat cu ceva ce evolueaza aproape de suprafata. Mi-a incoltit ideea ca poate stau pe nivele si unul de jos e stirnit de curiozitatea alora de la suprafata, dorind sa le-o fure din fata nasului. Am vazut ceva asemanator intr-un helesteu cu pastravi curcubeu.Oamenii aruncau paine sau biscuiti si aproape intotdeuna venea unul de jos ca o racheta si sufla prada la cei care se apropiau mai cu teama , din nivelul superior.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Următorul

Înapoi la Spinning