Monturi cu doua naluci (sau mai multe)

Pescuit cu naluci artificiale

Monturi cu doua naluci (sau mai multe)

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2008, 11:39 am

Cine mai foloseste asa ceva? Dintre forumisti, deocamdata doar la nea Jean am citit . Avantajele sunt evidente, iar dezavantajul major e si el clar (agatatura).

Prin cartile vechi am citit ca, la un moment dat, erau la moda monturile cu doua rotative, una mai mare si una mai mica, pentru ca rapitorul sa creada ca da intr-un pestisor care urmareste prada. Metoda era de atunci criticata ca fiind nesportiva, deci presupun ca avea oarece eficienta :D .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Monturi cu doua naluci (sau mai multe)

Mesajde ilie pe Decembrie 29th, 2008, 3:39 pm

Primul avat considerabil l-am prins la trei rotative legate una dupa alta la distanta de 10-15cm.Am inceput cu una de 1,apoi 2si ultima nr3.Dezavantajul ca se incurcau cam des,ulterior am ramas cu doua,dar in ziua aia sub baraj la Scorei pe o apa tulbure a fost cartea castigatoare.Tin minte ca am apelat la ea dupa ce in juma de zi epuizasem tot arsenalul.Am mai avut capturi frumoase dar si rateuri la stremer dupa care puneam o rotativa.Asa am luat biban,stiuca dar si un rateu la un avat de toata frumusetea.Curios ca toti se aruncau la streamer,chiar si stiuca,prinsa de coltul gurii,astfel incat nu a apucat sa taie.Am incercat sa inlocuiesc rotativa cu vobler,dar nu a mai avut aceeasi cautare,ba parca chiar in combinatia asta au ramas in mediu umed. :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde old_radu pe Decembrie 29th, 2008, 9:05 pm

Ilie zice de streamer combinat cu rotativa...OK !
Eu am incercat cu succes vobler combinat cu musca (mare alba).Musca prinsa la aproximativ 60-100cm fata de vobler folosind o saltatoare.
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde didel_pro pe Decembrie 29th, 2008, 9:46 pm

Pe dunare frecvent,twister, cu musca mare alba din pana de gisca si rotativa, cu grub,mai ales in locurile cu ,curentii,slabi.
Pe morii,o montura cu 2-3 cirlige cu zgirci din balon(de preferinta colorat)!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 30th, 2008, 12:19 pm

Eu am incercat o singura data ceva de genul asta, in Delta, cu doua oscilante :lol: Am luat o marla care cred ca s-a speriat si ea de ce-a vazut :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Ianuarie 2nd, 2009, 1:18 pm

N-am auzit la nimeni insa de monturi cu doua voblere. A riscat careva? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde negreapetru pe Februarie 1st, 2009, 5:13 pm

pina acum am incercat urmatoarele combinatii.La biban vobler sau rotativa cu 2 sau 3 muste(de obicei am forfacuri pregatite cu cite 3 muste ,intr-un capat virtej in celalalt agrafa cu virtej )-avantaj schimb forfacul cu muste repede si cind dau cu rotative nu se rasuceste prea mult firul.La avat dau cu vobler si un streamer la 100 cm de el pe o saltatoare sau cu buldo cu 1 sau 2 streamere,sau cind avatul sare in larg la distanta mare folosesc un buldo greu si in capat o rotativa nr 3 sau 4.La salau acolo unde nu am agataturi am folosit cite 2 twistere legate la 25 cm unul de altul cel de-al doilea prins pe o saltatoare foarte scurta.Avantaj-afli mai usor ce culoare sau ce model ai place plus ca am avut surpriza de citeva ori sa am salai numai la al doilea jig de sus ceea ce mi-a schimbat total optica despre ce stiam eu despre salai si modul lor de atac.Ptr stiuca datorita faptului ca am rotative la care le pot schimba rapid ancorele am incercat(o singura data cei drept) metoda trenuletului(am scos ancora de la o rotativa si am pus in loc o alta rotativa) dar nu pot sa spun ca am avut capturi mai multe.Am sa incerc anul asta sa cuplez o rotativa cu o oscilanta(am testat in cada citeva modele si mi-a placut cum evolueaza).O alta combinatie care este la indemina tuturor este spinnerbait-ul(despre asta o sa scriu un articol saptamina viitoare si o sa pun si o poza cu un model pe care l-am folosit si care este f versatil datorita multiplelor combinatii de jiguri si palete rotative.
negreapetru
membru nou

Mesajde BygDaddy pe Februarie 1st, 2009, 8:35 pm

la scrumbie(de Dunare bineinteles): cu 3-4 stremere destul de mari albe in general dar depinde de zile,cateodata merg mai bine alea rosii,sau cu gruburi din alea mici de 3-4 cm dar metoda asta nu are asa de multe capturi.in rpimavara daca o sa urce sper sa fiu si io prezent prin zona si o sa pun niste poze.in rest nu am incercat(si nici nu cred ca o sa incerc alte combinatii) si nici nu am vazut pe nimeni sa incerce.daca aveti ceva sugestii pentru salau o sa urmaresc cu interes posturile.
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde pupu pe Februarie 1st, 2009, 10:17 pm

Eu folosesc in unele cazuri un buzzbait la care tija este foarte lunga (aproximativ 13-15 cm)si care da rezultate mult mai bune decat unul obisnuit.

