Lanseuri cu sau fara "pleosc"

Pescuit cu naluci artificiale

Lanseuri cu sau fara "pleosc"

Mesajde Gerula pe Ianuarie 20th, 2009, 11:35 am

Unii se dau de ceasul mortii sa arunce cat mai "stealth" :D posibil , altii cauta intentionat pleoscaitura, iar altii arunca fix cum se nimereste.

Voi in ce categorie va incadrati? :D
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Lanseuri cu sau fara "pleosc"

Mesajde blackmamba pe Ianuarie 20th, 2009, 12:59 pm

Nu stiu , eu unul n-am observat mare diferenta . La avat da, imi place sa asez lingura bine pe apa , dar si cand nu-mi iese lanseul bine nu -l prea deranjeaza .
Mai important este sa inceapa lingura sa lucreze imediat ce atinge apa ,am observat ca cel putin avatul ataca de multe ori chiar in primul tur de manivela .

La stiuca nici atit nu se sperie , bine conteaza si cat de pescuita este apa respectiva.
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

Mesajde Gerula pe Ianuarie 20th, 2009, 4:45 pm

Eu am observat la clean doua comportamente net diferite: vara, cand e agresiv si muscareste in suprafata, este atras de orice pleoscaitura (bine, moderata, n-o sa se repeada daca arunci un pietroi in apa). In schimb, iarna, daca nu lansezi cat mai silentios, ai sanse mari sa strici locul, chiar daca te-ai strecurat perfect neobservat pe malul apei.
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Ianuarie 20th, 2009, 7:57 pm

As putea sa o trec la manii , deci aproape intodeuna asez naluca pe apa , exceptiile fiind acolo unde consider ca 1-2 m conteaza , si pestii is undeva la limita lanseului , lucru care se intimpla rar , da se intimpla .
SF
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Ianuarie 21st, 2009, 1:43 am

Na ca la asta nu m-am gindit niciodata. :think: . O arunc pur si simplu .Cum binevoieste sa faca atunci cind intra in apa,e treaba ei. :mrgreen:
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde BygDaddy pe Ianuarie 21st, 2009, 10:07 am

la nimereala :D oricum pe mine la intereseaza mai mult ce face cand ajunge jos ca mie pe acolo imi place sa il caut mai mult 8-)
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe Ianuarie 22nd, 2009, 12:53 pm

Conteaza al naibii de mult cum lansezi, in special cand pestele vizat sta in apropierea suprafetei.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Ianuarie 22nd, 2009, 1:07 pm

Gerula scrie:Conteaza al naibii de mult cum lansezi, in special cand pestele vizat sta in apropierea suprafetei.

..........Sincer,eu nici nu stiu la ce va referiti.Poate la o stopare a firului inainte de capatul cursei nalucii?Ce faci sa intre discret in apa ,o lingura de 15 grame ,aruncata la 40 metri ?.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Ianuarie 22nd, 2009, 1:39 pm

E vorba de doua lucruri: unghiul sub care naluca loveste apa si viteza cu care loveste apa. Chestia cu viteza se aplica in special cand dai mai aproape decat capatul maxim de lanseu, si ai posibilitatea, daca vrei, sa lasi naluca sa intre in apa cu viteza relativ mare.
Gerula
Site Admin

Mesajde EugenB pe Ianuarie 23rd, 2009, 11:54 am

BygDaddy scrie:la nimereala :D oricum pe mine la intereseaza mai mult ce face cand ajunge jos ca mie pe acolo imi place sa il caut mai mult 8-)

Cam asa imi place si mie (shalau, somn):D !!!

La clean e altceva, dimineatza fara "Pleosc", dupa ce iasa soarele cu pleosc, seara fara..... :D

La avat pleosc tot timpul :lol:
EugenB
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 23rd, 2009, 12:10 pm

Cel mai interesant e la stiuca, eu n-am reusit sa gasesc un model comportamental din punctul de vedere al pleoscaiturii :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Ianuarie 30th, 2009, 2:08 pm

cand somnul e intre ape,daca nu ai pleosc nu iei peste .
in rest factorul determinant al succesului partidei e densitatea indivizilor .
in toamna ,l-am naucit pe unul care dadea cu 3,5 g,eu cu 15g ,eu cu trosc ,el cu fis ! si nu intelegea de ce .pescuiam salau in copaci pe 3m,curent slab .nu in pleosc sta miezul .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 30th, 2009, 2:13 pm

La salau n-am observat nici eu nimic legat de pleoscaituri. La clean insa sunt momente in care pleoscaitura chiar face diferenta.
Gerula
Site Admin

Înapoi la Spinning