Mreana la naluca.

Pescuit cu naluci artificiale

Mreana la naluca.

Mesajde ilie pe Noiembrie 21st, 2008, 4:56 pm

Am prins o data la vobler o mreana sarita de doo kg juma.Dar a fost odata :xDe atunci am mai incercat dar nimic,desi am schimbat si naluca,si loc,dar degeaba Multa lume am vazut ca prinde frecvent cu gume si chiar voblere.Sa fie doar pura intamplare sau de fapt chiar ataca uneori si puietul? :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Re: Mreana la naluca.

Mesajde old_radu pe Noiembrie 21st, 2008, 5:38 pm

Salut Ilie !
...in vara cautam cleanul pe raul Lapus,cu rotativa Mepps Aglia nr.2 Ag.
La un moment dat ,"trasatura" puternica,drill spectaculos (eram pe un repezis) si surpriza...o mrenuta de vreo 30 cm .
A fost prima mreana luata la artificiale.Am citit si auzit ca se prinde la naluci,dar bucati mai mari si nu la rotativa .

Fir intins ! tuturor. ;) ...fie si mreana . :lol:
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde Gerula pe Noiembrie 23rd, 2008, 2:15 pm

Eu numai vara am avut experiente de-astea. Drill-ul este extrem de spectaculos, mreana e mult mai puternica decat crapul (kil pe kil), iar cand iti da la UL... ;) :lol:
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde taicanoe pe Noiembrie 23rd, 2008, 4:06 pm

N-am luat mreana la artificiale ... dar am fost martor de vreo doua ori ... luata total intamplator in timp ce se cauta salaul / somnul
Nu cred ca as avea multe sanse sa prind mreana cautand-o exclusiv cu artificiale si nici nu prea stiu pe nimeni care sa plece la pescuit dedicat
de mreana cu artificiale
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde strimerman pe Noiembrie 23rd, 2008, 6:50 pm

Asa e TaicaNoe, nu poti sa zici ca pleci sa iei dedicat mrene la artificiale.
Mi-e mi-a intrat una micutala vobler peujn loc unde stationaristii ziceau ca mai iau cate una de 1-2 kile.
Am dat pe acolo apoi de fiecare data cu toata artileria grea din dotare si pauza !
Totusi ma gandesc ca sunt rauri cu locuri dedicate de mrene, pe la anumite balastiere unde sunt sanse mai mari.
strimerman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 23rd, 2008, 7:02 pm

La cat de rar mi s-a intamplat fenomenul (si dau totusi relativ frecvent la voblere si rotative pe rauri care tin mreana) mi se pare desul de clar ca totusi comportamentul "rapitor" tine la mreana de anumite conjuncturi.
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Noiembrie 23rd, 2008, 7:29 pm

Am pescuit mult la mreana la fund . Cel putin vara , cind sta pe apa mica si fund tare , pietris , pe loc cu apa iute , nu gasesti alt peste decit mreana si scobar , rar altceva . Nu prea pierzi montura , si is locuri unde curentu la o adica lucreaza el singur naluca .
Normal ca poti prinde mreana si in alte scenarii , insa io mergeam doua-trei ore si scoteam doar mreana , sau scobar , adica mergeam la un peste si ala il luam ;) , fara sa pierd niciodata timpu cu cautat locuri fiindca aveam certitudinea ca-s acolo . Nici macar cleanu nu adora asa apa iute ca mreana .
SF
hârşit în rele

Mesajde taicanoe pe Noiembrie 24th, 2008, 7:01 am

Am pescuit mult la mreana la fund

dar la naluca ? ... care or fi cele mai prinzatoare naluci ? voblere, plastice, rotative, oscilante, cicade, ???
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde boogye pe Noiembrie 24th, 2008, 1:03 pm

am prins bine la twistere si la voblere, la rotativa am vazut luate, eu nu am luat.
zona cu pricina este cu apa de 1.5m max si piatra pe fund curent destul de puternic. Sunt zile cand urca mreana si atunci poti prinde foarte bine la twistere tarate pe fund, dar nu toate inghit naluca, unele le agati de bot(probabil sunt curioase si investigheaza).
Ataşamente
mrene.jpg
la twister!!!
boogye
membru nou

Locaţie: Deva/Timisoara

Mesajde ilie pe Noiembrie 24th, 2008, 3:04 pm

Frumoase si curioase :lol: :lol: Vorba aia,"curiosii.. :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde Gerula pe Noiembrie 24th, 2008, 11:13 pm

Curiozitatea a omorat mreana :lol:. E drept ca unii ar putea obiecta la poza tip "natura moarta cu pesti" :D , dar sincer si eu cam plasez mreana in top 3 la pesti romanesti dpdv culinar :mrgreen: .
Gerula
Site Admin

Înapoi la Spinning