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 2nd, 2009, 12:47 pm

La salau n-am incercat cu doua naluci, dar la biban combinatia de doua rotative, un a 00 in fata si una 0 in spate, este letala. Singura problema e ca, la dimensiunea asta, antirasucitoarele sunt extrem de proastem, si dupa cateva recuperari montura e vraiste, se incurca etc.
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Martie 6th, 2009, 10:52 am

am citit aici de saltatoare , dar nu a scris nimeni ce noduri foloseste ...

chiar sant intresat de aceasta technica:)
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 10th, 2009, 10:29 am

Pai care-i problema cu nodurile, ca nu inteleg?
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Martie 10th, 2009, 8:05 pm

Gerula scrie:Pai care-i problema cu nodurile, ca nu inteleg?

poi as vrea sa vad o montura ca la carte sa-i spunem, de fct fac dar se mai incurca, de aceea am intrebat ce tip de noduri folositi intre linia principala cu un vobler de exemplu si saltatoare sau cum dreaq ai zice , unde pun a doua naluca de preferinata la mine ar fi un streamer de 3-4cm sau altceva:D

acum se intelege?

deci : eu am dat cu 2 naluci un voblerfloating si un twister de 2-3cm de 1-2gr aici nu e pb, dar daca las vobleru" si in loc de twister pun stremer se incurca in draci...
acum va intreb pe voi cum faceti aceasta "montura" deoarece ma intreseaza foarte mult mai ales la avat (unde am vazut treaba asta) si dc nu sa incerc la clean ...

astept cateva sfaturi eventual poze sau pagini unde as putea gasi
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde taicanoe pe Martie 11th, 2009, 12:19 pm

saltatoarea pentru streamer la avat ca sa nu se incurce e indicat sa o faci dintr-un monofilament mai gros, aproape dublu fata de lider, si scurt - 10 cm. - poti folosi un nod ca si cum ai lega un carlig, adica leaderul il consideri tija carligului iar capatul cu streamerul il orientezi inspre lanseta . Nu stiu daca m-am facut inteles dar eu cam asa fac atunci cand dau la avat cu oscilante tip Kastmaster si pun la aprox. un metru un streamer.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Jean Scurtu pe Martie 11th, 2009, 5:34 pm

Eu pescuiesc de cele mai multe ori cu doua jig-uri in tandem,chiar daca de multe ori le pierd pe amandoua ,ba chiar si plumbii suplimenari ,culisanti de pe fir.

Ca sa am mai putine incurcaturi ale celor doua jig-uri motura mea este aratata in poza urmatoare:

Imagine

Imagine Aceasta montura se mai incurca,dar se face mai repede.Asa pescuiam cu ani in urma acum nu mai folosesc varteje cu carabiniera ci nu mai varterje simple.

Imagine Imagine

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde mayer_maryus pe Martie 11th, 2009, 10:59 pm

va multumesc domnilor....
chiar incepuse sa prinda pitici pe creier treaba asta cu montura:)
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 12th, 2009, 8:27 pm

O sa fac odata una cu 4 rotative, doar asa, de amorul artei :lol: :lol: :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Martie 12th, 2009, 11:51 pm

Gerula scrie:O sa fac odata una cu 4 rotative, doar asa, de amorul artei :lol: :lol: :lol:

dabia astept sa te vad cu 6:) de dorul artei de la nr 5 la 00 :)
pai pt toate gusturile domle:D

acum sa trecem la subiect eu cred ca daca pui pe saltatoare rotativa se incurca de firul principal ,
e doar o parere:D
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 13th, 2009, 12:09 am

Pai la montura cu patru (hai 5 :lol: ) rotative inseriate voi folosi corpul fiecarei rotative pe post de ochet :lol: :lol: :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Martie 13th, 2009, 12:45 am

daca tot veni vorba de chestii-trestii promit eu ca cu prima okazie fac un trenulet din toate rotativele care le am eu
in jur de 30-40 de buc si incerc macar de 5 ori sa vedem ce iese... :))
ar fi tare sa si prind ...poate vreun emo ceva ca la cum va arata sigur sar pestii pe mal
mayer_maryus
trecut prin multe

Următorul

Înapoi la Spinning